Thursday, July 18, 2013

Verkoeling


(plazilla.com)
Je kan er niet meer omheen. Het is nu echt zomer. De schoolvakanties zijn begonnen, gezinnen gaan op vakantie en de zon is dan eindelijk doorgebroken. Vergeet je dier niet. Zij kunnen het ook warm hebben. Bij deze wat tips om jouw huisdier fris de zomer door te komen.



(goeievraag.nl)
Een konijn kan erg slecht tegen warmte. Daarvoor kan je een fles vullen met water en die in de vriezer gooien. Als de fles dan helemaal bevroren is kan je die in de schaduw leggen in het hok. Je konijn kan er dan tegen aanleggen en lekkere verkoeling krijgen. Je kan ook een Ice pad kopen. Dit blijft langer koel en kan niet kapot geknaagd worden. Daarnaast moet je je gewoon aan de regeltjes houden zoals het hok in de schaduw!


Zet voor je hond op meerdere plaatsen water neer en zorg er voor dat hij plek in de schaduw heeft. Zorg daarbij ook voor dat het water in de schaduw is zodat je trouwe viervoeter nog lekker fris water heeft. Natuurlijk is het ook lekker om je hond bij een meertje te laten zwemmen of hem in de avond in de zee te laten. Je kan zelfs een soort zwembadje in je tuin zetten voor je hond! Die zijn te koop bij onder andere zooplus.
Oh, en hier kan ik niet vaak genoeg over beginnen. Laat je hond niet achter in de auto! Je kan je hond wel ergens mee naartoe nemen met de auto maar zorg dan voor airco of iets anders wat afkoelt. Laat de hond niet achter! Dit kan dodelijk aflopen en daarbij krijg jij als eigenaar een flinke boete.

Voor de kat hoef je niet veel anders te doen dan voor de hond. Als je je zorgen maakt of je kat genoeg vocht binnen krijgt raad ik aan om brokjes te vervangen voor natvoer. Hier zit ook vocht in zodat je zeker weet dat de kat in ieder geval wat binnenkrijgt. Daarbij kan je ook het beste het drinkbakje en voerbakje niet naast elkaar zetten. Tja.. Katten he.

Voor overige dieren zoals hamsters, muizen en fretten die voornamelijk binnen zitten geef ik vooral de tip: Lucht de kamer goed waar ze in staan. Het kan ook in een kamer goed warm worden. Doe het gordijn dicht en raam open. De zon kan de kamer dan niet goed verwarmen en het raam open zorgt voor frisse lucht. Let wel op dat er geen tocht is. 

Dit was het dan alweer. De tips die ik heb voor jullie om ook de zomer leuk te maken voor jouw huisdier!

Wat doe jij om je huisdier te laten afkoelen?

No comments:

Post a Comment