Wednesday, July 31, 2013

Bavianen in dierenpark Emmen

(ad.nl)
Dierenpark Emmen is één van mijn favoriete dierenparken. Alles is daar zo natuurlijk. de 30e kwamen ze in het nieuws, maar dan met wat minder vrolijk nieuws. De bavianen vertonen raar gedrag en waarom? Dat is niet bekend.



(youtube)
Het gaat hier om een stel mantelbavianen. De hele groep gedroeg zich vreemd in de ochtend van 30 juli. Volgens de bioloog van de dierentuin zijn ze hysterisch. Wat voor vreemd gedrag is het? De dieren zijn normaal gesproken erg actief en beweeglijk terwijl ze nu stil in een hoekje zitten of in de boom hangen. In de boom hangen is voor een aap normaal gesproken niet heel raar maar in tegenstelling tot andere apensoorten leven bavianen normaal gesproken op de grond. 


(flicr)
De dieren eten ook vrijwel niets en wilden niet naar buiten. Het is erg apart, maar niet voor het eerst. In 1994, 1997 en 2007 schijnen ze ook al van dit soort buien te hebben gehad. Wat raar. Het gedrag hield in die tijd 6 dagen aan en men gaat er van uit dat het dan ook weer beter moet gaan met de bavianen.

(rtvdrenthe.nl)
De bioloog denkt dat er iets mis is met de hogerop geplaatste bavianen. Maar dan nog is en blijft het een raadsel wat er precies aan de hand is, wat moet er dan mis zijn met die bavianen en waar komt het toch vandaan?

No comments:

Post a Comment