Friday, May 31, 2013

Kip of het ei?


(meesterbrein.com)
Iedereen kent deze discussie wel. Wat was er eerst? De kip of het ei? Ik heb het vak biologie afgerond en terwijl ik aan het leren was over de evolutie, kwam ik op het antwoord! Ik denk dat het ei er als eerst was. waarom? Lees verder en geef jou mening!



(Gewoonlekkergroen.nl)
Waarom denk ik nou toch dat het ei als eerste is? Nou, de evolutie! Alle diertjes zijn uiteindelijk begonnen bij een eencellig diertje. Ik ga nu niet de hele evolutie beschrijven maar het komt er op neer dat uit één diertje verschillende dieren ontstonden door zich aan te passen aan hun omgeving. Er ontstonden verschillende soorten dieren die over vele jaren veranderde. Wij mensen stammen ook af van de aap.
Bij de kip denk ik er dus ook zo over. De kip is uiteindelijk ook ontstaan door natuurlijke selectie en aanpassen aan hun leefomgeving.

Het leek mij wel logisch dat wanneer een vogel een ei legde, het vogeltje iedere keer een beetje veranderde en zo uiteindelijk de kip ontstond. De voorouders zijn waarschijnlijk ook een hele andere vogelsoort. (klinkt in mijn ogen logisch)
Of dit waar is? Ik heb geen idee. het klonk voor mij wel logisch en ik was helemaal blij dat ik eindelijk een argument had. De evolutietheorie.

(hickmanseggs.com)
Ik moest dit gewoon even met jullie delen. Het moest! Nu ben ik ook wel benieuwd naar jullie meningen en argumenten. Waarom denken jullie dat de kip of het ei er als eerst was? Hoe ben je op dat idee gekomen? Ik ben zo nieuwsgierig naar wat er gedacht word. Er zijn wetenschappers geweest die dit allemaal een beetje té serieus nemen als je het mij vraagt. Er zijn dus ook serieus onderzoeken geweest waaruit blijkt dat de kip als eerst kwam. Wat moet je nou geloven? Vertel het mij wat jij gelooft, denkt en je argumenten en laten we er samen uit komen! Teamwork!


Thursday, May 30, 2013

Zomervakantie

De zomervakantie komt in zicht! waar examenkandidaten nu allemaal vakantie hebben, volgen de middelbare- en basisscholen al snel! Tijd voor een artikel wat leuk is om te doen voor en/of met je dieren en waar je op moet letten. De zomer kan ook leuk zijn voor jou diertjes. Groot en klein!


Ten eerste wil ik jullie even waarschuwen voor een aantal dingetjes wat vooral van toepassing is bij de honden. Je ziet er al heel veel dingen over op internet rond gaan en ik help jullie ook even een handje om het niet over het hoofd te zien. Teken, vlooien en dieren in auto's laten zitten.
Een auto word al gauw heel erg heet wat dus als het ware een oven word. Je dier raakt oververhit als je bijvoorbeeld eventjes snel wat gaat halen bij de plaatselijke supermarkt en je laat het beestje in de auto zitten.
Natuurlijk ga je met lekker weer vaak een langere wandeling maken met je hond. Misschien even lekker een keer een lange wandeling door het bos of in het park. Let erop dat de teken ook actief zijn! Check regelmatig of je dier geen teek heeft. Het kan je lieve huisdier ziek maken. Er zijn ook diverse middeltjes tegen teken. Hiervoor kan je vaak bij de plaatselijke winkel kijken welke soorten er zijn.
Tot slot heb je nog de buitenkonijnen! Heel belangrijk. Bij warme temperaturen raakt een konijn al erg snel oververhit. Zorg voor genoeg schaduw in het verblijf en leg een ice pad in het hok. Deze kan je vinden op bunnybin.com.

Gezellig! Je gaat met je familie of misschien wel met je vrienden een weekje op vakantie. Je hebt dan niet altijd de mogelijkheid om je huisdier mee te nemen. Toch kan je er voor zorgen dat je huisdier ook een goede en vooral leuke vakantie heeft! Misschien kan je buurman of een familielid op je huisdier passen die hem genoeg aandacht geeft en hem lekker kan verwennen. Het liefst dan iemand die het dier al kent. Bij katten of honden is dit vooral belangrijk zodat het dier minder stress ervaart.

Er is ook een mogelijkheid om je dier bij een pension te brengen. Sommige dierenasielen hebben ook pensions. Ze zorgen vaak voor genoeg plezier en natuurlijk ook dat ze het voer krijgen dat ze nodig hebben of gewend zijn. Kijk bij jou in de buurt welk pension goed is voor jou dier. Hebben ze speelruimtes, de juiste diploma's enz. Wanneer je dier goed terecht is, kan jij natuurlijk beter genieten van je vakantie!

