Sunday, April 28, 2013

Kroningsdag


(villagoofy.nl)
Kroningsdag, Koninginnedag, Koningsdag.. Ik weet het allemaal niet meer. Het is in ieder geval zeker dat het één groot feest zou gaan worden door heel Nederland. Welke dieren er te maken hebben met deze speciale dag, vertel ik je vandaag in dit artikel! Ook zal ik je vertellen wat jij kan doen met je huisdier!


Laten we maar beginnen bij de dieren die aan het werk moeten met Koninginnedag. Bij de politie moeten de honden en de paarden aan het werk. Er zijn shows of wedstrijden in het teken van Oranje waar paarden shows lopen en honden kunstjes of verkleedwedstrijdjes!

(rnw.nl)
Ten eerste de bereden politie. Grote groepen mensen komen bij elkaar waar altijd wel wat mis kan gaan. Er is politie met de fiets, auto of te voet. Vergeet de paarden niet! Er zijn paarden die speciaal worden getraind om op zulke drukke feesten te lopen. Ze kunnen tegen alle geluiden en schrikken van bijna niets! De bereden politie is vaak handig om orde te roepen en goed overzicht te houden van wat er gebeurt. Een politiepaad is vaak aan de grote kant. Zo kunnen ze al goed over grote groepen heen kijken. Én als er eenmaal iets gebeurt zijn paarden toch wat sneller dan fietsen en gemakkelijker om door menigten door te scheuren dan auto's!
De paarden krijgen uiteraard na een drukke werkdag wel de juiste verzorging als een echt normaal paard.

(desentor.nl)
De politiehonden! Er gebeurt nou eenmaal veel dingen op straat en vooral bij feesten. Er kan dan zeker ook wel wat aan pillen worden uitgewisseld. Daar zijn de honden dan weer nuttig voor! De vaak wat vriendelijkere hondjes worden uitgekozen om dan dit werk te gaan doen op die dag.

(igo.nl)
De showdieren. Er worden wel eens verkleedwedstrijden gehouden onder dieren. ''Heb jij de leukste Oranje hond, win dan ... '' Spelletjes zoals het bovenstaande plaatje komt ook heel vaak voor! vergelijk het maar met zaklopen, dat is ook typisch iets wat wordt gedaan op Koninginnedag! Aan dit soort spelletjes kan je zelf ook vaak wel deelnemen. Hier moet je je vaak wel van te voren inschrijven.

Heb je geen tijd om wat met je dier te doen omdat je zelf lekker de stad in gaat? In dierenwinkels kan je nu allemaal speeltjes en andere spulletjes kopen met het thema van morgen!

Wat ga jij doen morgen?

No comments:

Post a Comment