Thursday, April 18, 2013

Lente!



Even een kort artikeltje vandaag want het is eindelijk Lente! Het is natuurlijk al even lente maar het weer liet het niet echt toe. Gelukkig zie je het zonnetje eindelijk doorbreken en komt de meivakantie er al aan! Eindelijk kan je met je dieren naar buiten. Wat kan je dan eigenlijk doen?


Voor je hond is het natuurlijk makkelijk te bedenken. Maak een lekker lange wandeling langs de weilanden of door het park. Misschien is het zelfs zo lekker warm dat je naar het strand kan of in de duinen kan gaan lopen!
Wat ook leuk is om te doen met je hond is het beginnen met agility. Het word nu eindelijk lekker warm weer waarbij je heerlijk in het park of op een open grasveld uitgebreid kan gaan oefenen!

Heb je een jong katje of een kat die nog nooit buiten is geweest? Laat die anders wennen om lekker in de tuin of op het balkon te laten lopen. Katten kunnen ook lekker luieren in de zon, net als wij mensen dat lekker vinden. Let wel op met katten zonder haar. Zij kunnen net als wij verbranden. Zorg er bij een balkon voor dat de reling goed is afgesloten dat ze er niet tussendoor kunnen vallen en als de kat nog niet gewend is aan het buitenleven kan je er beter voor zorgen dat ze niet kunnen ontsnappen uit de tuin.

Konijnen kunnen ook genieten van het buitenleven door ze bijvoorbeeld los te laten rennen in de tuin of op je balkon in een ren. Geef ze wat groenvoer en wat speeltjes en ze vervelen zich geen seconde meer! Ook konijnen kan je op dit soort momenten goed trucjes leren!
Het zelfde geldt voor cavia's. Zij kunnen wat moeilijker trucjes leren maar ze lekker in een ren even op het gras laten lopen kan ze geen kwaad doen.

Fretten kunnen ook zeker wel wat frisse lucht gebruiken. Let wel zeer goed op dat de fretten zich niet door schuttingen gaan, in bomen klimmen of onder de schutting door graven. Een betere oplossing vind ik om een ruime ren te kopen waar je fret niet uit kan ontsnappen. Je kan hem zelf ook maken!(Een leuke bezigheid om in de tuin hout te zagen) en zet er wat speeltjes, opstakels of iets anders in. Fretten vinden het leuk om nieuwe ruimtes te onderzoeken!

Helaas zijn er niet voor alle dieren een mogelijkheid om te genieten van de buitenlucht. Zo mogen hamsters bijvoorbeeld niet naar buiten omdat ze door wind al snel een longontsteking kunnen oplopen. Je kan natuurlijk wel voor goede ventilatie zorgen door het raam ver open te zetten waardoor wel de frisse lucht binnen komt. Let wel op dat het niet gaat tochten in het hok.

No comments:

Post a Comment