Blijf je thuis? Dan kan je natuurlijk zelf je dier lekker in de watten leggen. Dit hoeft niet persé door lekker veel snoepjes te geven of langere wandelingen of lekker laten rennen. Je kan ook met je dier gaan trainen! Een leuke afwisseling en ik ben er zeker voorstander van. Op een goede manier trainen kan je dier niet slechter worden. Op die manier kan je ook meer respect en vertrouwen winnen van je dier. Trainen? Dat doe je toch alleen met paarden en met honden? Nou, niet bepaald. Konijnen, katten en zelfs fretten en hamsters zijn trainbaar! Hamsters zijn wel lastig doordat ze snel en weinig aandacht hebben. Maar konijnen en katten zijn heel goed trainbaar! Oefen met wat lekkere voertjes! Verder kan je ook intelligentiespelletjes kopen om samen met je huisdier te doen (ook voor diverse diersoorten beschikbaar) of je maakt zelf een leuk spelletje. Wees origineel! Er is genoeg leuks te doen.

Wat ga jij doen deze zomervakantie?

Wednesday, May 29, 2013

Geslachtsbepaling bij konijnen



(dwerghangoortjes.nl)
Ik heb gemerkt dat er al snel fouten worden gemaakt met het geslacht bepalen van een konijn. Veel konijnen worden met zijn tweeën gehouden wat natuurlijk ook de bedoeling is! De beste combinatie is een rammelaar en een voedster. Om te voorkomen dat er toch een nestje komt wil ik jullie helpen bij het bepalen van het geslacht van jou konijn!
                               

Hoe ik er opeens bij kom om dit artikel te schrijven is niet zo heel raar. Een jaar terug had ik twee konijntjes uit een dierenwinkel. Twee vrouwtjes zouden het zijn. Snuffie en Nijntje kwamen bij ons wonen. Dit heb ik later zelf nog gecontroleerd en ik dacht toch echt dat Snuffie een rammelaar (mannetje) zou zijn. We hebben het laten controleren bij de dierenarts aangezien ze toch bij elkaar zaten. Ook de dierenartsassistentes zeiden dat het ging om twee voedsters(vrouwtjes). Nou oké dan maar.
Uiteindelijk werd er zo veel op elkaar gereden waardoor Snuffie gewond raakte waardoor ze uit elkaar gingen. Later had ik Snuffie toch betrapt op zijn balletjes. Hij bleek dus wel een mannetje te zijn!
Ik wil jullie dit misverstand laten voorkomen! Het had mis kunnen gaan dat Nijntje was gedekt en ik met een oeps-nestje zat wat echt niet aan te raden is!


(Zoogdiervereniging.nl)
Op jonge leeftijd word dus heel vaak de fout gemaakt die ik dus ook heb meegemaakt. Aangezien wordt aangeraden om een mannetje en vrouwtje bij elkaar te houden en veel ander combinaties niet snel werkt is het erg belangrijk om te bepalen wat het geslacht is. Ook om te kijken welk van de konijntjes je wil laten castreren om een nestje te voorkomen. Het mannetje zal minder rijgedrag vertonen en de ingreep is minder risicovol dan bij een voedster en bij het vrouwtje is het een grotere ingreep maar de kans op baarmoederkanker verminderd met 50%!


(hetkonijenkabinet.webklik.nl)
Goed, nu het geslacht bepalen. Op de foto hierboven zie je het rammetje en de voedster. De bovenste drie foto's zijn een ram en de onderste 3 een voedster. Het verschil zit hem in de afstand van de anus en de geslachtsdelen en de vorm van het geslachtsdeel. Bij allebei de geslachten kan er iets naar buiten drukken, dit hoeft dus niet persé een piemeltje te zijn. Bij een mannetje is de opening rond en bij een voedster zal je een sneetje waarnemen. Bij een mannetje komt er vaak wat meer naar buiten dan bij een voedster.  Daarbij heeft een vrouwtje minder ruimte tussen de anus en het geslachtsdeel inzitten.
Wanneer de konijnen wat ouder zijn dan worden de ballen van het rammetje zichtbaar.

Even op een rijtje:
Ram:-Ronde opening
-grotere afstand tussen anus en geslachtsdelen
-Komt meer naar buiten zetten
-Op latere leeftijd zijn ballen vaak zichtbaar
voedster:-Een spleetje als opening
-Kleine afstand tussen anus en geslachtsdelen

Een ram heeft vaak een bredere kop dan de voedster. Hier kan je niet uit opmaken met welk geslacht je te maken hebt! Dit verschilt daarbij ook in ras en grootte van het dier.

