Saturday, August 31, 2013

Fotozondag


Deze zondag heb ik even een wat simpelere foto voor jullie. Dit is de Russische dwerghamster Kootje. Een mannetje van twee jaar oud. Dit is de hamster waar ik twee weken op heb gepast. Gisteren is hij opgehaald en terug naar zijn eigenaar.

Het leuke van deze foto vind ik dat de achtergrond in elkaar overloopt. Hij staat op mijn bureau maar dat zie je niet. Tussen de ogen is de foto scherpgesteld en hij loopt over in wazigheid. 

Friday, August 30, 2013

Herinneringen

Dieren kunnen erg bijzonder zijn voor mensen. Je kan echt een speciale band met ze opbouwen. En dan kom je op dat nare moment dat je afscheid moet nemen. Ik heb van elk dier een item waardoor ik goed de momenten kan ophalen. benieuwd? en/of inspiratie opdoen? Lees dan vooral dit artikel even door.



Voor mijn konijn Droppie heb ik meerdere dingen. Droppie was een heel speciaal konijn voor me. Een echte vriend en een knuffelkonijn. Oppakken vond hij wat minder maar lekker kroelen vond ze heerlijk. Ik heb hier een foto van mij met Droppie. Dit is zeker wel een aantal jaren geleden.


Dit is een certificaat die ik heb ontvangen van het crematorium waar we Droppie hebben laten cremeren. Als jullie je afvragen wat er met haar as is gebeurd, die is uitgestrooid over de zee.

Ook heb ik dit mooie bakje met een engeltje er op voor Droppie. Ik had haartjes van mijn konijn en die he ik hier in gedaan.
Zie je!

Voor mijn eerste hamster had ik een heel lang gedicht gemaakt en foto's erbij geprint. Ook al is dit máár een hamster, ik zal hem nooit vergeten.

Van mijn overleden kat Tijger heb ik vooral veel foto's en ik heb een zakje haar. Dit heb ik in een fotolijstje gedaan omdat ik echt niet wil dat het verloren gaat.

Deze hond Bo is niet van mij geweest maar van mijn opa. Helaas is ze overleden. Ik heb een mooie foto van deze meid toen ze nog jong was. Ik heb laatst ook de halsband gekregen waar ik heel erg blij mee ben. Haar geur hangt er nog helemaal in.

Wat hebben jullie aan herdenkingen?







Thursday, August 29, 2013

Shoplog Hano

Zoals ik al op mijn blog had laten weten, ben ik bij de Hano geweest. Ik kwam daar voor een hamsterlooprad en kwam terug met twee andere artikelen.


Ten eerste heb ik deze Harry's horse cap gekocht met ventilatie. Dit is de Harry's Horse veiligheidscap Pro+ zwart. Ik heb de maat 55. Dit is een erg simpele cap. Ik verwacht eigenlijk ook niet veel meer van een cap dan dat hij mij beschermd van ernstig hoofdletsel als ik eventueel zou vallen tijdens het paardrijden.

Aan de achterkant staat het logo en twee plekken aan de zijkanten. Ik weet niet precies hoe de stof heet maar het is een soort gaasje waar het dus door ventileert.

En de binnenkant.
Hij kostte €59,95

En dit is mijn andere aanwinst. Een simpele rubberen laars. Ik had nieuwe rijlaarzen nodig omdat mijn andere te klein was. Met gympen rijden vind ik altijd wat lastig omdat ik daar geen hak heb. Deze laars heeft een perfecte pasvom en een goede hak. Dit is de Harry's Horse Rijlaars Original. Maat 40 en kuitmaat L.

De achterkant van de laars ziet er zo uit. Met een kleine knop om het zo maar even te noemen. Ik noem het geen spoor. Het paard hoort hierdoor net een tikkeltje beter te luisteren dan wanneer je dit niet hebt.

De binnenkant van de laars heeft een heerlijk zachte stof.
Deze laars kostte €39,95






Tuesday, August 27, 2013

Filmpje: Dierentuin Antwerpen "zoo''



 (Kan je het filmpje niet goed zien? Klik dan op bovenstaande link)
Ik ben afgelopen week twee dagen in Antwerpen geweest en de dierentuin bezoeken kon daar natuurlijk niet aan ontbreken.

