Sunday, June 23, 2013

Ras van de week: Lotharinger

(lotharinger.nl)
Jaja! Het konijn heeft gewonnen om de hele week op mijn blog te komen en natuurlijk beginnen we weer met een Ras van de week! Dit keer de Lotharinger, zowel de grote en de kleine! Ik hoop dat jullie allemaal deze week een leuke konijnenweek hebben! Lees gauw verder voor meer informatie over de Lotharinger!



undefined
(marktplaats.nl)
De Lotharinger komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Dit ras is ontstaan uit de grote Franse hangoren gevlekte konijnen en Vlaamse reuzen. De kleine Lotharinger die komt oorspronkelijk uit Nederland en is dan weer ontstaan uit de Nederlandse kleurdwergen. Misschien gek om te bedenken dat het uit verschillende rassen is ontstaan maar toch is het de waarheid!

(gkclub.nl)
Zowel de grote als de kleine Lotharinger worden veel als huisdier gehouden! Door hun lieve en rustige karakter zijn het konijnen die heel geschikt zijn voor kinderen! De kleine Lotharinger is iets drukker in de omgang maar door het kleine lijfje kan een kind hem weer beter aan. De Kleine Lotharinger word dan ook vaker gehouden als gezelschapsdier dan zijn grotere broer. De Kleine Lotharinger is zeer populair in Nederland.
Ook worden deze mooie konijnen gebruikt voor keuringen.

(raskonijnen.hyves.nl)
De Lotharinger is erg makkelijk te herkennen al zeg ik het zelf. Het patroon van zijn mooie vacht is vaak hetzelfde. Wit met gekleurde ogen, neus en een rondje bij de ogen. Ze hebben ronde stippen over het lichaam en een mooie streep over de rug vanaf de oren tot de staart. Op de wang hebben ze ook een stip zitten. Er komen verschillende kleuren voor in dit ras maar zwart is toch wel de meest bekende. Verder komt ook nog verschillende tinten grijs voor. 
De twee konijnen verschillen erg in gewicht! De kleine Lotharinger word maximaal 3 kilogram terwijl de groot Lotharinger al minimaal 5 kilogram weegt! 
De Lotharinger is erg moeilijk om te fokken met een goede aftekening. De stippen moeten natuurlijk wel op de goede plek zitten! Soms worden er ook konijnen met een effen vacht geboren in een Lotharingergezin.


No comments:

Post a Comment