Welk geslacht heeft jou konijn?

Tuesday, May 28, 2013

Proefdieren


(achtdagenindeweek.blogspot.com)
Helaas heb ik vandaag even geen filmpje voor jullie. Ik besloot om na mijn examens een filmpje op te nemen maar helaas ben ik ziek geworden. Waarschijnlijk door de vele stress die ik had en nu compleet zijn verdwenen. Daar voor in de plaats ben ik tv gaan kijken en wezen uitrusten. Ik kwam een programma tegen over proefdieren! Idee!

(Skynet.be)
Ik wilde dus wat vertellen over proefdieren! De meningen zijn heel erg verdeeld over of proefdieren nou wel of niet mogen blijven bestaan. Er zijn voor allebei de meningen goede argumenten waarvan ik vind dat iedereen wel even over moet nadenken! Uiteraard ga ik persoonlijk ook mee in de mening dat de proefdieren deels gestopt moet worden en ik moet zeggen, het gaat al de goede kant op!


(virtualbeauty.nl)
Er zijn veel organisaties die tegen proefdieren zijn en zich hiervoor inzetten. Hun argumenten zijn dan ook vaak: We kunnen het ook op mensen testen, of de gezondheid van de dieren gaat voor! Je krijgt ook vaak te horen dat dieren toch anders reageren op mensen waardoor je niet zeker kan zeggen of het product wat je test wel daadwerkelijk werkt op de mens! Hier ben ik het dan ook zeker mee eens en het onnodig lijden van de diertjes is wreed. Toch zijn er mensen die zeggen dat ze er tegen zijn, maar stiekem ook een beetje voor de proefdieren. Je komt dan snel de volgende argumenten te horen.
-Ze zorgen voor goede medicijnen waardoor wij kunnen genezen
-Testen worden vaak pas gedaan als ze bijna zeker weten dat het goed gaat
-Er worden ook medicijnen voor de dieren zelf gemaakt door middel van dierproeven!

Ja, daar zit dan weer wat in. de organisaties die tegen dierproeven zijn zetten zich dan ook als eerst in voor de wat minder zinnige testen zoals make-up of parfum. Het is ze dan ook al gelukt om cosmetica dierproefvrij te maken en dit kan je ook zien op je make-up door het labeltje of door de streepjescode te scannen op je smartphone. Je kan een app downloaden waarbij je kan zien of je cosmetica proefdiervrij is.



(demorgen.be)
Voor dierproeven worden vaak ratten, muizen, beagles, apen en konijnen gebruikt. Dit zijn de meest gebruikte diersoorten omdat die het meest op mensen zouden lijken. Er zijn acties geweest van mensen die zich op één diersoort richtte. Wil jij ook wat doen voor deze onschuldige diertjes?  Je kan donaties geven of kijk even op proefdiervrij.nl. Er word daar trouwens ook verteld over een kunstrat! Vele dieren kunnen hierbij vervangen worden! 

Wat is jou mening over proefdieren?

Monday, May 27, 2013

Ras van de week: de Hollander

Omdat ik het erg druk heb gehad met mijn Centraal examens heb ik besloten om de Ras van de week een dagje te verplaatsen voor één keer. Volgende week komt hij wel gewoon weer op de maandag. Deze week op het programma: de Hollander! Een leuk en veelgehouden konijnensoort. Lees snel verder om meer te weten over onder andere uiterlijk en afkomst!

Je zal het haast niet verwachten. de Hollander komt oorspronkelijk uit Engeland! Gek, al zeg ik het zelf. Toch zit er wel een logica achter. De slachtkonijnen van België en Nederland zijn naar Engeland gebracht(Export) en daar is de Hollander ontstaan!  


(de-beestenboel.nl)
De Hollander is een konijnensoort die eigenlijk nooit voor zijn bond of vlees is gefokt wat veel andere konijnensoorten wel zijn. De Hollander werd vooral gebruikt voor keuringen en 'sport'. Verder word de Hollander tegenwoordig vooral als gezelschapsdier gehouden omdat ze een lief karakter hebben. Ze zijn ook nieuwsgierig waardoor ze ook getraind worden om een aantal leuke kunstjes te doen. Ze zijn goed zindelijk te krijgen. 
Door al deze eigenschappen zijn de konijnen zeker goede konijnen voor kinderen. Denk er als ouder wel aan dat kinderen snel uitgekeken raken op konijnen! 