Sunday, August 25, 2013

Ras van de week: Goudvis


(yunphoto.net)
Blub blub. De goudvis is één van de meest bekende vissensoorten. Veel kinderen hebben ooit wel een goudvis als huisdier gehad. Hoewel het simpele dieren lijken, hebben ze toch veel meer aandacht nodig dan je in eerste instantie denkt. Vandaar vandaag een ras van de week: De goudvis
File:Goldfish3.jpg
(wikipedia)
De goudvis komt oorspronkelijk uit China, Japan en Vietnam. Ze werden daar zo'n 4000 jaar geleden gekweekt als siervissen. Ik geef ze vooral geen ongelijk. De goudvis is familie van de karpers. Rond 1711/1715 kwam de eerste goudvis op Nederlandse grond. 


(aquariumfreak.com)
De goudvis word dus veel gebruikt als siervis. Veel mensen dachten er te makkelijk over. Een vis in een kleine kom met wat water en een plantje is voldoende, dacht men. Het tegendeel is waar. Een goudvis is een heel gevoelige vis en een enorme vervuiler. In een kom is vaak te weinig zuurstof voor de vis waardoor hij boven water lucht hapt. De luchtblaas van de goudvis komt dan vol met lucht te zitten waardoor hij moeite krijgt met zwemmen. Hierdoor kunnen ze ondersteboven gaan hangen, scheef zwemmen of niet meer omlaag kunnen. Dit is al opgelost met een grotere oppervlak en zuurstofplantjes. 
Een kom is zo en zo slecht voor de vis. Kijk jij maar eens een hele dag in een kom. Je word er duizelig van. Zet een goudvis dan ook niet in een ronde kom maar in een balkvormige bak of aquarium. Kubus is ook goed. En omdat het zulke vervuilers zijn is het ook beter voor de vis om een filter er in te hebben zitten. Zo ka het dier zichzelf ook niet vergiftigen. minimale aquariumgrootte is 100x40x50.
Met een maatje doe je de goudvis ook al veel plezier.

(goudvissenverzorgen.nl)
Een goudvis kan er qua uiterlijk verschillend uitzien. Je hebt sluierstaarten, normale staarten, wit en goudkleurig. Je herkent de goudvis wel snel als je er één ziet. Denk ook maar niet dat die leuke visjes in de dierenwinkel zo klein blijven. De goudvis wordt namelijk 40cm lang. Hij groeit niet met de bak mee en dus moet je daar rekening mee houden. 

Heb jij als kind een goudvis gehad?

Saturday, August 24, 2013

Fotozondag

Oh gut.. Misschien niet de beste foto ooit maar ik MOEST jullie deze gewoon laten zien. Een wasbeer in dierentuin Antwerpen. Ik ben naar Antwerpen geweest met mijn ouders en broertje en wat een mooie dieren hebben ze daar. Ik ben helemaal los gegaan met foto's maken en filmen dus jullie krijgen heus nog wel meer beelden te zien.
Deze wasbeer zat constant in dat vat. Wat zat hij daar dan toch te doen? Er bleek dus een hele burcht te zitten. Uiteindelijk kwam hij nieuwsgierig om het hoekje kijken en dat is voor mij het moment; KLIK foto!

Ook wat minder nieuws, mijn cameralens die weigert nog foto's te maken (mijn extra zoom lens) Helaas helaas helaas... Dat word een nieuwe kopen. Hopelijk gaat dit niet ten koste van dit wekelijkse artikel.

Friday, August 23, 2013

Cadeautje!


(veluwecard.nl)
Altijd leuk om te krijgen. Dit keer heb ik weer twee leuke cadeautjes gekregen van een vriendin omdat ik op haar Russische dwerghamster Mini heb gepast. Ik wilde deze leuke cadeautjes graag met jullie delen. 


Ten eerste heb ik dit leuke knaaghuis gekregen voor kleine knaagdieren. Het is eigenlijk gewoon een plankje met ijzerdraad waar ik zelf wat leuks van kan buigen. Het is hout waar aan geknaagd mag worden zolang het ijzerdraad maar op tijd uit het hok gaat als het dier dit bereikt heeft in verband met bezeren.

Dit zijn leuke voorbeeldjes die je kan buigen met het houten plankje. Ik heb zelf een bruggetje zodat mijn syrische hamster weer wat leuks heeft om op te klimmen.
Dat witte zakje dat je ziet is om het vocht te ontnemen en is dus geen onderdeel van het speeltje (even ter informatie)


Ook heb ik dit leuke snoepmix gekregen van haar. Echt geweldig. Dit vind ik dan weer leuk. Ik heb de ingrediënten bekeken en het ziet er niet slecht uit. Dit is ook van een merk wat ik nog niet ken. Extra nieuwsgierig dus. Het is zo te zien voor knaagdieren en konijnen. Het is zover ik kan zien een fruitmixje met verschillende smaken snoepjes er in. Altijd leuk om te krijgen en lekker voor de dieren.


