Wednesday, April 17, 2013

Krabpalen


(dierenvilla.nl)
Een kat heeft iets nodig om aan te krabben. Als je geen krabmat of krabpaal hebt kan ik je haast met 100% zeggen dat je kat de banken, houten meubelen en stoelen kapot gaat krabben. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Hoe kies je nou de goede krabpaal en wat moet je doen als je kat toch blijft krabben aan je meubelen? Lees verder voor het antwoord!



Een goede krabpaal is stevig, lang en van goed materiaal. Dit heeft een aantal redenen. Een kat heeft de behoefte om zich uit te kunnen rekken tijdens het krabben. Daarbij zegt stevig genoeg. Als de krabpaal niet stevig is kan hij omvallen. Zorg er dus voor dat hij stevig blijft staan door middel van een voetstuk onder de daadwerkelijke paal.
De stof van de krabpaal is belangrijk om je meubelen, of tapijt te sparen. Wanneer de krabpaal van dezelfde stof is als van een meubelstuk in de woonkamer dan heb je sneller kans dat de kat aan zowel de krabpaal als de meubelen blijft krabben. De kat ziet waarschijnlijk niet het verschil zien tussen de krabpaal en de meubelen. Mijn eigen krabpaal is van Sisal.

Je krabpaal hoeft echt geen speelparadijs te zijn. Toch word er aangeraden om een krabpaal te nemen met een stuk waar je kat lekker kan liggen. Dit heb ik met mijn kat opgelost door hem aan te leren dat als haar kussentje op de bank ligt, ze dan op de bank mag liggen. Zo ligt ze ook hoger en heb je geen mandje nodig boven de krabpaal.

                       
Wij hadden voor onze kat een simpele krabpaal gekocht waar de kat niks mee deed. Wij hebben catnip spray gekocht en dat over de paal gesprayd. Wat de paal al aantrekkelijker maakte. Ook hebben we met een lazerlampje op de paal geschenen. Mijn kat rent daar altijd als een gek achteraan. En zo kwam ze dus ook met haar nagels in de krabpaal terecht. Bij onze kat was dat genoeg. Verder is het belangrijk dat hij staat op de plek waar je kat voorbij loopt. Bijvoorbeeld tussen zijn slaapplek en voerbak in. Katten blijven toch dieren die daar de meeste behoeftes aan hebben. Wanneer je kat nog steeds niet aan de paal krabt kan je je kat nog lokken met snoepjes.

No comments:

Post a Comment