Een Hollander is vaak makkelijk te onderscheiden van andere rassen. Ze hebben een gemiddelde grote. Ze komen het meest voor in de kleur zwart. Ze komen ook voor in bruin, oranje, wildkleur, blauw, grijs, chinchilla, isabella en oranje voor. Er zijn ook driekleurige bekend. Deze zijn alleen niet raszuiver. Ze zijn vaak gekruist met een japanner. De driekleur komt voor in combinatie van wit/bruin/zwart. 
De konijnen hebben over het algemeen korte pootjes, wat puntigere ooren die flink groot zijn in vergelijking met het lichaam. 
Het gezonde gewicht van een Hollander is maximaal 3 kg en zijn op gezond gewicht vanaf 1,5 kg. Als je dit konijn goed verzorgd (veel bewegingsruimte, gezond gewicht, goed voer, schoon hok enz.) kan dit ras heel oud worden! Rond de 15 jaar á 18 jaar! Denk dus wel goed na voordat je dit ras koopt! Ze gaan lang mee!




Sunday, May 26, 2013

Einde examen

Eindelijk ben ik dan begonnen aan mijn laatste centraal examen. Velen moeten morgen nog. Vandaag ben ik nog bezig en daarna is het in spanning wachten of ik ben geslaagd of niet. Misschien een herkansing?
Benieuwd hoe het verder zal gaan met mij en deze blog? Lees dan gauw verder!
Ras van de week is voor deze week verplaatst naar Dinsdag!



Nou nou, het was me wel een week. Ik had me niet optimaal voorbereidt en de spanning was groot voor mijn eerste examen! De examens zijn in mijn ogen redelijk goed gegaan. Ik durf nog niet hard te juichen dat ik ben geslaagd ondanks mijn tot nu toe alleen maar voldoendes van schoolexamens. Of ik er vertrouwen in heb dat ik ben geslaagd, durf ik ook nog niet goed te zeggen.


Op Elyse4Pets is het afgelopen tijd een beetje verwaarloosd gegaan. Dit komt dus omdat ik bezig was met mijn centraal examens en dat vond ik toch een tikkeltje belangrijker. Zonder diploma kan ik echter niet beginnen aan de dier&zorg opleiding die ik wil volgen. Ik probeer nu natuurlijk wel wat beter mijn blog te onderhouden en er meer aandacht aan besteden. Omdat ik nu vakantie heb tot ik de uitslag krijg, is bloggen een goede afleiding. Ik zal vooral proberen een DIY (Do it yourself) op te nemen voor een woensdag.

Over afleiding gesproken. Mijn dieren hebben nu helaas ook wat minder aandacht gehad afgelopen twee weken. De dieren komen nu ook zeker even wat meer in het zonnetje te staan en deze week ga ik voor alle zes de diertjes iets leuks kopen! Hier kunnen jullie dan ook een review van verwachten!

Als jullie nog iets hebben gemist afgelopen twee weken dan hoor ik het graag van jullie! Dit probeer ik dan zo snel mogelijk weer in te halen zodat jullie allemaal weer blij mijn blog kunnen lezen.

Thursday, May 23, 2013

Dierenfilms


(Mediasmarties.nl)
Dieren spelen vaak grote rollen in films. Ze zijn aantrekkelijk om naar te kijken en zeker onder de kinderen zijn ze populair. Een aantal dierenfilms ontroerde mij! Zoals Hachiko, Black-Beauty en Marley and me. Een andere film was weer humor! Streep wil racen. Over deze films ga ik dan ook vertellen!


File:Hachiko.JPG(Wikipedia)
Dit is de echte Hachiko in zijn laatste jaar
Hachiko is een film over een Shiba Inu die iedere dag bij het station op zijn baasje wachtte tot hij terug van kwam zijn werk. Op een dag kreeg het baasje een hartstilstand op zijn werk en de hond Hachi bleef maar wachten en wachten bij het station tot zijn baasje eindelijk terug zal komen. Inmiddels kende iedereen de hond al en werd hij beroemd. Het is een waar gebeurd verhaal. Inmiddels staat er op die plek een standbeeld ter ere van hem en een monument naast het graf van zijn baasje.


 
Black Beauty is een film over het leven van een paard. Hij groeide op als een vrolijk veulentje dat werd verkocht naar een groot landgoed. Wanneer de eigenaren moesten verhuizen naar een ander land werd Black Beauty met zijn maatje Ginger verkocht. 
Ze kwamen op een verschrikkelijke plek terecht. Black Beauty en Ginger werden gescheiden en het verhaal neemt een andere wending. De film is gemaakt vanuit een boek die is geschreven om meer aandacht te krijgen over het mishandelen van paarden.




