Wednesday, July 31, 2013

Bavianen in dierenpark Emmen

(ad.nl)
Dierenpark Emmen is één van mijn favoriete dierenparken. Alles is daar zo natuurlijk. de 30e kwamen ze in het nieuws, maar dan met wat minder vrolijk nieuws. De bavianen vertonen raar gedrag en waarom? Dat is niet bekend.



(youtube)
Het gaat hier om een stel mantelbavianen. De hele groep gedroeg zich vreemd in de ochtend van 30 juli. Volgens de bioloog van de dierentuin zijn ze hysterisch. Wat voor vreemd gedrag is het? De dieren zijn normaal gesproken erg actief en beweeglijk terwijl ze nu stil in een hoekje zitten of in de boom hangen. In de boom hangen is voor een aap normaal gesproken niet heel raar maar in tegenstelling tot andere apensoorten leven bavianen normaal gesproken op de grond. 


(flicr)
De dieren eten ook vrijwel niets en wilden niet naar buiten. Het is erg apart, maar niet voor het eerst. In 1994, 1997 en 2007 schijnen ze ook al van dit soort buien te hebben gehad. Wat raar. Het gedrag hield in die tijd 6 dagen aan en men gaat er van uit dat het dan ook weer beter moet gaan met de bavianen.

(rtvdrenthe.nl)
De bioloog denkt dat er iets mis is met de hogerop geplaatste bavianen. Maar dan nog is en blijft het een raadsel wat er precies aan de hand is, wat moet er dan mis zijn met die bavianen en waar komt het toch vandaan?

Tuesday, July 30, 2013

Filmpje: paardenmarkt 2013



Ik was aanwezig op de paardenmarkt 2013 van Voorschoten. Ik heb voor jullie een soort vlog gemaakt. Veel kijkplezier!

Monday, July 29, 2013

Dierenweide stevenshof

Eindelijk. Eindelijk is er iemand die met het idee kwam om deze dierenweide te heropenen. De dierenweide Stevenshof is er al jaren met een dicht hek. Waar is het dan nog goed voor. Het hek gaat dit jaar nog open als we genoeg vrijwilligers bij elkaar krijgen.
Al jaren bestaat de dierenweide. Hij was alleen altijd dicht. Een dubbel hek met een groot slot erop. Heel af en toe gaat hij open voor school voor slechts een uurtje of drie. Martine van Schaik heeft de gemeente gebeld en heeft het voor elkaar. Met genoeg vrijwilligers mag de weide opnieuw open! Zonder vrijwilligers komen we nergens want het terrein moet opgeknapt worden, er moet toezicht gehouden worden én de weide moet dan natuurlijk wel open kunnen met als doe: twee dagen in de week.


Op het moment lopen een aantal kippen, 2 schapen en 3 geiten rond op het te hoge gras waar niemand komt. Hierbij dus eigenlijk een oproepje naar jullie toe. Wonen jullie in of rondom de stevenshof en wil jij vrijwilliger worden bij de dierenweide Stevenshof? Dan zijn wij ontzettend blij met jouw hulp. Je kan je opgeven via dierenweidestevenshof@outlook.com of je laat een berichtje achter op https://www.facebook.com/DierenweideStevenshof?ref=profile


Meer weten? Neem dan ook hier eens een kijkje: http://sleutelstad.nl/nieuws/archief/2013/07/vrijwilligers-gezocht-voor-dierenweide-in-stevenshof

De dieren wachten op je!



Sunday, July 28, 2013

Ras van de week: Beagle

File:MiloSmet.JPG
(wikipedia)
Vroeger liet ik altijd een hond uit die in mijn buurt woonde. Een leuke en zeer lieve hond. Een Beagle. Wat een mooi ras is het toch en wat kunnen zij vriendelijk uit hun ogen kijken. Ras van deze week mag van mij dan ook zeker een Beagle zijn.
File:Milosmet2.JPG
(Wikipedia)
De oorsprong van deze grappige hond is Groot-Brittannië. Daar werden ze namelijk vroeger gebruikt voor de jacht op hazen en konijnen. De hond moest ze vangen en doodbijten. 


(belza.nl)
Tegenwoordig wordt de beagle gebruikt bij vliegvelden, jacht maar ook als een leuke gezelschaphond in een gezinnetje. Het zijn luidruchtige honden waardoor ze niet geschikt zijn voor in een buurt met allemaal mensen die van rust houden. Wel zijn het hele vriendelijk honden die niet agressief aangelegd zijn. Sommige mensen zeggen zelfs dat het de perfecte hond is en dat hij alles heeft wat je verwacht bij het hebben van een hond. Ze zijn actief en vriendelijk. Ze kunnen echt je maatje worden.

Dogs Wallpapers   Beaglehappy Dog Beagle By Happeningstock Free Pics
(wallpaperdev.com)
de beagle is te herkennen aan zijn grootte en kleur. De beagle heeft namelijk drie kleuren. Wit, bruin en zwart. Althans, dat komt het meeste voor. De hond is wit met een bruine kop en een zwart zadel waarbij het puntje van de staart altijd wit moet zijn.
Daarbij is zowel een reu als een teefje minimaal 33cm en maximaal 40 cm groot.Verder heeft de beagle een redelijk lange kop. Ook heeft de beagle een korte, sterke rug en de poten staan goed onder het lichaam. De staart is hoog aangezet. De beagle heeft ook een lange nek met veel huid. 




Saturday, July 27, 2013

Fotozondag


Foto van deze week is dit trekpaard. Een Belgisch trekpaard genaamd Benny. Hij is van dezelfde eigenaren als mijn andere verzorgpony's. Hij is een groot en zeer sterk paard maar met een lief en kwetsbaar karakter.
Een ruin die graag op de wei staat.

Het mooie aan deze foto vind ik de achtergrond. De achtergrond is namelijk ver weg waardoor die mooi waziger word. Het paard komt zo meer tot zijn recht.

Friday, July 26, 2013

EHBO app

(royalcanin.nl)
Royal Canin heeft een app gemaakt. de EHBO app voor de kat en de hond. Hij is erg handig en ik ben er heel enthousiast over. Zo enthousiast, dat ik vind dat jullie hem ook echt moeten hebben zodat jullie direct hulp kunnen verlenen aan de desbetreffende hond of kat. Ik laat jullie bij deze een aantal opties zien in de app.


Dit is het startscherm van de app. Je kan kiezen of je wat wilt weten over de hond of de kat.


Stel, je kiest voor de kat. dit is dan het scherm dat je krijgt. Je kan een probleem aantikken of als deze er niet tussen staat kan je op ''toon alle onderwerpen'' tikken. Dan krijg je een lange lijst met veel voorkomende problemen.
Bij ''zoek een hulpdienst'' kan je kiezen voor diverse huldiensten zoals 144 (De dierenhulplijn), de politie, dierenbescherming en noem maar op.


Als je klikt op het vergrootglas dan krijg je een schema te zien met alle dierenartsen bij jou in de buurt. Ze worden gerangschikt op afstand.

Dit is even een voorbeeld voor als je een probleem bij het dier aantikt. Je ziet dus heel duidelijk wat je moet doen om het dier zo goed mogelijk te helpen.

Als je op je samsung op het linkerknopje klikt zie je een lijst verschijnen in je scherm. Hier kan je naar de volgende kopjes toe als die je ziet op de foto. Bij voeding word wat uitgelegd over voeding, bij tips krijg je tips voor verschillende situaties en ga zo maar door.


Dit is een voorbeeld van het kopje 'Mijn huisdieren'. Hier kan je je eigen huisdier toevoegen. Je kan daar een eigen profiel maken voor je dier en de naam, ras, leeftijd, geslacht, inentingen, castratie, chipnummer en allemaal van dat soort dingen invullen. Zo heb je altijd de medische achtergrond van je dier bij de hand. Een soort paspoortje eigenlijk. (Let op, is natuurlijk geen echte.)

De EHBO app is te vinden in de app store. Zoek naar: ehbo voor kat en hond en je vind hem direct.

De beschrijving die staat bij de informatie van de app in de app store.

De app is geheel gratis en zeer handig om op je mobiel te hebben voor het geval dat je een ongeluk tegen komt.
Ik hoop dat jullie de app ook tot jullie beschikking nemen.

Heb jij de EHBO app voor dieren al?






Thursday, July 25, 2013

review: Loopharnas comfort

(dierenverblijf.com)
Vandaag heb ik een review voor jullie van dit Loopharnas comfort van Pet products. De meningen over het goedheid van dit product in het algemeen verschilt enorm. Is het zielig of niet. Dit laat ik er even buiten en kijk puur naar het nut en de kwaliteit van het product.

Ongeveer een jaar geleden heb ik dit harnas gekocht bij onze plaatselijke dierenspeciaalzaak. Ik heb bewust voor deze gekozen omdat het voor mij een veiliger gevoel geeft. Het is een dicht harnas. Die tuigjes van alleen touw vind ik er zo makkelijk uitzien om uit te ontsnappen. Vandaar dat ik dus deze heb genomen in de rode kleur met een bijhorend zwart koortje om je konijn vast te houden. Het touwtje wordt bevestisgd bij het belletje.