Ik ben echt heel erg blij met deze twee leuke cadeautjes van de eigenaresse. Ik vind het altijd leuk om wat te krijgen uit waardering voor wat ik doe. Ik zie het als een compliment. En complimenten zijn altijd welkom en leuk om voor te werken.

Wat heb jij wel eens gekregen voor jouw huisdier?


Thursday, August 22, 2013

Zwerfdieren


(Piepvandaag.nl)
Zwerfdieren zijn er over de hele wereld. Sommigen zijn op straat geboren en hebben geleerd om te overleven. Maar een dier zomaar op straat zetten? Dat gaat natuurlijk niet. Vaak weten ze niet te overleven. Zo help jij voorkomen dat deze dieren op straat belanden of in het asiel.

(zwerfdieren.diernood.nl)
De meest voorkomende reden dat katten, honden of konijnen op straat belanden is dat mensen de zorg hebben onderschat bij de aanschaf van een dier. Lees je dus heel goed in en vraag andere eigenaren hoe het hun bevalt om zo'n dier te hebben. Bedenk je ook goed dat als je je dier toch niet meer wilt, ze misschien naar een kennis kunnen. Zet ze niet op straat, de kans dat ze dat overleven is nihil. Een asiel is beter.
Konijnen die altijd al als huisdier hebben geleefd kunnen trouwens ook niet meer het wild in. Ze weten niet hoe ze zich moeten verdedigen en zijn dus gewoon wandelend voer voor roofvogels en vossen.

(dap-steenbergen.nl)
En dit is toch wel één van de belangrijkste dingen bij het voorkomen dat asielen vol komen te zitten of de straten vollopen met asielzoekers.. Chippen. Een chip is een onderhuids aangebrachte chip. Heel klein ding is het. Je dier voelt het gedurende de rest van zijn leven niet meer en zo kan het dier altijd terug gevonden worden. In een asiel, dierenambulance en sommige politie hebben een scan om de chip te lezen waardoor uw dier altijd goed terecht komt, namelijk terug bij zijn baasje.

Chippen kan trouwens niet alleen bij je hond of kat, maar ook bij je papagaai! Denk er dus aan.


(spitsnieuws.nl)
En vind je dan zelf een dier in nood, of een dier waarvan je denkt dat hij niet op straat thuis hoort/vermist is. Ga er mee naar het dierenasiel of bel de dierenambulance. Zij kunnen kijken waar het dier thuis hoort of het dier helpen. 

Tuesday, August 20, 2013

Filmpje: Hano



Vandaag een behoorlijk kort filmpje omdat ik eigenlijk een beetje inspiratieloos ben. Ik geef jullie een overzicht van hoe de Hano er uit ziet. Binnekort krijgen jullie een shoplog van wat ik daar heb gekocht.

(Film kon niet in beeld op de blog worden gezet door de muziek die ik er onder heb gezet. Helaas geen tijd meer gehad om het te veranderen. Excuses)

Sunday, August 18, 2013

Ras van de week: Bordeaux dog


(bordeauxdog.org)
Vandaag wil ik jullie de Bordeaux dog voorstellen. De hond van mijn opa was een bordeauxdog en die is helaas al een tijdje overleden. Gisteren kreeg ik zijn halsband en wilde graag dit ras op mijn blog zetten. ter eren van Bo. 
(hondentekoop.com)
De bordeauxdog komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is ontstaan uit de Romeinse Molossers. Dat zijn hele grote honden. Dit ras heeft het erg moeilijk gehad. Na de tweede wereldoorlog dreigde het ras uit te sterven.

File:DJT 0086.jpg
(wikipedia)
Vroeger werd de bordeauxdog ingezet voor de jacht. Ze zijn erg sterk en gespierd waardoor ze hier goed voor waren. Daarom werden ze ook ingezet voor gevechten met wolven en beren. Het zijn ook erg moedige dieren waardoor ze nu ook worden gebruikt als waakhonden. Als gezelschapshond kunnen ze ook goed zijn hoor. Ze hebben een hoge prikkeldrempel waardoor ze goed geschikt zijn voor een gezin met kinderen. De hond is ook rustig en erg gehecht aan zijn baasje. Dat merkte ik vooral bij Bo.