Marley & Me is een film dat gaat over een pas getrouwd stel dat een puppy in huis neemt. De hond word als  onhandelbaar bestempeld omdat hij nooit luistert. Zelfs op de puppycursus kan de cursusleider hem niet houden wat zorgt voor hilarische gedeelten in de film. Hij sloopt werkelijk alles en kauwt op alles wat los en vast zit. Hij laat zelfs een heel strand sluiten! Er komen kinderen in het gezin die van de hond houden en dan word Marley bejaard...



Streep wil racen, of in het Engels: Racing stripes is een film over een zebra die word gevonden op de weg nadat hij is achtergelaten door het circus. Hij komt op een boerderij te staan naast een chique renbaan. Daar wil hij heen! Streep de zebra wil op de renbaan komen te staan en traint hard. Hij moet door een lastige periode. Of het hem gaat lukken om op de renbaan te komen moet je de film zelf maar kijken! Het is een grappige film wat zijn zielige kanten heeft. Mooie film voor kinderen en dus leuk voor het hele gezin!


Wat is jou favoriete dierenfilm?

Wednesday, May 22, 2013

Discussie: Kan je teveel van dieren houden?


(hondenbescherming.nl)
Ik dacht dat het wel eens tijd werd voor een discussie, jullie mening en de verschillen daar tussen. Wat denken jullie nou? Kan je teveel van dieren houden?


Ik kwam op deze stelling doordat iemand tegen mij zei dat ik diegene afschrik doordat ik zoveel van dieren houd. Nu vroeg ik me dus af: Kan je eigenlijk wel teveel van dieren houden?


(Zapdog.be)
Mijn mening: Volgens mij kan dat wel! Er zijn meiden die met hun hond willen tutten en dus samen een manicure ondergaan! Ja! De nagels van je hond lakken! Of hun kat mee nemen naar buiten in een kinderwagen of kort gezegd: Ze behandelen als hun kindje! Dat vind ik zeker wel te ver gaan. Of dit echt een vorm van 'houden van' is weet ik niet. Want ik denk dat als je van een dier houdt, je de natuurlijke omgeving van dat dier juist wilt nabootsen

Nu was dus mijn vraag aan jullie: Kan je teveel van dieren houden? Laat vooral een reactie achter en reageer op elkaar zodat er een echte discussie ontstaat. Hou het wel vriendelijk A.U.B!

Groetjess!

Tuesday, May 21, 2013

A day of my life


Hier is dan mijn eerste filmpje van een dag uit mijn leven!
Veel kijkplezier!

Monday, May 20, 2013

Schattige filmpjes

Als gevolg van de schattige plaatjes. Ik heb weer niet heel veel tijd. Midden in mijn examen vind ik dat toch wel even voorgaan. Toch geef ik jullie nog wat leuke en lieve schattige filmpjes die ik vond op youtube! Veel plezier!




Spelende panda's



8 tekenen dat je kat eigenlijk een hond is.



Ik hou van katten. Egels zijn super schattig. Combinatie is een ontzettend lief filmpje!



Ik hou van die schattige lach!<3



Nog een filmpje met een kind. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst. Schattig!

Ken jij nog schattige dierenfilmpjes?

Sunday, May 19, 2013

Ras van de week: Russische dwerghamster



De russische dwerghamster is ook al een redelijk bekend ras samen met de Syrische of ook wel de goudhamster genoemd. Reden genoeg om daar over te schrijven dacht ik zo! Wil je meer weten over deze leuke hamster? Lees dan snel verder!
De Russische dwerghamster komt oorspronkelijk uit Siberië. In de jaren '60 zijn deze diertjes voor het eerst als huisdier gehouden. Er werden twee Russische dwerhamstertjes gevangen door een wetenschapper. Daarvoor leefde de hamsters apart van elkaar en zijn dus niet als groepsdieren door het leven gegaan.


Deze dwerghamster word vaak gebruikt als leuk kijkdiertje. Soms ook als knuffeldier, daar kan je alleen niet van uit gaan als je een hamster koopt. Ze zijn snel, lenig en glippen door de kleinste kiertjes heen. Sommige mensen vinden het er ook leuk uitzien als ze twee Russen bij elkaar zetten in één hok. GEEN goed idee. Ze kunnen gaan vechten tot de dood. Je hamster dood vinden in het hok met allemaal wonden is geen pretje dus laat dat maar achter je.
Het is samen met de Syrische hamster het meest gehouden hamsterras. 


