Thursday, June 20, 2013

Zelfvertrouwen


(levenmetlef.nl)
Zelfvertrouwen is erg belangrijk, in je dagelijks leven maar ook als je te maken hebt met dieren. Een hond heeft een goede leider voor de roedel nodig, een paard heeft een goede leider nodig maar een konijn wilt ook graag weten op welke plaats in de rang hij staat! Hierbij geef ik jullie tips hoe je aan je zelfvertrouwen kan werken!



(brainshinobi.blogspot.com)
Zelfvertrouwen is erg belangrijk en vooral erg leuk om te hebben! Je staat dan al snel positiever in het leven, je bent energieker en geniet meer in de dingen die je doet. Je begrijpt zelf wel dat het erg fijn is om zelfverzekerd te zijn bij andere mensen. Je durft dan sneller jezelf te zijn en trek je je minder aan van wat anderen vinden.
Zelfvertrouwen bij dieren is ook erg belangrijk. He? Waarom dan? Nou, dieren moeten ook weten wie er de baas is en moeten weten dat er niet met je te sollen is. Denk maar aan een paard dat vol op je af komt rennen en jij durft met schouders naar achteren, borst vooruit te blijven staan, of wanneer een kat agressief naar je doet. Zelfvertrouwen is de basis van alles, en helemaal als je gaat trainen met je lieve hond of met je schattige konijntje.


(carovi.com)
En dan hier eindelijk de tips voor meer zelfvertrouwen. Deze kan je ook goed gebruiken voor het dagelijks en zakelijk leven!
Tip 1: Kleed je toepasselijk
Handig handig handig! één van de belangrijkste tips is toch echt dit. Als je naar kantoor gaat, ga je in nette verzorgde kleding net als bij een sollicitatiegesprek. Als je dan naar een stal of boerderij gaat kan je natuurlijk beter in kleding komen wat vies kan worden, dan zorg je er vooral voor dat je je er goed bij voelt! Geen vervelende naden in die broek!

Tip 2: Presteren
Als je wat hebt bereikt, onthou dat dan! Als je dan even in een dipje zit of je niet lekker in je vel zit, afgewezen voelt of kritiek hebt gekregen wat niet goed valt, kan je altijd terug kijken op die hoogtepunten! Denk aan de kleine dingetjes waar je goed in bent en je zal je al snel beter voelen! Wat je presteert zijn je sterke kanten in het zelfvertrouwen! Let daar op!

(top-design-alie.blogspot.com)

Tip 3: Fouten
Iedereen maakt fouten en die zijn nooit leuk om te maken! Ga hier vooral niet lang over piekeren. Je kan dan weer denken aan je prestaties en bedenk vooral: Van fouten leer je. Daarbij voel je je waarschijnlijk extra goed als het de volgende keer wel goed gaat! En als je per ongeluk struikelt over de stoeprand waar heel de wereld naar staat te kijken, sta dan op en lach! Misschien een leuk grapje er over en mensen merken dat het jou niets uitmaakt! Weg is de schaamte en hallo tegen je zelfverzekerde ik!


Tip 4: Dromen
Het klinkt misschien een beetje raar, maar droom! Droom een behaalbare droom, bedenk een plan hoe je het kan halen en ga dan niet gelijk denken; Dat lukt toch nooit. Probeer het! Als je dan weer totaal terug bij af bent, kan je je bedenken wat je wil behalen, dat je er goed in wilt worden. Met dat streven heb je al sneller de neiging om tegenslagen minder werking te geven. Niet opgeven is goed voor je zelfvertrouwen

Tip 5: Sta rechtop
Borst naar voren, schouders naar achteren, hoofd omhoog en lopen maar! Doordat je er minder 'zielig' bij loopt ben je minder snel een doelwit van anderen waardoor je naar beneden gehaald kan worden. Wanneer je trots en rechtop loopt straal je zelfverzekerd jezelf uit! Ben je het niet? Geeft niet, gewoon doen! 
Het is niet alleen beter voor je zelfvertrouwen maar de pijn in je rug omdat je altijd gebogen liep is ook weg! 2 vliegen in 1 klap!


Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben want het heeft mij wel heel goed geholpen! Het is even bikkelen maar geloof me, je voelt je zeker beter!

Wat doe jij om je goed te voelen?

No comments:

Post a Comment