Thursday, April 11, 2013

Lama's als cliniclowns


Alle foto's zijn van www.Rojothelama.com
Mensen vinden het een oplossing. Cliniclowns. Toch zijn er veel mensen bang voor clowns en ik ben er zelf ook geen voorstander van. Het is de bedoeling om kinderen op te vrolijken door een clown in het ziekenhuis, maar word iedereen daar wel vrolijk van? Waar ik in ieder geval wel vrolijk van zal worden zijn de clinilama's! Een lama in plaats van een clown. Wat leuk!

In de verenigde staten is er al een ziekenhuis die hier aan doet. Lama's die speciaal getraind zijn om kinderen op te beuren in het ziekenhuis. Het is natuurlijk ook wel een gek idee. Een dier dat eigenlijk op een weiland hoort te staan in de gangen van een ziekenhuis die opeens naast je ziekenhuisbedje staat. De pluizige diertjes worden op die manier getraind dat de dieren de patiƫnten niks kunnen maken. Geen zorgen dus!

De clinilama's zijn er niet alleen voor langdurige en kinderlijke patiĆ«nten. Ze komen ook bij de ouderen langs!   Natuurlijk is het heerlijk om veel mensen vrolijk te maken. De lama's doen het aardig goed zoals op bovenstaande foto is te zien.

De bekende lama's die nu volop in het nieuws zijn, zijn de lama's Rojo en Napoleon. Rojo is de bruine lama en Napoleon de witte. Deze twee lama's zijn de eerste lama's die als clinilama te werk zijn gegaan. Vooral op alle jeugdjournalen zijn ze erg bekend. Rojo is geboren in 2002. Napoleon is eigenlijk een Alpaca met een onafhankelijk karakter. Als je meer over deze twee dieren wilt lezen kan je naar www.Rojothelama.com. Daar staat veel informatie over wat Rojo nog meer doet en hoe speciaal Napoleon nou eigenlijk is!

Rojo:

Napoleon:


No comments:

Post a Comment