Monday, April 8, 2013

Tatoeage bij vissen

(chinablog.nl)


Ja, je leest het goed. In China gebeurt het dat vissen worden getatoeëerd. Ze hebben hiervoor een reden maar of je het een goede reden kan noemen is een twijfel onder vele mensen. Ben je benieuwd waarom mensen tatoeages bij vissen zetten en wat voor effect dit heeft op de dieren? Lees dan gauw verder!

In China vonden ze vissen maar saai. Een man kwam op het idee om vissen te tatoeëren. Dit deden ze niet met inkt en een naald onder de huid maar met een lazer. Een zwakke lazer zou de tekens pijnloos in de schubben van een vis branden. De vissen zouden er niets van voelen zeggen de dierenwinkeleigenaren.
Klanten kunnen zelf bedenken wat voor karakters ze in de vissen willen hebben. De meeste visjes krijgen een tatoeage dat staat voor geluk of liefde. De tekens worden in de vis gelazerd wanneer de visjes nog klein zijn. Wanneer de vissen groeien, groeit de tattoo met de vis mee. Dan zijn ze klaar om verkocht te worden.

(Chinablog.nl)
De meningen over het tatoeëren van vissen is verschillend. Sommige mensen vinden het mooi. De tekens die op een vis getatoeëerd kunnen worden kunnen een persoonlijke boodschap overbrengen. Terwijl andere mensen het dierenmishandeling vinden. Vissen blijken wel degelijk wat te voelen en gevoelens te hebben zoals stress en verdriet. Men die dit dierenmishandeling vindt beweren dat het lazeren van de schubben ook zeker pijn moet doen bij de visjes. Hier is echter geen enkel bewijs van.


Persoonlijk denk ik dat de vissen er wel wat van zouden voelen. Veel mensen denken dat vissen geen gevoelens hebben omdat ze kleine hersenen hebben. Deze hebben ze uiteraard wel waar ze dus ook gevoelens door krijgen. Of er pijnfactoren in de schubben zitten weet ik niet. Toch lijkt het me logisch dat de vissen stress krijgen doordat er toch iets met ze gebeurt wat onnatuurlijk is.


1 comment:

  1. Vind je het leuk om een ​​tatoeage op je lichaam te tekenen? Dan kun je onze tattoo-machines gebruiken. Onze tattoo-apparaten helpen je om tatoeage gemakkelijk en sneller te tekenen. Verder krijgt u 1 jaar garantie van ons op de Tattoo-machine en de voeding. Tattoo machine te koop

    ReplyDelete