Sunday, August 4, 2013

Ras van de week: Vlaamse reus

(http://www.nutensportwezep.nl)
De vlaamse reus vind ik echte en ontzettend gaaf konijnenras. Zo groot en sterk. Helaas helaas zijn dat juist de punten wat het voor mij niet realistisch is om hem als huisdier te houden. Ik kan hem geen plekje in de tuin geven maar wel in deze blogspot!



(endandit.nl)
De vlaamse reus komt oorspronkelijk uit belgiƫ. Dat merk je misschien al aan de naam van het ras. De naam is afgeleid van de plaats van oorsprong, grootte en gewicht. Om wat preciezer te zijn komt het dier uit Gent. Dit ras is al raszuiver sinds de 19e eeuw.

File:Flemish giant fawn doe.jpg
(wikipedia)
Dit ras word niet gebruikt voor de slacht. Gelukkig maar. Ik vind ze daar te mooi en lief voor. Ze worden als huisdier gehouden en op tentoonstellingen worden ze vaak geshowd. Als huisdier worden ze trouwens ook niet veel gehouden omdat ze zo groot zijn. Ze hebben extra veel voer en ruimte nodig en kosten dus ook meer geld wat mensen vaak tegenhoud om ze te houden. Dit is trouwens dezelfde reden waarom ze niet geslacht worden. Ze zijn te groot. Als huisdier zijn ze wel erg geschikt als je denkt aan het karakter. Een lief en betrouwbaar karakter en hij is erg makkelijk te koppelen. 

File:Nest jonge Vlaamse reuzen.jpg
(wikipedia)
De vlaamse reus is erg herkenbaar aan de grootte. Alle kleuren zijn toegestaan. Wildkleur en effenkleuren komen het meeste voor. Ook hebben ze grote oren.




No comments:

Post a Comment