(honden.netscype.com)
De bordeauxdog is een gespierde hond met een kort rode vacht. De ogen staan vaak ver uit elkaar en de oren hebben een driehoekige vorm en zijn hangend. Dit ras heeft een brede kop en borst met een wat plattere snuit. De huid is ook erg los en wat rimpelig. Vooral bij het gezicht is dit goed zichtbaar.
Dit ras kan een schofthoogte bereiken van 58-69 cm.


Saturday, August 17, 2013

Fotozondag



Voor deze zondag heb ik deze foto van een schaap. Ik vind deze foto vooral leuk door de achtergrond en hoe relaxed de schaap was toen ik de foto nam. Hij lag lekker te zonnen in het zonnetje met het warme weer en als hij ging liggen met zijn hoofd lag hij in de schaduw van de boomstronk.
Boven zie je de wazigheid dat is veroorzaakt door de afstand van het schaap.

Friday, August 16, 2013

Thursday, August 15, 2013

Pas op je dieren


(Beestjes.org)
Zoals ik al eerder zei heb ik beetje problemen qua drukte met werk en dieren. Toch wilde ik wat online zetten en het is dan ook zeker niet zomaar even een snelle melding. Dierenhaters zijn actief!

Let alsjeblieft op jouw dieren! dieren die naar buiten gaan of buiten wonen in ieder geval. Op hart van Nederland werd er weer uitgezonden dat er in een wijk 30 katten vergiftigd zijn door voedsel in de bosjes. Vrijwel alle katten zijn overleden of ingeslapen. Op weer een andere plek was een vleesbal gevonden met scherpe voorwerpen erin waar honden zich enorm aan zullen verwonen en weer ergens anders zijn er paarden toegetakeld met scherpe voorwerpen.

Wil je een voorbeeld? Kijk dit eens; http://www.youtube.com/watch?v=NArjWPdWabc



(Dit filmpje is al even wat ouders, van november.)

Al deze voorvallen komen vaker voor dan je denkt. Ieder jaar komen deze dierenhaters weer terug. Het enige wat jij als baasje kan doen is goed op je dier letten. Kijk tijdens het uitlaten goed uit dat je hond niet zomaar iets opeet en probeer de weide goed te beveiligen waar je paard staat.

Tuesday, August 13, 2013

Filmpje: Hamsteroppas


Vandaag een filmpje over mij als hamsteroppas en de hamsters.

Als jullie nog suggesties hebben voor filmpjes, laat het me weten!

Monday, August 12, 2013

Drukte drukte drukte

(thef4.com)
Oeh oeh oeh.. Deze vakantie wilde ik drukker zijn aangezien ik anders maar wat op mijn bed lig te luieren, maar deze drukte? Toch iets teveel. hierbij een excuus, mededeling en uitleg in 1.



Door alle drukte heb ik besloten om iets minder te gaan bloggen. Helaas moet ik toch dit besluit nemen aangezien ik sommige andere dingen net iets belangrijker vind. De blog Elyse4Life én Elyse4Pets blijven wel bestaan. Elyse4Life veranderd niets op en op Elyse4Pets word er niets meer geplaatst op de dinsdag en de donderdag. Misschien rare dagen om niets te plaatsen. Toch zijn dit de dagen dat ik het meeste in de knel kom. 


Waarom ik het zo druk heb? Ik heb werk, opleiding, huisdieren, verzorgpaarden, een tweede blog, stage, dierenweide én vrienden waar ik ook aandacht wil besteden. Daar kan ik helaas niet minder tijd in steken dus is dit het enige waar ik een beetje van kan smokkelen. Ik ben nog niet begonnen met mijn opleiding, stage en de dierenweide maar dit gaat wel snel gebeuren. Als die drie dingen er bij komen dan is het gewoon niet meer mogelijk voor mij om deze blog fatsoenlijk te draaien.

Met mijn werk ben ik nu ontzettend druk. Ik werk veel uur per week waardoor ik al nauwelijks tijd heb om iets leuks te doen voor mijzelf, met mijn vrienden of met de paarden. Dit vind ik super zonde en deze tijd op werk word later overgenomen door school. daarnaast blijf ik wel werken maar minder.
Het is voor mij allemaal nog een beetje passen en meten hoe ik het wil gaan doen maar ik hoop dat jullie begrijpen dat het echt heel lastig is om alles in mijn leven te passen.

