Sunday, August 11, 2013

Ras van de week: Syrische hamster

File:Golden hamster side 1.jpg
(wikipedia)
De syrische hamster is een grote hamster waar ik er één van heb. De dwerghamster en de syrische hamster vind ik eigenlijk twee hele aparte dieren maar toch zijn ze een zelfde diersoort. Dit grote beestje word deze week in het zonnetje gezet.


De syrische hamster staat ook wel bekend als de goudhamster. Deze naam is waarschijnlijk wat beter bekend bij velen onder ons. Toch zijn er veel meer kleurslagen dan goud waardoor Syrische hamster beter bij ze passen. Men dacht dat dit ras was uitgestorven tot in de Syrische bergen een nestje werd gevonden. Vandaar de naam.

(dwerghamster.nl)

De syrische hamster is een hamster die erg op zichzelf is. Hij kan absoluut niet met soortgenoten. Alleen als ze vruchtbaar zijn en/of willig dan kan een vrouwtje bij een mannetje, maar dat is 100% een nestje wat je nooit zomaar moet nemen. Naar mensen toe zijn het lieve beestjes als je ze goed opvoed (Tam maakt). 


(dwerghamster.nl)
De syrische hamster komt voor in verschillende soorten kleurslagen en haartypes. Je hebt ze in satijn, langhaar, normaalharig, en rex. De kleuren met tekeningen die zijn toegestaan zijn witband, schildpad en gevlekt. Verder zijn ook alle kleuren wel toegestaan.
De Syrische hamster is de enige grote hamster die als huisdier gehouden word. De lengte van de hamster is rond de 17 á 18 centimeter lang en ze worden rond de 1,5 á 2 jaar oud.



No comments:

Post a Comment