Thursday, August 22, 2013

Zwerfdieren


(Piepvandaag.nl)
Zwerfdieren zijn er over de hele wereld. Sommigen zijn op straat geboren en hebben geleerd om te overleven. Maar een dier zomaar op straat zetten? Dat gaat natuurlijk niet. Vaak weten ze niet te overleven. Zo help jij voorkomen dat deze dieren op straat belanden of in het asiel.

(zwerfdieren.diernood.nl)
De meest voorkomende reden dat katten, honden of konijnen op straat belanden is dat mensen de zorg hebben onderschat bij de aanschaf van een dier. Lees je dus heel goed in en vraag andere eigenaren hoe het hun bevalt om zo'n dier te hebben. Bedenk je ook goed dat als je je dier toch niet meer wilt, ze misschien naar een kennis kunnen. Zet ze niet op straat, de kans dat ze dat overleven is nihil. Een asiel is beter.
Konijnen die altijd al als huisdier hebben geleefd kunnen trouwens ook niet meer het wild in. Ze weten niet hoe ze zich moeten verdedigen en zijn dus gewoon wandelend voer voor roofvogels en vossen.

(dap-steenbergen.nl)
En dit is toch wel één van de belangrijkste dingen bij het voorkomen dat asielen vol komen te zitten of de straten vollopen met asielzoekers.. Chippen. Een chip is een onderhuids aangebrachte chip. Heel klein ding is het. Je dier voelt het gedurende de rest van zijn leven niet meer en zo kan het dier altijd terug gevonden worden. In een asiel, dierenambulance en sommige politie hebben een scan om de chip te lezen waardoor uw dier altijd goed terecht komt, namelijk terug bij zijn baasje.

Chippen kan trouwens niet alleen bij je hond of kat, maar ook bij je papagaai! Denk er dus aan.


(spitsnieuws.nl)
En vind je dan zelf een dier in nood, of een dier waarvan je denkt dat hij niet op straat thuis hoort/vermist is. Ga er mee naar het dierenasiel of bel de dierenambulance. Zij kunnen kijken waar het dier thuis hoort of het dier helpen. 

No comments:

Post a Comment