Ik hoop dat jullie het begrijpen.

Dus: De maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag komt er nog wat online.
Maandag een ras van de week, woensdag een filmpje en zondag een foto.
Tot 18 augustus is het nog zoals jullie gewend zijn.




Sunday, August 11, 2013

Ras van de week: Syrische hamster

File:Golden hamster side 1.jpg
(wikipedia)
De syrische hamster is een grote hamster waar ik er één van heb. De dwerghamster en de syrische hamster vind ik eigenlijk twee hele aparte dieren maar toch zijn ze een zelfde diersoort. Dit grote beestje word deze week in het zonnetje gezet.


De syrische hamster staat ook wel bekend als de goudhamster. Deze naam is waarschijnlijk wat beter bekend bij velen onder ons. Toch zijn er veel meer kleurslagen dan goud waardoor Syrische hamster beter bij ze passen. Men dacht dat dit ras was uitgestorven tot in de Syrische bergen een nestje werd gevonden. Vandaar de naam.

(dwerghamster.nl)

De syrische hamster is een hamster die erg op zichzelf is. Hij kan absoluut niet met soortgenoten. Alleen als ze vruchtbaar zijn en/of willig dan kan een vrouwtje bij een mannetje, maar dat is 100% een nestje wat je nooit zomaar moet nemen. Naar mensen toe zijn het lieve beestjes als je ze goed opvoed (Tam maakt). 


(dwerghamster.nl)
De syrische hamster komt voor in verschillende soorten kleurslagen en haartypes. Je hebt ze in satijn, langhaar, normaalharig, en rex. De kleuren met tekeningen die zijn toegestaan zijn witband, schildpad en gevlekt. Verder zijn ook alle kleuren wel toegestaan.
De Syrische hamster is de enige grote hamster die als huisdier gehouden word. De lengte van de hamster is rond de 17 á 18 centimeter lang en ze worden rond de 1,5 á 2 jaar oud.



Saturday, August 10, 2013

Fotozondag


De foto van deze zondag is die van mijn konijn Nijntje. De foto ken je misschien al van de DIY hooislinger. Ik wilde hem toch nog apart noemen omdat ik hem toch wel leuk vind. 
Het konijn is door de tralies heen scherpgesteld waar hij lekker van het hooi zit te knabbelen. Achtergrond is wazig en door de drukte heen is de aandacht toch op het konijn gericht.


Wat ik wil voor de dieren

Mijn dieren komen niets te kort, dat niet. Toch wil ik ze altijd net iets meer verwennen dan ik eigenlijk kan. Van die grote speelpaleizen voor je dier. Geweldig. Betaalbaar? nou nee, niet echt. Toch wil ik jullie laten zien wat ik voor mijn dieren zal willen hebben.

De catit design senses voer Labyrint wil ik al een hele tijd voor mijn kat maar ik twijfel zo erg of ze het wel leuk zal vinden. Als ze er niets mee zou doen 14 euro opeens toch wel duur. Bij Zooplus is die nu 12,90 maar toch... De twijfel blijft. 


Wat een leuk ding. Een grote krabpaal voor de kat. Helaas is deze nou ook niet bepaald goedkoop en denk ik dat hij behoorlijk wat ruimte in neemt. Hij ziet er wel erg zacht uit en aantrekkingsgehalte is er denk ik ook wel. Helemaal met een beetje catnip of kattenkruid.


Oh wat ben ik verliefd op dit huisje. Hij is alleen erg groot en duur. Wel moet het echt een paradijs zijn voor je konijn. Geweldig! Een bruggetje en trappetje. Verveling? Wat is dat? Ook deze heb ik bij zooplus gezien en wat een geweldig ding!


Voor mijn hamster vind ik de graaftoren wel gaaf. Alleen koop ik hem niet omdat mijn hamsters al zoveel spulletjes en klimhuisjes hebben. of dit er nog goed bijpast betwijfel ik. 


Maar als ik dan weer naar deze toren kijk dan is het toch wel verleidelijk om deze om te ruilen met een ander speeltje in één van de hokken. Wat een geweldig leuk ding. Ik vind dat je dit een beetje kan vergelijken met het konijnenspeelparadijs. 


Voor Domino wil ik nog wel een groot stil looprad. Ik heb nog steeds niet het geschikte radje gevonden. