Sunday, July 14, 2013

Ras van de week: Roderattenslang


(diertotaal.nl)
Even een wat aparter dier dan wat ik normaal gesproken bespreek. De Rode rattenslang! Ik vind het een prachtige slang. Die kleuren vind ik heel mooi. Nog een reden waarom ik vind dat dit mooie beestje voorbij mag komen op de blog!

(Natuurhulpcentrum.be)
Oorspronkelijk komt de rode rattenslang uit het noorden van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico. Ze leven daar in dennenbossen.
Een rode rattenslang is een wurgslang die ook wel de korenslang word genoemd. 

File:Kornnatter.jpg
(wikipedia)
Tegenwoordig word de Rode rattenslang gehouden als huisdier. Ze zijn niet agressief en makkelijk te houden waardoor het erg aantrekkelijk word om dit dier te houden als huisdier. Wel moet je dan rekening houden met bepaalde factoren. Ze zijn erg goed in ontsnappen, hebben veel ruimte nodig en houden van klimmen. Ze moeten minimaal 75L tot hun beschikking hebben, veel klimmogelijkheden en een goed afgesloten terrarium.  
Ook moet je rekening houden met de temperatuur van het verblijf. Die moet op verschillende plaatsen in het hok een beetje verschillen.
Denk daarbij ook na over hun voedsel. Vind je het zielig als een slang een ratje of een muisje opeet? Dan denk ik maar niet dat je een slang moet aanschaffen.
Er zijn trouwens zo veel meer dingen waar je aan moet denken voor het aanschaffen van een (rode ratten)slang wat je maar beter kan opzoeken op sites en in boeken waar ze echt heel veel verstand hebben van deze beestjes.

File:Zwei Kornnattern.jpg
(wikipedia)
In gevangenschap zijn er verschillende kleursoorten terwijl er in het wild slechts een paar kleuren voorkomen, namelijk: rood, oranje, bruin en zwart. De rug heeft een duidelijke aftekening die per dier verschilt. Daar zitten dus geen bepaalde eisen aan vast. Ze worden ongeveer tussen de 110 en 150 centimeter lang en kunnen 15 tot 20 jaar oud worden!

Wat vind jij van deze slang?

No comments:

Post a Comment