Het belletje dat in het midden van het harnas zit is vooral om andere dieren te waarschuwen dat er een dier aankomt. Net als dat een kat altijd een belletje had om vogels te waarschuwen. Het belletje zit vast aan een stevig ringetje waar hij moeilijk af kan.

Bij de nek van het konijn zit het harnas goed vast door middel van klittenband die je op maat maakt van je konijn en als extra beveiliging een clipje die je ook op grootte aan kan passen.

Bij de buik zit het harnas alleen vast met klittenband die je wel goed bij je konijn moet omdoen. Niet te strak maar ook zeker niet te losjes want anders raakt de band snel los wat je echt niet moet hebben als je bijvoorbeeld buiten met je konijn aan het wandelen bent.


We gaan weer even terug naar de foto met het belletje. Hierop zie je namelijk ook goed hoe het harnas is opgebouwd. Volgens mij is het van een soort gaasstof gemaakt. ik zie wel goed dat je dit niet snel kapot kan krijgen en er zitten gaatjes in die lucht doorlaten. Het eerste konijn waar ik het op heb getest knaagde eraan maar het ging niet snel kapot. Het kan wel kapot, maar het is niet met één beet al door. Dit komt volgens mij omdat het harnas uit dubbele lagen bestaat. Als er doorheen geknaagd word, heb je nog een andere laag van dezelfde stof voordat er daadwerkelijk een gat in zit.

Het harnas ziet er stevig uit en dat is het ook zolang je hem maar goed vast maakt. Je moet hem zeker niet te strak vastmaken want dan kan je je konijn pijn doen. Let wel op dat hij niet te los zit zodat het konijn zich er uit kan wringen. Het harnas is lastig door te knagen en het koortje is stevig te bevestigen bij het belletje. Bij de nek van het konijn zit er nog een extra beveiliging zodat het niet zomaar los kan schieten.

Laat je konijn wel geleidelijk wennen aan het tuigje en ga er niet gelijk mee de straat op om er zeker van te zijn dat je konijn er niet vandoor gaat. Dit gevaar wil je zeker weten niet hebben. 


Het tuigje kost €9,95





Wednesday, July 24, 2013

Hamstercadeautjes!


Hoe leuk is dat! Ik heb een aantal tweedehands spulletjes gekregen. Het meeste zijn standaard spulletjes en dan het konijnenhok hierboven op  miniformaat! Hamsterformaat. Alle spulletjes die ik dan heb gekregen zijn dan ook voor de hamsters.


Ten eerste heb ik dit rad gekregen. Geheel van plastic op de standaard na. Dit rad is een middelmaatje die je kan gebruiken voor je goudhamster. Dit radje kwam erg goed uit want ik had een radje die eigenlijk wat te klein begon te worden voor mijn hamster. Goede timing!
Helaas, Geluid maken doet hij wel! Als je het radje alleen laat draaien maakt hij geen geluid maar als mijn meid er daadwerkelijk in loopt hoor je hem toch wel trillen. Met een beetje olie op het asje moet het een goed radje zijn. Blij!



Ik heb dit blik gekregen voor voer. Een grappig blik en praktisch.

Wat leuk om te zien! In dit geval wordt de blik gebruikt als een Harry de hamsterblik.


Dit is het voer. Het voer van Pet's place. Ik heb het mijn hamsters nog niet gegeven dus ik ben benieuwd of ze het eten. Uiteraard meng ik het eerst met hun eigen voer. Wel ontzettend fijn om te krijgen. Voer is altijd wel goed toch?


En dan het hok. Hier ben ik echt superblij mee. Ik heb het al eerder gezien waarbij ik altijd dezelfde mening heb gehad. Wat een leuk speeltje. Ik was dan ook heel blij dat ik dit zag. Misschien ook weer een leuke plek om foto's te maken met de hamsters.

Het deurtje kan open waardoor de hamster er zo in kan lopen! Niet letten op de kalk, het blijft tweedehands.


Dakje kan open, Ideaal! het scharniertje is aan één kant al los maar dat is mijn eigen fout. De schroefjes er even opnieuw indraaien en hij is super. 

Dit waren de dingen die ik graag met jullie wilde delen omdat ik er echt blij mee ben.

Wat vind jij het leukste?








