Wednesday, April 24, 2013

Dierensymbolen


(Real-life.nl)
Elk ding heeft zo zijn symbool. Zo staat een zonnebloem voor licht en een anker voor hoop. Het kan allemaal  een hele mooie betekenis hebben en veel dieren hebben ook een achterliggende betekenis.
Benieuwd naar de symbolen van een konijn, hond, kat, slang en een schildpad? Lees dan maar gauw verder!


Het konijn heeft meerdere symbolen. Namelijk vruchtbaarheid, liefde en lust. Het gekke met dit symbool is dat als een man het bij zich draagt, brengt het ongeluk. Alleen wanneer vrouwen het symbool bij zich dragen brengt het geluk. Het pootje, oortje en staartje brachten de meeste geluk. Wanneer iemand het pootje van het konijn zal verliezen zal het heel veel ongeluk bezorgen.
Vroeger dacht men met dit symbool dat het pootje bij volle maan afgesneden moest worden van een konijn en dat over het hoofdje van een pasgeboren baby moest wrijven. Dit zal het kind eeuwige geluk brengen.


(scientias.nl)
De hond staat voor vriendschap, opoffering en trouw. Dit zal je vast niet verbazen want dat zien we terug in het karakter van deze leuke dieren.
Vroeger werden de honden in Egypte naast hun baasjes begraven om ze de goede weg te leiden. Ze werden toen gezien als een magisch wezen dat macht had over leven en dood.

(notigatos.es)
De kat staat voor onafhankelijkheid. In de Egypte stonden ze nog voor de maan. Je hebt ook nog de zwarte kat die dan weer staat voor de duister en ongeluk. Iedereen kent het bijgeloof dat als er op vrijdag de 13e een zwarte kat langsloopt, je ongeluk krijgt.
Er is echter nog een kat, een Maneki neko! Het is een populair symbool in Japan. het is een kat met één poot omhoog wat als het ware naar je zwaait. Als iemand deze kat draagt brengt dat veel geluk. Je hebt de witte en de goude Maneki neko. De witte staat voor blijdschap en de gouden voor welstand.

(beesies.nl)
De egel staat symbool voor zelfverdediging en onschuld. Niet gek natuurlijk. De stekels die de egel heeft beschermd zich tegen gevaren. Hij verdedigt zich er mee. Verder is het een beestje dat niemand zomaar kwaad doet. Onschuld dus. De egel kan soms ook voor lente en verjonging staan.
Verder staat hij ook bekend als kindervriend. Maar zeg nou zelf, de egel heeft deze positieve naam wel verdient!

(eltjoschut.nl)
En dan komen we alweer bij het laatste dier. De schildpad. De schildpad staat bekend om het eeuwige leven. Hij is het symbool voor lang leven, betrouwbaarheid, kracht, wijsheid, goedheid, geduld en vastberadenheid. Het symbool wordt gedragen om plotselinge dood en/of verwondingen te voorkomen.
Een amulet van goud zal zelfs moeten betekenen dat het je beschermd tegen het verlies van je creativiteit! Dat vind ik persoonlijk een apart symbool maar wel heel mooi!
Ik heb een schildpaddenbeeldje op de herdenkingsplank staan. Eeuwige leven. Ook als ze er niet meer zijn.

Welk symbool draag jij graag bij je?

No comments:

Post a Comment