Het uiterlijk van de Russische dwerghamster verschilt. Er zijn drie kleuren die kunnen voorkomen. Namelijk de wildkleur (eerste foto) Blauwwildkleur(Foto onder deze tekst) en Pearl(tweede foto). Kenmerkend aan het vacht is dat er een streep vanaf de kop tot de staart loopt. Sommige huishamsters krijgen een wintervacht waarvan de kleur lichter kan worden of soms een heel ander patroon in hun vacht krijgen.
Verder hebben ze een rond lichaam en hele korte pootjes. Aan de voorpootjes hebben ze 4 tenen en aan de achterpootjes 5. De oogjes zijn echte kraaloogjes. Verder hebben ze duidelijke wangzakken die vaak vol zitten. Ze hebben net als alle hamstertjes een klein staartje. Het straartje van deze hamster is 0,5 tot 1 centimeter lang.
De hamsters worden normaal gesproken 1,5 tot 2 jaar. Er komen ook Russische hamsters voor die drie jaar worden. 



Heb jij een Russische dwerghamster?


Thursday, May 16, 2013

Vrijwilligerswerk


Het is officieel. Ik ga goed werk leveren na de examens. Ik ga namelijk vrijwilligerswerk doen bij het dierenasiel bij mij in de buurt. Dierenasiel Stevenshage. Ze doen goed werk en ze gaan uitbreiden! Extra hulp is dus altijd welkom!
Waarom ga ik vrijwilligerswerk doen? Lees gauw verder



(gsr.nl)
Ik had al een tijdje het idee dat als ik mijn examens heb gedaan, ik wel mooi een behoorlijke tijd moet wachten tot ik de uitslag heb! Hoe zal ik die tijd door moeten komen? Het lijkt mij zo ontzettend zenuwslopend. De meeste examenkandidaten gaan in die periode op vakantie met vrienden. Maar wat als je daar geen geld voor hebt?
Toen kwam ik met de oplossing: Nuttig zijn! Juist. Ik ga vrijwilligerswerk doen bij het dierenasiel. Daar blijft het misschien niet bij. Er is een kans dat ik met een vriendin van mij ook bij een bejaardentehuis vrijwillig ga wandelen met de bewoners zodat zij ook kunnen genieten van het lekkere zomerse weer!

Ik ga niet alleen voor die reden naar het dierenasiel. Ik vind het natuurlijk ook hartstikke leuk om voor diertjes te zorgen en al helemaal als ze een slecht verleden hebben gehad. Daarbij ga ik als het goed is volgend jaar stage lopen bij dit asiel. Zo leren de mensen mij daar al kennen en heb ik al een indruk van wat er daar speelt, hoe het er te werk gaat en hoe ik me kan aanpassen. Zo heb ik ook direct een goede voorbereiding op school!

Hoe ik mij heb aangemeld? Bij ons in het asiel is dat niet nodig! Ik heb me laten inlichten op hun site http://dierenasielleiden.nl en bij het asiel zelf toen ik kattenvoer kwam langs brengen. Het asiel kan je zo binnen komen wandelen dat je er wilt komen voor een dagdeel. Dit is alleen niet bij ieder asiel zomaar mogelijk.

Doe jij vrijwilligerswerk?

Wednesday, May 15, 2013

Favoriete Online game

Één van mijn favoriete online games is hetpaardenspel.nl. (of hetpaardenspel.be) Ik ben er in 2007 mee begonnen omdat vriendinnen van mij dit speelde. Ik was wel nieuwsgierig wat er zo leuk aan was. Het leuke? Je kan de beste van het spel worden en heeft op mij een verslavend effect!

Hetpaardenspel.nl stelt eigenlijk niet zo veel voor. Je begint met een startersbedrag en je wordt vrijgelaten in het spel. Gelukkig zijn er spelers op het spel die je een eindje op weg helpen en het spel al gauw leuker word. Het is een klikspel. Je ziet dus haast geen plaatjes. De paarden zijn namen. Je ziet het ras en hoe goed ze zijn in een discipline.

Hetpaardenspel kent dressuur, springen, racen, mennen, grand prix dressuur en springen en western. Hoe beter je word in het spel, hoe meer winstpunten je kan halen en des te eerder kan je je paard promoveren. Je kan je paarden pas Grand prix trainen als je rang Wedstrijdruiter is. Daar moet je behoorlijk voor werken! Je kan stallen kopen, lid worden van een manege en nog veel meer leuke dingen!

Zoals ik dus als zei zie je niet veel. Wél kan je zelf een foto bij je paard maken. Je kan zelf kiezen welke foto je wilt en hoe mooi je hem wilt. Helaas is een foto wel duur maar daar staat tegenover dat een paard niet dood kan gaan in het spel waardoor je wel altijd kan blijven genieten van die foto.


Dit is hoe een paard er uit ziet. Alle informatie die van toepassing is staat hier. Op de plek van'geen foto' komt een foto te staan die jij hebt gekozen als je die hebt gekocht! Het ziet er niet erg indrukwekkend uit maar je krijgt vanzelf een doel wat jij wilt bereiken waardoor het spel echt een stuk leuker word om te spelen!