Tuesday, July 23, 2013

Filmpje: Unboxing Whiskas



Ik heb vandaag eens voor de afwisseling een unboxing voor jullie. Wij hadden een doos met natvoer gekocht voor onze kat en daarbij kregen wij deze box.

Monday, July 22, 2013

Blog heropend


Herinner je nog dat ik Elyse4Life heb veranderd in Elyse4Pets? Ja? Nou als je wilt kan je daar ook weer van genieten want morgen wordt de blog Elyse4Life weer heropend! Elke woensdag en zaterdag komt er iets online. Misschien in de toekomst meer?


(goodsense.nu)
Ik miste het wel om over bepaalde dingen te schrijven. Wat heb ik vandaag gedaan? Lekker geshopt in de stad. Al dat soort dingen kon ik niet meer met jullie delen omdat dit alleen diergerelateerd is. Om de blog nou weer om te switchen vond ik ook weer niets omdat ik het hartstikke leuk vind om te schrijven over de dieren, informatie te delen en leuke diy's voor dieren te delen met jullie! 


(avalon.edu)
Ik was mijn beautyblog gestopt omdat ik eens goed had zitten nadenken. Wat weet ik nou eigenlijk van make-up? Ik ben heel slecht met oogschaduw en bronzers. Daarom krijgen jullie op Elyse4Life waarschijnlijk niet een face of the day of een tutorial over hoe je het beste je oogschaduw kan aanbrengen. Ik ga me vooral richten op mode, verzorgingsproducten en lifestyle. 


(Sheknows.com)
Wat kan je dan wel verwachten?
DIY's, shoplogs, hoe ik mijn make-up doe, avondroutine, OOTD en nog meer. Zo kan je bij mij snel dingen vinden over innerlijk. En gedachtes wat meiden over het algemeen bezig houdt.

Wil je deze blog ook lezen? Ga dan naar http://Elyse4Life.blogspot.com

Sunday, July 21, 2013

Ras van de week: Borstel


(members.chello.nl)
De eerste cavia die voorbij komt! De borstel. Een grappige cavia om te zien al zeg ik het zelf. Het vacht oogt lekker pluizig en ik was van mening dat dit ras de eer mocht hebben om als eerste cavia op deze blog te mogen verschijnen.

(caviagids.nl)
Dit ras komt oorspronkelijk uit Engeland. En is sinds 1954 erkend in enkele kleurslagen in Nederland. De borstelcavia is eigenlijk gewoon een mutatie van de gladhaarcavia. De borstelcavia is eigenlijk  een gladhaarcavia maa dan met rozetten. In karakter verschillen ze ook een beetje.


(caviaforum)
Tegenwoordig worden de cavia's vooral gebruikt voor de fok, shows en als huisdier. Fokkers vinden dit ras vaak een uitdaging om te fokken. De rozetten moeten namelijk precies voldoen aan de eisen. Zo mag er niet teveel huid zichtbaar zijn en moet het midden een vorm van een puntje hebben. Doordat ze zoveel eisen aanhouden komen ze vaak voor op shows maar als huisdier mag dit dier natuurlijk ook niet vergeten worden. 
Het is een lieve cavia die wat drukker is dan de gladharige. Bij het aaien moet je vaak wel een beetje oppassen aangezien de haren alle kanten op staan. Je moet wel met de richting mee aaien.


(Degrotecavia.nl)
Zoals al eerder gezegd is de borstelcavia een cavia met veel rozetten. Het vacht staat zo'n beetje alle kanten op. Het vacht is ongeveer 3,5 centimeter lang en ruwharig. Ze hebben een korte nek en grote, bolle ogen. De oren zijn onbehaard en wijzen naar beneden.
De borstels worden in alle kleuren gefokt alleen niet alle kleuren zijn erkend. De borstelcavia is in Satijn ook erkend in de kleur Rood. Dit is sinds 2000 definitief.


(De driekleurige cavia is de borstelcavia,)

Wat vind jij van dit ras?





Saturday, July 20, 2013

Fotozondag


Dit is dit keer de foto van de zondag! Dit is mijn verzorgpaard Katie. Zij is een Franse draver van 6 jaar. Deze foto heb ik genomen op een zonnige dag toen ik wat aan het proberen was met fotografie in het weiland bij de paarden. Het was te warm om wat met ze te doen dus dan maar leuke foto's schieten.

Deze foto was zeker wel één van de mooiste die ik van haar heb. Nog niet de perfecte foto maar dat was ook erg lastig aangezien er weinig mogelijkheden was voor een mooie achtergrond.