Sunday, July 7, 2013

Ras van de week: Noorse Boskat


(Huisdieren.nu)
Ik vond de naam altijd al zo stoer klinken en de katten vind ik prachtig. Een goede reden vind ik zelf om er eens wat over te schrijven! Ik hoop dat jullie er hetzelfde over denken en het met plezier lezen! Als jullie trouwens nog suggesties hebben voor een ras, kan je die achterlaten in de comments!



(Noorseboskat.info)
De Noorse boskat komt oorspronkelijk uit Noorwegen en ze komen dan ook vooral voor in de wat koudere landen waar hun vacht goed van te pas komt. Een erg oud kattenras mag je deze leukerds wel noemen! Ze waren er al voor de Vikingen! Toen werden ze al als huisdier gehouden bij vooral boerderijen. In de jaren 30 van de 20e eeuw kwam de Noorse boskat voor het eerst op een tentoonstelling terecht.

File:Amberkater.jpg
(Wikipedia)
Tegenwoordig word de Noorse boskat nog veel als huisdier gehouden. Omdat deze kat graag in gezelschap is van mensen zijn ze daar erg geschikt voor. Ze zijn ook erg intelligent en speels. Twee goede eigenschappen voor leuke intelligentiespelletjes! Wel zijn deze katten erg actief dus moet het dier als huisdier wel wat mogelijkheden hebben om zijn energie kwijt te kunnen.
Ze komen ook nog steeds voor op tentoonstellingen en word er gericht mee gefokt.

(uwhondenkat.nl)
Het eerste wat je op zou vallen aan deze kat is zijn grootte en zijn vacht. Deze kat is namelijk een grote kat vergeleken andere katten. Het vacht sprak mij vooral erg aan. Dat mooie lange haar! De kat heeft twee lagen! Het ondervacht is erg dik en wat wollig. Dit houd de warmte goed vast wat erg handig is in de koude landen en dan het vacht wat je duidelijk kan zien is wat vetter en mooi glad. De staart en de kraag van dit dier is heel mooi gevuld met dit vacht wat je vaak pas in de wintermaanden ziet.
Het dier verhaart heel erg in het voorjaar. Al dat vacht raakt hij kwijt en dan lijkt het opeens geen halflang meer.
Het dier heeft erg sterke botten en hij is lekker gespierd!


Wat vind jij van deze grote kat?


No comments:

Post a Comment