Monday, May 6, 2013

R.I.P Mini

Helaas moesten we veel te vroeg afscheid nemen van Mini. Waarvan 2 van haar zusjes al naar boven zijn, is zijn nu helaas mee gegaan. Mini heeft helaas maar 1 jaar mogen worden en zou op 15 augustus jarig zijn.
Benieuwd wat er is gebeurt en wat we met haar hebben beleefd? Lees dan verder


(Samen met haar inmiddels ook overleden zusje Daizy)
Laat ik jullie maar eerst vertellen wat er is gebeurt waardoor ze is overleden. Mini begon wat mager te worden waardoor we al beter op haar begonnen te letten. Uiteindelijk dachten we dat ze al wat ronder begon te worden, alleen op de verkeerde manier. Haar darmen zaten vol met lucht! We zagen rare rondingen, maar bij haar ribben en maag bleef ze dun. Reden genoeg om naar de dierenarts te gaan.


2 mei in de avond is er naar de spoedlijn gebeld van onze dierenarts. We mochten gelijk komen. Daar hebben we pijnstillertjes gehad. Als ze hiermee de nacht zou overleven dan had ze grote kans beter te worden. Maar helaas. De volgende ochtend lag ze in haar huisje met haar oogjes open, haar buikje nog vol met lucht.
Hoe dit heeft kunnen gebeuren weten we niet. 15- 08 - 2011 __ 3-05-2013

Het verhaal:
Mijn broertje kocht een hamster uit de Intratuin. Tot onze verbazing hadden we twee dagen later opeens 6 hamstertjes! Een nestje van 5 russen was geboren. Ze is waarschijnlijk in de Intratuin gedekt. We zijn informatie gaan zoeken over hoe je hamstertjes helpt met opgroeien. Helaas draaide dit anders uit dan gedacht. 2 dagen na de geboorte overleed de moeder. We hebben kittenmelk gekocht en ze met de hand om de 2 uur gevoerd. Wat een moeite, wat was het zwaar. Het was het zeker waard! Alle hamsters hadden het overleefd. 2 gingen naar me nichtjes, 2 bleven hier en 1 ging naar een kennis van de familie. Ze waren tam en lief.


(Hamstertjes worden gevoerd met een pipetje)
We zagen de beestjes opgroeien en aansterken. Ook al zijn ze nog zo klein, je raakt wel aan de kleine beestjes gehecht. Toen ze weg moesten was het ook wel moeilijk. Je leerde ze ook van elkaar onderscheiden. Ze lijken zo erg op elkaar, maar op één of andere manier zag je wel het verschil. De één heeft een iets smallere kop, bij die loopt de tekening iets anders en die is wat zwakker dan de rest. Dat is ook wel bijzonder om mee te maken.


Het nestje bestond uit 4 wijfjes en 1 mannetje. Het mannetje was naar mijn nichtje gegaan en is gelukkig nog in leven. Het wijfje van de kennis van ons is ook nog in leven en kerngezond. Hopen dat zij het langer volhouden. Van de één op de andere dag kan het opeens fout gaan. Dit is dan ook bij Daizy gebeurt. Helaas zagen we het wel aankomen met Mini.


R.I.P Mini.


No comments:

Post a Comment