Sunday, July 28, 2013

Ras van de week: Beagle

File:MiloSmet.JPG
(wikipedia)
Vroeger liet ik altijd een hond uit die in mijn buurt woonde. Een leuke en zeer lieve hond. Een Beagle. Wat een mooi ras is het toch en wat kunnen zij vriendelijk uit hun ogen kijken. Ras van deze week mag van mij dan ook zeker een Beagle zijn.
File:Milosmet2.JPG
(Wikipedia)
De oorsprong van deze grappige hond is Groot-BrittanniĆ«. Daar werden ze namelijk vroeger gebruikt voor de jacht op hazen en konijnen. De hond moest ze vangen en doodbijten. 


(belza.nl)
Tegenwoordig wordt de beagle gebruikt bij vliegvelden, jacht maar ook als een leuke gezelschaphond in een gezinnetje. Het zijn luidruchtige honden waardoor ze niet geschikt zijn voor in een buurt met allemaal mensen die van rust houden. Wel zijn het hele vriendelijk honden die niet agressief aangelegd zijn. Sommige mensen zeggen zelfs dat het de perfecte hond is en dat hij alles heeft wat je verwacht bij het hebben van een hond. Ze zijn actief en vriendelijk. Ze kunnen echt je maatje worden.

Dogs Wallpapers   Beaglehappy Dog Beagle By Happeningstock Free Pics
(wallpaperdev.com)
de beagle is te herkennen aan zijn grootte en kleur. De beagle heeft namelijk drie kleuren. Wit, bruin en zwart. Althans, dat komt het meeste voor. De hond is wit met een bruine kop en een zwart zadel waarbij het puntje van de staart altijd wit moet zijn.
Daarbij is zowel een reu als een teefje minimaal 33cm en maximaal 40 cm groot.Verder heeft de beagle een redelijk lange kop. Ook heeft de beagle een korte, sterke rug en de poten staan goed onder het lichaam. De staart is hoog aangezet. De beagle heeft ook een lange nek met veel huid. 




No comments:

Post a Comment