Thursday, May 23, 2013

Dierenfilms


(Mediasmarties.nl)
Dieren spelen vaak grote rollen in films. Ze zijn aantrekkelijk om naar te kijken en zeker onder de kinderen zijn ze populair. Een aantal dierenfilms ontroerde mij! Zoals Hachiko, Black-Beauty en Marley and me. Een andere film was weer humor! Streep wil racen. Over deze films ga ik dan ook vertellen!


File:Hachiko.JPG(Wikipedia)
Dit is de echte Hachiko in zijn laatste jaar
Hachiko is een film over een Shiba Inu die iedere dag bij het station op zijn baasje wachtte tot hij terug van kwam zijn werk. Op een dag kreeg het baasje een hartstilstand op zijn werk en de hond Hachi bleef maar wachten en wachten bij het station tot zijn baasje eindelijk terug zal komen. Inmiddels kende iedereen de hond al en werd hij beroemd. Het is een waar gebeurd verhaal. Inmiddels staat er op die plek een standbeeld ter ere van hem en een monument naast het graf van zijn baasje.


 
Black Beauty is een film over het leven van een paard. Hij groeide op als een vrolijk veulentje dat werd verkocht naar een groot landgoed. Wanneer de eigenaren moesten verhuizen naar een ander land werd Black Beauty met zijn maatje Ginger verkocht. 
Ze kwamen op een verschrikkelijke plek terecht. Black Beauty en Ginger werden gescheiden en het verhaal neemt een andere wending. De film is gemaakt vanuit een boek die is geschreven om meer aandacht te krijgen over het mishandelen van paarden.




Marley & Me is een film dat gaat over een pas getrouwd stel dat een puppy in huis neemt. De hond word als  onhandelbaar bestempeld omdat hij nooit luistert. Zelfs op de puppycursus kan de cursusleider hem niet houden wat zorgt voor hilarische gedeelten in de film. Hij sloopt werkelijk alles en kauwt op alles wat los en vast zit. Hij laat zelfs een heel strand sluiten! Er komen kinderen in het gezin die van de hond houden en dan word Marley bejaard...



Streep wil racen, of in het Engels: Racing stripes is een film over een zebra die word gevonden op de weg nadat hij is achtergelaten door het circus. Hij komt op een boerderij te staan naast een chique renbaan. Daar wil hij heen! Streep de zebra wil op de renbaan komen te staan en traint hard. Hij moet door een lastige periode. Of het hem gaat lukken om op de renbaan te komen moet je de film zelf maar kijken! Het is een grappige film wat zijn zielige kanten heeft. Mooie film voor kinderen en dus leuk voor het hele gezin!


Wat is jou favoriete dierenfilm?

No comments:

Post a Comment