Ik heet op het spel elysepaard en ik speel het dus al sinds april 2007. Ik heb nog steeds niet het hoogste rang bereikt terwijl anderen in het spel zijn geregistreerd in 2010 en dat wel al hebben bereikt. De spelers op het spel zijn van alle leeftijden, van 9 tot 65 zijn er zeker wel te vinden!

Het spel moet je maar liggen. Af en toe vind ik het spel een beetje saai worden en dan stop ik gewoon even. Er gebeurt dan niks behalve dat de manege contributie doorloopt.

Speel jij dit spel ook?

Stem op Nijntje!


http://www.youtube.com/watch?v=sSLI1ThbHnY

ik heb hier gister ook al wat over geschreven en nu een filmpje!

Laat achter in de comments of in de reacties op facebook als je hebt gestemd! Dan kan ik jullie heel erg bedanken!

Tuesday, May 14, 2013

Animal event 2013 Impressie


Aangezien ik niet alle beelden kan plaatsen in een artikel, heb ik het allemaal in een filmpje verwerkt.

Het Animal Event is het grootste dieren evenement in Nederland dat ieder jaar in de Beekse Bergen is. Ik heb twee vrijkaartjes gewonnen en ik ben dus samen met een goede vriendin geweest. We hebben ons goed laten informeren.

Er waren heel veel stands voor goede doelen en bedrijven. Er werden veel goodiebags uitgedeeld en er was heerlijk te eten te halen. Een informatieve en leuke dag! Er waren genoeg dingen te kopen voor je dier. Van verzorging tot intelligentiespelletjes!

Stem op mijn foto!


Hey jongens! Even snel een melding tussendoor! Ik doe mee met een wedstrijd bij de Intratuin waarbij ik een nieuw konijnenhok kan winnen of een waardebon van 50 euro! Dit wil ik gaan investeren in mijn konijn Nijntje! Ze is apart gedrag gaan vertonen en dat vind ik logisch.

Nijntje is een beetje agressief gedrag gaan vertonen omdat ze te weinig beweging heeft gehad. Aangezien het hok haast uit elkaar valt waar ze nu in zit kan er geen ren aan bevestigd worden omdat ze die lostrekt. Bij het hok die we kunnen winnen kan dat wel waardoor ze meer beweging heeft! Als we het geld winnen zal ik daarvan allemaal bezigheid bieden waardoor ze ook rustiger in haar koppie word waardoor ze een beter leven zal lijden!

Help me alsjeblieft!
Ga naar https://www.facebook.com/intratuin/app_571063399576268?app_data={%22a%22:%22200%22,%22photoid%22:%22SKCQLH%22,%22aff%22:%22social_facebook%22} en druk op ''stem'. Je zal me heel erg helpen als je dit ook zal willen delen op facebook, twitter of via de mail! Ik zal jullie eeuwig dankbaar zijn! Laat een reactie achter als je dit hebt gedaan, dan kan ik jullie bedanken!

Monday, May 13, 2013

Centraal examen!

Even iets wat niet echt met dieren te maken heeft. Ze gaan me natuurlijk heel hard steunen in de komende twee weken want vandaag ben ik begonnen met mijn centraal examens met vandaag op de planning: Scheikunde!



Hier heb ik natuurlijk mijn hele schoolcarrière naar toe gewerkt. Ik heb het niet bepaald super gehad op de middelbare school en ik wil graag deze periode afsluiten en doorgaan naar de opleiding waar ik al mijn leven lang naar uitkijk! Dier&Zorg niveau 4!
Komende week ga ik natuurlijk veel steun zoeken bij mijn dieren en vooral veel en hard leren. Daarbij weet ik dus niet zeker of ik iedere dag een artikel online kan krijgen. Hierbij zeg ik alvast dat de zaterdag én zondag geen artikelen online komen! 

Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben en ik ga zeker mijn best doen om toch goed artikelen online te krijgen. allemaal niet even nuttig maar ik doe mijn best.

Wens me succes! en Groetjess!

Sunday, May 12, 2013

Ras van de week: Labrador retriever

En daar is dan de tweede Ras van de week! Deze week hebben we het over de Labrador. Een bekende hond. Ik ken vier labradors en allemaal stuk voor stuk even lief. Wat zijn nou eigenlijk de kenmerken van een labrador? En hoe komt het dat iedereen ze wel kent? Lees dan gauw verder!

