Sunday, June 30, 2013

Ras van de week: Shetlander

Een shetlander kent iedereen wel. Een kleine pony die je in vrijwel iedere stal wel tegen kan komen. Het eigenwijze dier staat bekend als kinderpony, maar is dit wel zo? Vandaag besteed ik eens aandacht aan dit dier! 


De shetlander komt oorspronkelijk van een de noordelijke Schotse eilanden, de shetland-eilanden. Dit licht bij het noordelijkste gedeelte van Groot-Britanië. Van welk ras de shetlander nou precies afstamt zijn zo zijn twijfels over. Erg onduidelijk dus. Helaas.
De bewoners van deze eilanden hebben de shetlanders vroeger gebruikt voor de transport. Later werden ze ook ingezet in de Britse kolenmijnen.
Tegenwoordig word de shetlander veel gebruikt als kinderpony. Door hun kleine formaat kunnen kinderen er goed op rijden. Toch worden ze niet altijd voor kinderen gebruikt door hun koppige en eigenwijze karakter. Niet alle kinderen kunnen dit karakter aan. Veel volwassenen hebben er ook plezier mee! Shetlanders zijn erg sterk waardoor ze goed voor de kar kunnen! Verder word er door de kleine ruitertjes onder ons vaak op de shetlander recreatief gereden. Soms komen ze zelfs voor in de hoge dressuursport en in de springwedstrijden kan je ook nog wel een shet voorbij zien komen!
En soms.. Tja... Dan dienen ze gewoon als een grasmaaier! 


Goed... Hoe ziet een shetlander er nou eigenlijk uit. Iedereen herkent ze wel als je ze ziet! De shetlander kan tot de 107 cm worden. Ze hebben kleine oortjes en een klein hoofd. De neusgaten zijn daarintegen in verhouding wel groot. Zoals je bij veel shetjes kan zien zijn ze wat rond van zichzelf. De rug mag ook niet lang zijn. Ze hebben ook korte beentjes en dikke manen wat de korte hals bedekt. De dikke manen hadden de shetlanders nodig in de koude gebieden waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Hun vacht is ook goed bestendig tegen kou. Verder zijn het stevige pony's die sterk zijn in de borst. 
De shetlanders komen voor in alle mogelijke kleuren op appaloosa's na. 

Dit is mijn verzorgshetlander Devil!

Wat vind jij nou van de shetlandpony?




Friday, June 28, 2013

Konijnen koppelen

(iappsofts.com)
Gisteren kregen jullie al een artikel over het houden van konijnen. Hier heb ik niet veel aandacht gegeven aan het feit dat konijnen een vriendje nodig hebben. Vandaar hier dan nog een artikel maar dan gericht op het samen houden van konijnen. Want zeg nou zelf, Jij hebt liever ook een vriend in de buurt! 


(vlaardingen.dierenbescherming.nl
Konijnen moeten nou eenmaal samen gehouden worden. Van nature leven konijnen namelijk in groepen omdat dit veiliger is. Een maatje heeft veel voordelen als je een goede match hebt. Wat je dan dus ook totaal niet hoeft te doen is twee mannetjes bij elkaar zetten. Dit word vechten. Een mannetje en een vrouwtje gaan natuurlijk het beste. Dit is ook wel te begrijpen als je kijkt naar het natuurlijke gedrag. Zorg er dan wel alsjeblieft voor dat er minstens één konijn is gecastreerd. Er zijn genoeg konijntjes op de wereld.

(konino.nl)
Ja maar kan je nou zomaar twee konijnen bij elkaar zetten? Tja, bij sommige konijnen kan dat dan weer wel, bij een ander weer niet. Net als dat wij mensen elkaar niet altijd mogen Soms komt er echt wel wat voorbereiding aan te pas!
-Denk er hoe dan ook aan dat je konijn 100% onvruchtbaar is! Een konijn is na een castratie nog een aantal weken vruchtbaar.
-Bij het koppelen van je konijnen moet je er ook aan denken dat het op een neutrale ruimte gebeurt. Zorg voor een ren waar je ze allebei in kan zetten waar geen geur van  één van de konijnen hangt.
-Verder moet je goed nadenken over de tijd die het gaat kosten. Het kan echt een hele tijd duren. Waar het bij het ene stel maar een uurtje kost duurt het bij een ander koppel wel een aantal dagen! Lukt het koppelen nog niet na een dag?
-Zorg er dan voor dat de konijnen nog niet bij elkaar in het hok komen te zitten, zorg dus voor nog een hok of kooi voor de zekerheid. Verder is het wel vanzelfsprekend dat je konijnen gezond moeten zijn.
-Wat ook kan helpen bij het koppelen is een schuilplek in het hok, waar een konijn zich even kan terugtrekken. Het is niet de bedoeling dat hij zich volledig kan verstoppen. Even bijkomen is voldoende.
Er zijn erg veel dingen waar je op moet letten bij het koppelen van konijnen. Daarom kan je naar mijn mening het beste naar een opvang gaan waar een koppeling kan plaatsvinden. Ze hebben het beste voor met de konijntjes en zo weet jij ook zeker dat er niets mis kan gaan. 


