Wednesday, July 17, 2013

Schadelijke dierenwinkelartikelen


(Facebook)
Je kan het je haast niet voorstellen. Een dierenwinkel die slechte dingen verkoopt wat schadelijk kan zijn naar je dier toe. Op dierenfora word al erg veel gesproken over dingen die je echt moet laten bij het kopen van leuke spulletjes voor je dier. Wat zo aantrekkelijk lijkt, hoeft niet persé goed te zijn voor jou lieve huisdier.


De kans is erg groot dat ik een artikel over het hoofd zie en dus niet alles bespreek. Wat nu vooral voorbij komt zijn de meeste dingen waar mensen de fout in gaan en wat behoorlijk vaak verkocht word.
Met dit artikel probeer ik mensen niet aan te vallen maar te waarschuwen. Leed begint waar de kennis stopt.

(huisdierplein.nl)
Hamsterwatten word veel verkocht omdat mensen denken dat het lekker warm nestmateriaal is voor de hamsters. Ja, warm zou het vast wel zijn maar ik, en veel mensen van het hamsterforum raden je echt niet aan om dit te kopen. Hamsters kunnen er in verstrikt raken en langzaam stikken. Een langzame en stressvolle dood kan dit betekenen voor je hamster. Daarnaast kan ook het pootje verstrikt raken waardoor die kan worden gebroken. Ooit een hamster met gips gezien? Nee, sommige hamsters kunnen er mee leven, anderen worden ingeslapen. 'Ja maar mijn hamster heeft dit nog nooit gehad.' Puur geluk! Voorkom het door te zoeken naar ander nestmateriaal. 

(Jumbopet.nl)
Tja... Ik denk dat hier toch eerder mijn mening aan te pas komt. Een wurghalsband is namelijk een artikel wat pas slecht is als je het slecht gebruikt. Als je hard aan de riem trekt dan kan je beestje namelijk flink last krijgen van zijn nek, keel en langdurig getrek kan er voor zorgen dat je hond stikt. Stikken is vooral het gevaarlijke van deze halsband. Mijn mening: Kies liever voor de normale halsband waar twee vingers tussen passen.



(marktplaats)
Het welgevreesde hok. Vaak worden er in dierenwinkels toch wel kleine hokken verkocht. Ze worden makkelijker verkocht doordat het weinig ruimte in beslag neemt en goedkoop is. Maar wat als je nou denkt aan je hamstertje dat wil rennen, je konijntje dat wil rondhupsen en rechtop in zijn hok wil staan. Helaas worden de te kleine hokken toch nog verkocht. Kijk goed naar de minimale maten van een hok voor je dier voordat je een hok/kooi aanschaft.

(konnyi-rai.ru)
Knaagstenen voor cavia's, hamsters en konijnen. Mensen denken snel dat ze goed zijn voor de dieren omdat ze hun tanden er aan af kunnen slijten. Helaas zitten deze blokken vaak vol met zout en calcium waar de dieren problemen van kunnen krijgen met hun gezondheid. Hamsters krijgen dan last van hun niertjes. Je kan je lieve huisdier beter een wilgenhoutballetje cadeau doen om zijn tandjes in te laten zetten.


Zoals je ziet zijn er dus wel wat artikelen waar je even over moet nadenken voordat je het aanschaft. Ik hoop jullie bij deze wat informatie te hebben gegeven waar jullie gebruik van maken!

Wist jij dit allemaal al?

No comments:

Post a Comment