(all-puppies.com)
De labrador retriever komt uit Canada, Newfoundland en Labrador. Ze zijn dus vernoemd naar de plek waar ze vandaan komen. Ze werden vroeger vooral vaak gebruikt als jachthond. Wanneer de baas van de hond een eend of een gans in het water neerschoot was het de taak van de hond om hem te gaan halen. Vaak uit slechte leefomgevingen. De hond is hierdoor bikkelhard en geeft niet snel aan als er wat mis is met hem zoals pijn.

(uwhondenkat.nl)
Tegenwoordig worden de labradors gebruikt als hulphond, blindgeleidehond, reddingshond en drugshond. Hierdoor is de labrador retriever vooral bekend geworden. Ze zijn intelligent, betrouwbaar en leergierig waardoor de honden makkelijk te trainen zijn. Met een goede opvoeding doen deze dieren je niks waardoor ze zeer geschikt zijn voor de klusjes die de honden doen. Verder zijn het natuurlijk ook gewoon leuke huisdieren waar je leuk mee kan sporten zoals frisbeeën en agility.
File:YellowLabradorLooking new.jpg
(Wikipedia)
De vacht van een labrador komt in drie soorten voor. Bruin, zwart en blond. Vroeger werd bruin als een fout in het fokken gezien en mocht dus niet als een echte labrador gezien worden. Pas later is deze kleur erbij geschreven. De vacht van een labrador heeft twee lagen. De onderste laag van het vacht houdt als het ware vocht tegen. Het is waterafstotend. De vacht heeft weinig verzorging nodig.
De schofthoogte van een reu is rond de 55/57 cm en dat van de teef is 54/56 cm. Ze wegen rond de 25/35 kilogram en gemiddeld word de labrador retriever 12 jaar oud.
De labrador heeft een diepe borst en een breed schedel. verder hebben ze een sterke achterhand



Friday, May 10, 2013

Stress bij huisdieren


(Moniquebladder.nl)

Je weet dat stress je kan ontregelen, je kan niet goed denken en zit niet lekker in je vel. Dieren kunnen hetzelfde ervaren wat tot angst en ongewenst gedrag kan lijden. In bepaalde periodes van het jaar is die stress bij dieren wat erger. In dit artikel help ik je een eindje op weg


De periodes dat je dier meestal gestresst is, is bij vakantie, onweer, dierenarts en  vuurwerk. Wanneer het baasje op vakantie gaat, moet het dier vaak naar een pension of een familielid in een ander huis dan zijn omgeving waar hij aan is gewend. Bij onweer zijn de plotselinge geluiden wat het dier gestrest of zelfs angstig maakt. Hij kan zich er niet op voorbereiden en dat is hetzelfde bij vuurwerk. Dit geldt niet alleen voor huisdieren als honden en katten. Ook fretten, konijnen, hamsters en alle andere dieren kunnen hier last van hebben.


(dierennieuws.nl)
Ik heb mij veel dingen laten vertellen over wat je moet doen bij een gestrest dier. Hem opsluiten in een donkere ruimte, middeltjes geven waardoor hij geen kik kan geven en het dier compleet negeren. Toch hoor je precies het tegenovergestelde. Het schijnt dat de middeltjes die je voor je dier kan halen tegen angst alleen de symptomen weghaalt. De angst blijft maar het dier zal zich niet kunnen uiten. Ook krijg je te horen dat je je dier juist moet troosten en aandacht geven als hij gestrest of bang gedrag vertoond terwijl anderen zeggen dat je hem dan leert dat het goed is om bang te zijn.
Zo zijn er dubbele verhalen. Wat is nou wel goed en wat niet?


(wanttoknow.nl)
Ik zal zelf zeggen dat je de middeltjes inderdaad beter in de kast kan leggen en je dier veel afleiding bieden. Bij bijvoorbeeld harde geluiden kan je ook proberen dat er zo min mogelijk geluid bij het dier kan komen.
Stel: Je gaat op vakantie. Bij een dier in een hok kan je kijken of je buren je konijn kan verzorgen of je cavia. Zo blijven ze in hun eigen omgeving. Als je die mogelijkheid niet hebt, probeer dan een adresje te vinden waarvan het dier de oppasser kent. Wanneer dit ook geen optie is kan je er altijd nog voor kiezen om een pension te zoeken waar ze veel aandacht en afleiding kunnen krijgen.

Over het negeren van je dier ben ik het niet helemaal eens, maar om overdreven te gaan troosten ook weer niet. Ik denk dat het het beste is om normaal tegen je dier te doen en geen speciale behandeling moet bieden.  Regelmaat is belangrijk voor een dier. Als dit veranderd kan het dier ook weer gestrest raken.

Wat doe jij met je dier om stress te voorkomen/genezen?