(Dierennet.be)
Soms worden konijnen wel met cavia's gehouden, kippen of zelfs geiten! Mag ik jullie alvast zeggen dat dit niet aan te raden is? Een cavia en een konijn is erg lastig samen. Een cavia heeft andere eetgewoontes waardoor een konijn snel te dik kan worden en een konijn wil lekker zijn vriendje wassen terwijl de cavia dat maar niets vind. Met zo'n misverstand kunnen ze elkaar erg irriteren. Een konijn kan een cavia ook pijn doen. Niet met slechte bedoelingen maar het gebeurt. 
Een konijn met kippen in de ren zetten is ook geen goed plan. Denk maar aan de snavel van een kip. Een kip heeft een pikorde. Om de rang te bepalen in de groep pikt de kip met de snavel naar het dier waar hij hoger op wil staan. Als dit bij het konijn het geval is dan vind je je konijn al snel bloedend terug. Het konijnenhuidje is hier niet voor bestemd. Bij geiten met hoorntjes heb je hetzelfde probleempje. De hoorntjes van een geitje kan een konijn doorboren.
Kort gezegd; Een konijn met een soortgenootje is het beste wat je je konijn kan bieden! Een maatje waar hij zijn angsten en plezier mee kan delen.
Tja tja tja... Hoe een koppeling precies werkt en waar je op moet letten is erg lastig om aan een beginner over te laten. Ik zou het zelf ook niet zomaar even gaan proberen. Toch hoop ik dat jullie een beetje doorhebben dat een konijn met zijn tweetjes hoort en een koppeling erg kan verschillen.

Hoop dat jullie hebben genoten van het lezen! Morgen nog een artikel!



Thursday, June 27, 2013

Konijnen houden

Sorry jongens! Ik heb mijn blog een dagje links laten liggen, daarvoor in plaats krijgen jullie zondag nog een artikel! Vandaag even een simpel artikeltje over hoe je konijnen houd met misschien nog even een tikkeltje meer info over het bij elkaar brengen van konijnen. Vooral als je net wil beginnen met een konijn als huisdier is dit een handig artikel voor jou!



Beginnen bij het begin: Het hok. Je hebt een konijn en die heeft een hok nodig. Of dat nou binnen of buiten is, dat maakt niet uit. Er zijn een aantal regeltjes waar alleen de plaats al aan moet voldoen.
-Uit de zon
-tochtvrij
-veilig tegen roofdieren
-boven de grond
Buiten is het vooral belangrijk dat het hok ook geen vocht doorlaat. Het dier kan dan kou vatten. Konijnen kunnen niet goed tegen tocht en kunnen hier ziek van worden. Als je dier buiten staat moet je ook goed rekening houden met eventuele roofvogels, katten en honden die je konijn kunnen verwonden. Verder word aangeraden om het hok wat boven de grond te zetten. Dit weer in verband met tocht en vocht. Ook is de grond vaak wat kouder of met zon er op een stuk warmer dan wanneer het dier zou staan op een ophoging.
Je maakt je konijn helemaal blij als je een verdieping of een ren tot zijn beschikking geeft. Zorg er voor dat deze ook veilig zijn tegen bovenstaande punten. Een ren mag wel op de grond zolang het dier maar een ophoging tot zijn beschikking heeft.

Een binnenkooi is er maar in beperkt aantal maten die vaak als klein worden ervaren. Een konijn moet namelijk minimaal een vierkante meter bewegingsruimte hebben en de grotere konijnenrassen zelfs meer. Als oplossing kan je hiervoor een buitenhok, binnen plaatsen. Een kamerren aan het hok maakt het dier blijer door de bewegingsvrijheid. Zorg er voor dat eventuele kabels, snoertjes of giftige kamerplanten niet in de buurt is van zijn hok. Dit kan problemen opleveren. Als je er aan denkt om het dier los te laten lopen door de woonkamer, kijk dan goed uit voor deze punten. Je kan bij een bouwmarkt verschillende spullen kopen om kabels af te werken.

Oja! Ik heb ook nog een stel standaard regeltjes! Zorg voor een plek waar je konijn zich in kan terugtrekken zoals in de foto hierboven! Een nachthok. Door zo'n bepaalde plek te bieden heeft je konijn een plek waar hij zich veilig voelt. 
Verder moet er natuurlijk heel vanzelfsprekend een voerbak en een waterbak of waterfles aanwezig zijn. Een hooiruif is ook iets wat je niet moet vergeten! Hooi is erg belangrijk voor een konijn en dus mag die ruif niet ontbreken. Zorg ervoor dat deze altijd gevuld zit. 
Verder moet je natuurlijk de bodembedekking niet vergeten! Je kan verschillende soorten vinden in de dichtstbijzijnde dierenwinkel vinden. Of het nou gaat om stro, kattenbakkorrels, hennepvezel, beukensnippers of katoen, het moet aanwezig zijn. Ik raad zelf stro aan als bodembedekking omdat ze ook hun tanden hieraan kunnen slijten en verveling tegen gaan doordat er op geknaagd word. Verder neemt het goed urine op. Vaak doen wij er nog zaagsel onder wat nog even als extra laag dient. Dit vangt ook goed urine op!


Dan gaan we naar het leuke gedeelte van huisvesting! Konijnen vervelen zich nogal snel. Dit komt omdat ze in de natuur altijd wel op zoek zijn naar eten en lekker het gras aan het maaien zijn. Bij jou in het hok hoeft dit niet! Om het dier dan toch zijn plezier te geven kan je bij het konijntje in de ren een doek leggen met wat lekkers er in, een kartonnen doos, een speelballetje, een blok hout of iets anders in die richting. Een bak met aarde kan trouwens ook voldoening geven alleen kan dit wel erg vies gaan worden. Al deze spulletjes kunnen ook goed dienen bij het slijten van de tanden. Een kartonnen doos en een blok hout kunnen ze lekker hun tanden in zetten en bij de voertjes in het doek kunnen ze ook lekker knabbelen.
Wees creatief in het kiezen of maken van een leuk zelfstandig speeltje voor je konijn voor als jij hem niet de aandacht kan bieden die nodig is! 


En niet te vergeten: Konijnen moeten met z'n tweetjes gehouden worden! Beste combinatie is dan toch wel een gecastreerd mannetje en een vrouwtje. Vrouwtjes kunnen eventueel samen gaan maar dit risico zou ik niet nemen. Twee mannetjes is vragen om ongelukken en dan ook zeker niet aan te raden. Hierover volgt later meer!

Wat heeft jou konijn tot zijn beschikking?

Tuesday, June 25, 2013

Mijn konijnen!


Het eerste filmpje met mijn nieuwe camera! Ik stel mijn konijnen voor. Er valt niet veel aan inleiding te geven. Kijken zegt genoeg!

Veel plezier!

Monday, June 24, 2013

Favoriete konijnenboeken


(fantasyboeken.com)
Ik lees graag informatieboeken. Dat komt vooral omdat ik erg nieuwsgierig en leergierig ben. Als de boeken dan over mijn hobby en mijn passie gaan dan heb ik ze ook binnen no-time uit. Het leek mij wel leuk om mijn twee favoriete konijnenboeken te laten zien en welk boek ik nog graag zou willen hebben!


We beginnen gelijk maar met mijn favoriete boek! High Five met je konijn. Ik lees hem zeker wel iedere dag. Ik probeer de beste manier te vinden hoe ik met mijn onzekere konijn om kan gaan en dit boek is daar zo geschikt voor! Er staan verschillende methode's in die je kan gebruiken bij het trainen, opvoeden en verzorgen van je konijn. Ook de basisbehoeften en het natuurlijke gedrag van konijnen worden besproken! Hoe leuk! Ik vind dit boek leerzaam. Het enige nadeel van het boek is dat er soms wat lastige woorden voorbij komen waar je wel even over moet nadenken. Ik begrijp het wel zonder op te zoeken wat het nou eigenlijk betekend maar nadenken moet zeker wel!
De schrijver van dit boek is Bernice Muntz. Zij is een dierentrainster van onder andere konijnen en honden. Ze heeft dit boek in samenwerking met onder anderen dierenartsen geschreven.
Dit boek kost €34,50


(ots.nl)
Je kent het wel, die kinderboekjes over je favoriete dier die je kwam lenen bij de bibliotheek! Dit boekje nam ik altijd mee als we met de kleuterklas naar de bibliotheek gingen. We mochten één leesboek en één informatieboekje meenemen. Het boekje is van overdieren.nl. Hier staan dan wel vooral de basisinformatie in over konijnen. Welke meest voorkomende rassen zijn er, welk hok kan je een konijn geven, wat moet er in het konijnenhok en hoe worden de lieve kleintjes geboren? Het word op een lieve manier beschreven.


(dierentrainer.nl)
Dit is dan het boek wat ik nog graag wil lezen en jaja, ook van Bernice Muntz. Dit is haar nieuwste boek die volgens mij in mei was uitgekomen. Het gelukkige konijn! In tegenstelling met het vorige boek gaat dit meer over het plezier maken met je konijn en hoe je hem lekker in de watten kan leggen. Zoals je ziet op de kaft van het boek staat er ook iets in over een high tea met je konijn! Hoe leuk! Ik ben heel benieuwd naar dit boek maar dan moet ik toch wel even sparen om hem te kunnen bestellen! Dit boek kost namelijk €18,50 en het boek High Five heb ik laatst ook al gekocht...

Dit waren dan de boeken die ik vaak lees of heb gelezen. Ik hoop gauw het boek Het gelukkige konijn in mijn handen te kunnen hebben en mijn konijnen er blij mee te kunnen maken

Welke konijnenboeken lees jij?


Sunday, June 23, 2013

Ras van de week: Lotharinger

(lotharinger.nl)
Jaja! Het konijn heeft gewonnen om de hele week op mijn blog te komen en natuurlijk beginnen we weer met een Ras van de week! Dit keer de Lotharinger, zowel de grote en de kleine! Ik hoop dat jullie allemaal deze week een leuke konijnenweek hebben! Lees gauw verder voor meer informatie over de Lotharinger!



undefined
(marktplaats.nl)
De Lotharinger komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Dit ras is ontstaan uit de grote Franse hangoren gevlekte konijnen en Vlaamse reuzen. De kleine Lotharinger die komt oorspronkelijk uit Nederland en is dan weer ontstaan uit de Nederlandse kleurdwergen. Misschien gek om te bedenken dat het uit verschillende rassen is ontstaan maar toch is het de waarheid!

