Friday, July 26, 2013

EHBO app

(royalcanin.nl)
Royal Canin heeft een app gemaakt. de EHBO app voor de kat en de hond. Hij is erg handig en ik ben er heel enthousiast over. Zo enthousiast, dat ik vind dat jullie hem ook echt moeten hebben zodat jullie direct hulp kunnen verlenen aan de desbetreffende hond of kat. Ik laat jullie bij deze een aantal opties zien in de app.


Dit is het startscherm van de app. Je kan kiezen of je wat wilt weten over de hond of de kat.


Stel, je kiest voor de kat. dit is dan het scherm dat je krijgt. Je kan een probleem aantikken of als deze er niet tussen staat kan je op ''toon alle onderwerpen'' tikken. Dan krijg je een lange lijst met veel voorkomende problemen.
Bij ''zoek een hulpdienst'' kan je kiezen voor diverse huldiensten zoals 144 (De dierenhulplijn), de politie, dierenbescherming en noem maar op.


Als je klikt op het vergrootglas dan krijg je een schema te zien met alle dierenartsen bij jou in de buurt. Ze worden gerangschikt op afstand.

Dit is even een voorbeeld voor als je een probleem bij het dier aantikt. Je ziet dus heel duidelijk wat je moet doen om het dier zo goed mogelijk te helpen.

Als je op je samsung op het linkerknopje klikt zie je een lijst verschijnen in je scherm. Hier kan je naar de volgende kopjes toe als die je ziet op de foto. Bij voeding word wat uitgelegd over voeding, bij tips krijg je tips voor verschillende situaties en ga zo maar door.


Dit is een voorbeeld van het kopje 'Mijn huisdieren'. Hier kan je je eigen huisdier toevoegen. Je kan daar een eigen profiel maken voor je dier en de naam, ras, leeftijd, geslacht, inentingen, castratie, chipnummer en allemaal van dat soort dingen invullen. Zo heb je altijd de medische achtergrond van je dier bij de hand. Een soort paspoortje eigenlijk. (Let op, is natuurlijk geen echte.)

De EHBO app is te vinden in de app store. Zoek naar: ehbo voor kat en hond en je vind hem direct.

De beschrijving die staat bij de informatie van de app in de app store.

De app is geheel gratis en zeer handig om op je mobiel te hebben voor het geval dat je een ongeluk tegen komt.
Ik hoop dat jullie de app ook tot jullie beschikking nemen.

Heb jij de EHBO app voor dieren al?






No comments:

Post a Comment