Thursday, May 30, 2013

Zomervakantie

De zomervakantie komt in zicht! waar examenkandidaten nu allemaal vakantie hebben, volgen de middelbare- en basisscholen al snel! Tijd voor een artikel wat leuk is om te doen voor en/of met je dieren en waar je op moet letten. De zomer kan ook leuk zijn voor jou diertjes. Groot en klein!


Ten eerste wil ik jullie even waarschuwen voor een aantal dingetjes wat vooral van toepassing is bij de honden. Je ziet er al heel veel dingen over op internet rond gaan en ik help jullie ook even een handje om het niet over het hoofd te zien. Teken, vlooien en dieren in auto's laten zitten.
Een auto word al gauw heel erg heet wat dus als het ware een oven word. Je dier raakt oververhit als je bijvoorbeeld eventjes snel wat gaat halen bij de plaatselijke supermarkt en je laat het beestje in de auto zitten.
Natuurlijk ga je met lekker weer vaak een langere wandeling maken met je hond. Misschien even lekker een keer een lange wandeling door het bos of in het park. Let erop dat de teken ook actief zijn! Check regelmatig of je dier geen teek heeft. Het kan je lieve huisdier ziek maken. Er zijn ook diverse middeltjes tegen teken. Hiervoor kan je vaak bij de plaatselijke winkel kijken welke soorten er zijn.
Tot slot heb je nog de buitenkonijnen! Heel belangrijk. Bij warme temperaturen raakt een konijn al erg snel oververhit. Zorg voor genoeg schaduw in het verblijf en leg een ice pad in het hok. Deze kan je vinden op bunnybin.com.

Gezellig! Je gaat met je familie of misschien wel met je vrienden een weekje op vakantie. Je hebt dan niet altijd de mogelijkheid om je huisdier mee te nemen. Toch kan je er voor zorgen dat je huisdier ook een goede en vooral leuke vakantie heeft! Misschien kan je buurman of een familielid op je huisdier passen die hem genoeg aandacht geeft en hem lekker kan verwennen. Het liefst dan iemand die het dier al kent. Bij katten of honden is dit vooral belangrijk zodat het dier minder stress ervaart.

Er is ook een mogelijkheid om je dier bij een pension te brengen. Sommige dierenasielen hebben ook pensions. Ze zorgen vaak voor genoeg plezier en natuurlijk ook dat ze het voer krijgen dat ze nodig hebben of gewend zijn. Kijk bij jou in de buurt welk pension goed is voor jou dier. Hebben ze speelruimtes, de juiste diploma's enz. Wanneer je dier goed terecht is, kan jij natuurlijk beter genieten van je vakantie!

Blijf je thuis? Dan kan je natuurlijk zelf je dier lekker in de watten leggen. Dit hoeft niet persé door lekker veel snoepjes te geven of langere wandelingen of lekker laten rennen. Je kan ook met je dier gaan trainen! Een leuke afwisseling en ik ben er zeker voorstander van. Op een goede manier trainen kan je dier niet slechter worden. Op die manier kan je ook meer respect en vertrouwen winnen van je dier. Trainen? Dat doe je toch alleen met paarden en met honden? Nou, niet bepaald. Konijnen, katten en zelfs fretten en hamsters zijn trainbaar! Hamsters zijn wel lastig doordat ze snel en weinig aandacht hebben. Maar konijnen en katten zijn heel goed trainbaar! Oefen met wat lekkere voertjes! Verder kan je ook intelligentiespelletjes kopen om samen met je huisdier te doen (ook voor diverse diersoorten beschikbaar) of je maakt zelf een leuk spelletje. Wees origineel! Er is genoeg leuks te doen.

Wat ga jij doen deze zomervakantie?

No comments:

Post a Comment