(gkclub.nl)
Zowel de grote als de kleine Lotharinger worden veel als huisdier gehouden! Door hun lieve en rustige karakter zijn het konijnen die heel geschikt zijn voor kinderen! De kleine Lotharinger is iets drukker in de omgang maar door het kleine lijfje kan een kind hem weer beter aan. De Kleine Lotharinger word dan ook vaker gehouden als gezelschapsdier dan zijn grotere broer. De Kleine Lotharinger is zeer populair in Nederland.
Ook worden deze mooie konijnen gebruikt voor keuringen.

(raskonijnen.hyves.nl)
De Lotharinger is erg makkelijk te herkennen al zeg ik het zelf. Het patroon van zijn mooie vacht is vaak hetzelfde. Wit met gekleurde ogen, neus en een rondje bij de ogen. Ze hebben ronde stippen over het lichaam en een mooie streep over de rug vanaf de oren tot de staart. Op de wang hebben ze ook een stip zitten. Er komen verschillende kleuren voor in dit ras maar zwart is toch wel de meest bekende. Verder komt ook nog verschillende tinten grijs voor. 
De twee konijnen verschillen erg in gewicht! De kleine Lotharinger word maximaal 3 kilogram terwijl de groot Lotharinger al minimaal 5 kilogram weegt! 
De Lotharinger is erg moeilijk om te fokken met een goede aftekening. De stippen moeten natuurlijk wel op de goede plek zitten! Soms worden er ook konijnen met een effen vacht geboren in een Lotharingergezin.


Thursday, June 20, 2013

Zelfvertrouwen


(levenmetlef.nl)
Zelfvertrouwen is erg belangrijk, in je dagelijks leven maar ook als je te maken hebt met dieren. Een hond heeft een goede leider voor de roedel nodig, een paard heeft een goede leider nodig maar een konijn wilt ook graag weten op welke plaats in de rang hij staat! Hierbij geef ik jullie tips hoe je aan je zelfvertrouwen kan werken!



(brainshinobi.blogspot.com)
Zelfvertrouwen is erg belangrijk en vooral erg leuk om te hebben! Je staat dan al snel positiever in het leven, je bent energieker en geniet meer in de dingen die je doet. Je begrijpt zelf wel dat het erg fijn is om zelfverzekerd te zijn bij andere mensen. Je durft dan sneller jezelf te zijn en trek je je minder aan van wat anderen vinden.
Zelfvertrouwen bij dieren is ook erg belangrijk. He? Waarom dan? Nou, dieren moeten ook weten wie er de baas is en moeten weten dat er niet met je te sollen is. Denk maar aan een paard dat vol op je af komt rennen en jij durft met schouders naar achteren, borst vooruit te blijven staan, of wanneer een kat agressief naar je doet. Zelfvertrouwen is de basis van alles, en helemaal als je gaat trainen met je lieve hond of met je schattige konijntje.


(carovi.com)
En dan hier eindelijk de tips voor meer zelfvertrouwen. Deze kan je ook goed gebruiken voor het dagelijks en zakelijk leven!
Tip 1: Kleed je toepasselijk
Handig handig handig! één van de belangrijkste tips is toch echt dit. Als je naar kantoor gaat, ga je in nette verzorgde kleding net als bij een sollicitatiegesprek. Als je dan naar een stal of boerderij gaat kan je natuurlijk beter in kleding komen wat vies kan worden, dan zorg je er vooral voor dat je je er goed bij voelt! Geen vervelende naden in die broek!

Tip 2: Presteren
Als je wat hebt bereikt, onthou dat dan! Als je dan even in een dipje zit of je niet lekker in je vel zit, afgewezen voelt of kritiek hebt gekregen wat niet goed valt, kan je altijd terug kijken op die hoogtepunten! Denk aan de kleine dingetjes waar je goed in bent en je zal je al snel beter voelen! Wat je presteert zijn je sterke kanten in het zelfvertrouwen! Let daar op!

(top-design-alie.blogspot.com)

Tip 3: Fouten
Iedereen maakt fouten en die zijn nooit leuk om te maken! Ga hier vooral niet lang over piekeren. Je kan dan weer denken aan je prestaties en bedenk vooral: Van fouten leer je. Daarbij voel je je waarschijnlijk extra goed als het de volgende keer wel goed gaat! En als je per ongeluk struikelt over de stoeprand waar heel de wereld naar staat te kijken, sta dan op en lach! Misschien een leuk grapje er over en mensen merken dat het jou niets uitmaakt! Weg is de schaamte en hallo tegen je zelfverzekerde ik!


Tip 4: Dromen
Het klinkt misschien een beetje raar, maar droom! Droom een behaalbare droom, bedenk een plan hoe je het kan halen en ga dan niet gelijk denken; Dat lukt toch nooit. Probeer het! Als je dan weer totaal terug bij af bent, kan je je bedenken wat je wil behalen, dat je er goed in wilt worden. Met dat streven heb je al sneller de neiging om tegenslagen minder werking te geven. Niet opgeven is goed voor je zelfvertrouwen

Tip 5: Sta rechtop
Borst naar voren, schouders naar achteren, hoofd omhoog en lopen maar! Doordat je er minder 'zielig' bij loopt ben je minder snel een doelwit van anderen waardoor je naar beneden gehaald kan worden. Wanneer je trots en rechtop loopt straal je zelfverzekerd jezelf uit! Ben je het niet? Geeft niet, gewoon doen! 
Het is niet alleen beter voor je zelfvertrouwen maar de pijn in je rug omdat je altijd gebogen liep is ook weg! 2 vliegen in 1 klap!


Ik hoop dat jullie wat aan de tips hebben want het heeft mij wel heel goed geholpen! Het is even bikkelen maar geloof me, je voelt je zeker beter!

Wat doe jij om je goed te voelen?

Wednesday, June 19, 2013

Hamstervermaak

''Leuk hoor! Een hamster in huis! Alleen wat kan je er toch weinig mee.'' Ik laat jullie dit keer zien hoe ik speel met mijn hamsters! Handtamme, bange en bijtende hamsters komen aan bod! Lees vooral door als jij ook je hamster wat plezier wil geven!


Laten we beginnen met het lastigste soort hamstertje. De bange hamster. In eerste instantie zal ik zeggen: Zorg ervoor dat het diertje minder bang word. Hier kan een behoorlijke tijd over gaan. Ik heb een bange syrische hamster die erg snel kan zijn. Hij gaat al vooruit en hij is al minder bang! Geef hem de tijd en laat hem wennen aan de bewegingen, geluiden en je aanwezigheid wat er vaak in zijn omgeving zal zijn. 

Wat ik verder doe om het beestje te vermaken? Ik plak er een ren aan vast als ik er bij ben!
Zorg er wel echt voor dat je er bij bent! Een hamster kan over zo'n ren heen klimmen waardoor hij ontsnapt. Een dwerg doet er wat langer over dan een syr maar zelfs dan moet je niet even naar de wc lopen.
Voordelen:
-Hij kan meer ruimte verkennen waardoor hij zich minder verveeld
-Meer ruimte zorgt voor meer renplezier waarbij hij ook meer energie kwijt kan
-De ruimte word minder eng omdat hij in leert zien dat er niks gebeurd
Nadelen:
-De hamster kan er uit klimmen
-De hamster kan de ren wegduwen
-Je moet goed op je huisdier letten
Verder kan je ook nog een wc-rol vullen met voertjes en dicht klappen waardoor hij zich minder zou vervelen


Zoals je ziet heb ik ook een bijtende hamster die ik moet vermaken. Deze hamster zit in een hokje hoger dan zijn soortgenoot waardoor er geen ren aan vast gemaakt kan worden. Deze hamster geef ik vooral veel klim en knaagmogelijkheden. Knaastengels(Stengels met lekkernijen eraan) de wc-rol en gewoon zijn dagelijkse voer natuurlijk! Deze hamster kan ook in een aparte ren gezet worden waar ik dan huisjes, buizen, trappetjes en wc-rolletjes in leg. Zo heeft hij ook afwisseling en iets om te onderzoeken. 
Natuurlijk kan je ook het diertje proberen tam te krijgen door het volgende te doen:
Ga bij het hok zitten en ga een beetje praten tot hij aan je gewend is, vervolgens kan je hem iets lekkers geven, na dit een tijdje te hebben gedaan kan je ook wat lekkers op je hand leggen. Je hebt kans dat hij dan op je hand komt zitten. Hou je hand nog in het hok en til hem niet op! Zo kan je het steeds uitwerken.
Voordelen:
-Je krijgt een tamme hamster
-Je kan meer met je hamster doen
-Doordat je meer afwisseling kan bieden heeft je hamster meer plezier
Nadelen:
-Het kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen
-Bij uitproberen kan je gebeten worden


Tja, dan heb je de tamme hamstertjes. Deze kunnen eigenlijk alles wel! Je kan ze lekker veel klimmogelijkheden geven, een ren die hij kan onderzoeken, een wc-rol laten verscheuren of verstoppen van snoepjes. Je kan ze alle bovenstaande dingen bieden en ze krijgen vaak de meeste aandacht
Deze tamme hamstertjes kan je ook makkelijk oppakken waardoor je ze ook makkelijker los kan laten rondlopen. Denk bijvoorbeeld aan je hele kamer! Let er dan wel op dat hij hamsterproof is. Geen snoeren, kleine schadelijke dingetjes, dingen waar hij niet op mag knagen weg en kijk uit dat er niemand op kan staan of scherpe randjes zijn!
Voordelen:
-Je hamster kan zijn volledige energie kwijt
-Hij heeft veel te ontdekken wat tegen verveling helpt
-Je hebt een leuk diertje waar je naar kan kijken
Nadelen:
-Je moet wel opletten op eventueel over het hoofd geziende gevaren
-Je moet de ruimte voorbereiden

Ik hoop dat ik jullie een beetje op een idee heb gebracht! Als jullie een vraag hebben over iets dan kan je dat laten weten!

Wat doe jij om je hamster een plezier te doen?

Tuesday, June 18, 2013

Nieuwe camcorder!



jaja! Eindelijk heb ik een nieuwe camcorder waar ik nieuwe betere filmpjes mee kan opnemen voor jullie! Ik heb hier alvast een test voor jullie met allerlei soorten probeerseltjes die ik gisteren heb gemaakt!
Weg met die mobielkwaliteit en halloo FULL HD!

Dit is de JVC GZ E-305!

Monday, June 17, 2013

Dier van de week


(dibevo.nl)
Ik kwam op het idee om volgende week een bepaald dier te behandelen. Maarja, welk dier zal ik dan met jullie bespreken? Ik geef jullie een aantal opties en jullie mogen kiezen welk dier!


Wat is nou precies de bedoeling? Jullie mogen een diersoort uitkiezen die jullie graag een week lang op deze blog langs zien komen! Je kan dat laten weten via mail, twitter en via de comments onder dit artikel! Aan jullie de keuze!
Helaas kunnen jullie niet uit alle dieren kiezen omdat ik niet alle dieren tot mijn beschikking heb om daadwerkelijk een week mee vol te krijgen. Hieronder een lijstje met de soorten waar je uit kan kiezen:
-Kat
-Hamster
-Paard/pony
-Konijn
Ja, het is niet veel. Het leek me leuk om dit even te testen en kijken hoe het de week zal uitpakken!

Jullie mogen bij jullie keuze ook een aantal suggesties geven wat jullie dan besproken willen hebben in de artikelen! Zo kunnen jullie meer naar boven halen die week!

Ik ben erg benieuwd naar jullie keuze en ik kijk er erg naar uit!


Groetjess!

Sunday, June 16, 2013

Ras van de week: Amerikaanse Pitbull

 
(hondenenpuppies.nl)
Deze week wilde ik de Pitbull even in het zonnetje zetten! Ze hebben niet echt een goede naam terwijl het juist leuke honden kunnen zijn! Ik wil jullie vandaag wat meer leuks vertellen over dit leuke hondenras! Misschien is hij toch niet zo gevaarlijk als je denkt!

(all-puppies.com)
De Amerikaanse Pitbull Terriër komt oorspronkelijk uit de Verenigde staten. Ze werden vooral gefokt voor de sport Bull-Baiting. Het is maar wat je een sport wilt noemen. Hierbij werden de honden getraind om stieren aan te vallen. Het werd vaak een bloederige boel. De honden zijn hiervoor gefokt omdat ze meer kaakspieren hebben dan andere rassen. Deze sport werd veel minder populair en toen werden ze gefokt voor de hondengevechten wat opgeven moment ook verboden werd.


(dogs.bsl-sbt.com)
De honden worden tegenwoordig ook nog wel eens helaas voor hondengevechten gebruikt. Dit word in Nederland niet vaak meer ontdekt maar kijk maar eens naar programma's van dierenbeschermingen in het buitenland. je ziet daar nog wel eens gevallen van hondengevechten. Deze zijn dan wel illegaal.
Omdat deze sport illegaal is geworden, worden de honden niet meer gericht gefokt op deze sport maar willen ze nog wel de kenmerken bewaren. Nu worden ze als huisdier gehouden. Soms verschijnen ze ook nog wel eens bij agility.
Ze hebben een goede opvoeding nodig. Het zijn erg lieve honden als ze goed zijn opgevoed. De enige momenten dat deze hond agressief worden zijn bij slechte opvoeding. Al je een pitbull neemt, let daar dan wel op!
american-pitbull-puppies.JPG -   AMERICAN PITBULL PUPPIES This is Mz Perfect and she is only 9 months old in this picture, American PitBull Puppies don’t get any prettier than this beautiful girl!  Mz Perfect is off of Bra’tac and Kiki.  The nice thing about producing American PitBull puppies is; you never know what colors and patterns are going to be produced.  A single litter could all be the same or they could have about any combination you could imagine.  People ask me all the time; “if I breed this color dog to this color of dog, what will I get”?  Truth is; you never can be sure.  The only thing you can count on is; in order to get a girl built like this beauty, you better have MrPitBull do your breeding for ya.      CLICK HERE TO SEE THE WORLDS BEST PITBULL PUPPIES!
Het eerste wat je opvalt aan de Pitbull is zijn sterke uiterlijk. Een pitbull heeft veel spieren en vooral rond de kaak. Het zijn erg sterke dieren. In verhouding hebben ze ook redelijk korte pootjes. Bij sommige pitbulls zijn de oortjes ook afgeknipt, en bij de honden die hebben gevechten missen ze ook wel eens oortjes zoals de foto hierboven. Ook heeft hij op zijn voorhoofd wat lichte rimpels en een korte snuit, maar niet plat. Alle kleuren worden wel geacepteerd bij dit ras. De oogkleur die NIET is toegestaan bij dit ras is blauw. 


Dit is een filmpje waarin je kan zien dat ze zeker niet agressief zijn!

Friday, June 14, 2013

Nieuwe hamster!


Jaja, na lang inlezen en klaarmaken van het hok, is het eindelijk zover! Woensdag 12 juni heb ik mijn eerste syrische hamster gekocht! Er is nog niet veel over dit monstertje bekend maar leuk om te zien is dit leukerdje zeker!

Mijn eerste syrische hamster is 9 weken oud en dus geboren in de week van 10 april. De kleur is een dominant spot. Het geslacht weet ik helaas nog niet. Ik twijfelde sterk toen ik dat probeerde te controleren. Het maakt opzich niet uit. Hij blijft leuk om te zien en hij heeft een lekker verblijf in zijn uppie! 
Wat ik vooral zo leuk vind aan dit bolletje wol, is zijn vacht. de 'spots' vind ik erg mooi en hij heeft een lief kopje met leuke kraaloogjes!
Ik heb hem uit de dierenspeciaalzaak bij mij in de buurt. Ja, ik weet het. Dieren uit een dierenwinkel zijn niet aan te raden, sorry. De verkoper zei wel dat hij van een fokker uit Wassenaar komt.



Het is een erg verlegen diertje maar bijten doet hij niet! In de winkel kwam hij wel direct naar mijn hand gelopen en snuffelen. Hij beet niet en hij liep goed! Een leuk beestje die gezond oogt!
Toen hij eenmaal in zijn nieuwe hokje kwam was hij wel erg verlegen waardoor ik nog geen goede foto's heb en ik wil hem ook de eerste week goed met rust laten!
Ik gun het diertje die ruimte om te kunnen wennen zodat hij zich op zijn gemak voelt. Nu schrikt hij nog wel eens van een dichtslaande deur. Opzich wel normaal dat hamstertjes wat angstig kunnen zijn in het begin. Hij zit hier nog maar sinds woensdag en hij gaat al vooruit! Als hij eenmaal al zelfverzekerd op mijn hand durft te zitten ga ik ook proberen het geslacht te bepalen!

Dit leukerdje zorgt ervoor dat mijn hamsterkast voor het eerst helemaal gevuld zit!
Ik hoop dat jullie het leuk vinden en als jullie nog vragen hebben dan kunnen jullie die gerust stellen! Ik zorg er in ieder geval voor dat hij zo goed mogelijk wend waardoor hij een leuk leventje tegemoet gaat!

Welke naam is het leukste voor deze hamster? Pongo of Domino. Allebei de namen komen uit de film 101 dalmatiërs. Pongo is de vader en Domino is één van de pups.
Bedankt voor het lezen!

Waar heb jij je hamsters vandaan?


Thursday, June 13, 2013

Geslaaggdd!

Jaja! De vlag hangt uit met mijn dode schooltas! Weg ermee, naar buiten! Zoals je ziet heb ik mijn afstudeerhoedje al op! Maarja, ik ben geslaagd. Wat houdt dit in? Ik ga management&dierverzorging doen op het Wellant college. Ik zal jullie er wat over vertellen!

(bekijkjetoekomstnu.nl)
Dit is de school! Het Wellant college! Ze hebben er meerdere opleidingen. Een kleinschalige groene school. Volgens de leerlingen die er nu al op zitten kent iedereen elkaar wel! Klinkt erg gezellig! Ze hebben een grote lap grond! Speciaal voor dieren hebben ze grond maar ook voor tuinen is er plaats genoeg!
Ik ben er officieel aangenomen! Ik hoef alleen mijn diploma nog op te sturen! 


(dierennieuws.nl)
Management&dierverzorging. Wat moet je je erbij voorstellen? Je kan het in ieder geval doen met een VMBO-TL opleiding. Je word dan ingedeeld op niveau 4. Althans, er zijn wel meer dieropleidingen die er een beetje op lijken en die kan je ook met niveau 2 of 3 volgen. Ik zal op deze opleiding leren over de huisvesting, voeding, gezondheid, opvoeding en nog wel meer dat met dieren te maken heeft! Super! Echt de opleiding voor mij! Er werd me ook verteld dat we af en toe ook naar andere plekken moeten om te leren! Leuk!
Jullie hebben er ook nog een voordeeltje bij: Ik kan jullie dan waarschijnlijk betere informatie geven waardoor ik betere artikelen kan schrijven! Leuk voor mij en hopelijk ook leuk voor jullie!

Mijn cijfers waren heel goed, ik kan nu feest vieren en lekker veel geld verdienen komende weken!  Het is even een kort artikeltje maar ik ga lekker feest vieren met vrienden en familie! De dieren plat knuffelen!

Gefeliciteerd voor de geslaagden onder ons!

Wednesday, June 12, 2013

Verzorgpony gezocht?

Veel meisjes dromen er wel van, een verzorgpony/paard. Het is vaak erg lastig om er één te vinden. De eigenaar wil er €50,- voor, 18+ en eisen veel ervaring. Ik geef jullie hier een aantal tips over hoe je makkelijker aan een verzorgpony kan komen! 


Ten eerste: In sommige streken is het erg lastig om paarden te vinden. Denk aan de grote steden als Den-Haag of Rotterdam. In Drenthe en Friesland vind je vaak al sneller een leuk paardje naar jou zin! Het ligt er natuurlijk ook aan wat jou eisen zijn aan een verzorgpaard, en zo komen we op het volgende punt.

Stel niet teveel eisen aan een verzorgpaard! De meeste 11-jarigen willen een verzorgpaard waar je mee kan rijden, buitenrit kan maken, mak is, waar je niet voor hoeft te betalen en geen verdere gebreken heeft. Ik zal je nu alvast zeggen dat dat bijna onmogelijk is om nu nog te vinden. Veel mensen durven je op die leeftijd nog geen grote verantwoordelijkheid te geven, daarbij is de eigenaar ook verantwoordelijk voor jou! 

Wel kan je proberen op die leeftijd te beginnen met een leuk klein shetje. Deze zijn vaak het makkelijkste om te vinden! Vaak rol je dan vanzelf in de wereld buiten de manegepaarden om en dan kom je vanzelf op een plek terecht waar je ook af en toe eens kan rijden.

Nu weet je een beetje waar je op kan letten. Naarmate je ouder word en meer ervaring opdoet vind je al sneller een leuke pony of paard. Vermeld dit! Ja, maar waar dan? Nou, heel simpel! Je kan advertenties gaan schrijven. Ga in eerste instantie eens op Marktplaats rondspeuren. Ben je 13 jaar terwijl ze iemand van 16+ zoeken, kan je wel gaan reageren maar de kans dat je mag komen is mini. Verdoe je tijd niet en zoek verder.
Heb je een leuke gevonden? Stuur dan een mailtje of bel de adverteerder op. Zeg waar je het paardje hebt gezien, waarom je denkt dat je hem kan verzorgen en vermeld je ervaring. Dit is niet heel anders dan wanneer je zelf een advertentie gaat plaatsen op Marktplaats of op Bokt.nl. Vermeld in die advertentie je eisen (Vaak heb je meer kans als je zegt dat je niet persé hoeft te rijden). Ik raad je aan daar zo min mogelijk van te noemen. Zeg wat je kan en hoeveel ervaring je bezit. Vaak helpt het ook om goede foto's van jezelf te plaatsen met een paard. Je zit op een paard of een foto waar je goed kan zien hoe je bent met een paard!
Verder kan je ook op je manege zo'n advertentie hangen of in de supermarkt aan het bord met advertenties.


Nou, dit is waar ik mee ben begonnen. En geloof me maar, dit is het dichtst dat ik bij mijn eerste verzorgpony kon komen. Het begon dat ik begon te rijden op een manege, dit heb ik een jaartje gedaan. Ik heb een advertentie op marktplaats gezet en ik kreeg reactie! Een vrouw had net een shetlander gekocht en ze wilde een verzorger waarmee ze vertrouwen bij het dier kon opbouwen. Dat leek mij wel leuk! Er was niks. Een groepje shetlanders op de wei. Dat was het. De meeste pony's waren ook schuw die je niet kon aaien. Deze shetlander met de naam Magic Thunder kon geen halster om en vond het alleen goed als je zijn neus aanraakte. Geloof het of niet, maar binnen een jaartje waren we al weer hier:

Deze shetlander begon zo erg te veranderen dat ik besloot om te zoeken naar een andere verzorgpony. Ik kwam voor drie dagen proefdraaien terecht op een stal met sportpaarden waar ik als een soort groom zal werken. Het ging om een IJslander en een KWPN. Ze reden cross country maar dit was helaas niet echt wat ik zocht. Inmiddels was ik dus gestopt met Magic. Ik heb even een tijdje zonder pony gezeten. Ik had weer een advertentie geplaatst op marktplaats en ik kreeg reactie van iemand met een Fjord. Ik zou daar op mogen rijden maar dan zou ik wel eerst een drukke weg over moeten. Hij zal me uit gaan proberen maar was verder wel een schat. Hij zou staan met een minishetlander een een fries. Ik ben daar ook maar 4 keer geweest en helaas kreeg ik geen gehoor meer en is dus ook dit niets geworden. Zoals je hoort kan je zeker wel wat tegenslagen verwachten! Zo zou ik ook een keer komen kijken bij een Haflinger. Ik zat in de auto daarheen en toen belde de eigenaar opeens op: Het hoeft niet meer, er is vanmiddag al iemand gekomen die ik neem. Oh, oke. Balen!

En toen kwam ik hier. Ik had nog contact met de eigenaar van Magic. Zij had deze pony opgeven moment gekocht en weer verkocht aan de huidige eigenaar. De eigenaar van Magic hoorde dat de verzorger van deze pony Devil er mee was gestopt en ze zei dat ze nog iemand voor hem zochten, of ik dat wilde doen. Zo ben ik dus via Facebook in contact gekomen met de eigenaar van Devil. De schat vond borstelen maar niks, hoeven optillen vond hij maar eng en hij was nog een beetje schuw maar het ging al veel beter dan bij zijn eerste eigenaar. Hij was nog maar 2. Ik had geen eisen gesteld en ben er gewoon voor gegaan. En daar ben ik blij om want inmiddels doe ik hem al 7 maanden! en heb ik sinds 6 juni deze leukerd erbij:

Een trekpaard. Ik mag er op rijden maar het is een erg lastig en zeer sterk paard. Hij vind het maar niks om de wei uit te moeten en er is veel geduld nodig om hem onder controle te houden. Een erg gevoelig paard. Ik kende hem al een tijdje omdat hij dezelfde eigenaar heeft als Devil. Ik ben er eigenlijk maar ingerolt. Hij is 8 á 9 jaar.
Verder knuffel ik ook wel met Katie, en af en toe rijd ik er op. Zij is een draver:

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel hebben gehad en dat ik met mijn reis in het zoeken van een verzorgpony jullie een beetje op weg helpt. Niet opgeven!
Heb jij een verzorgpony?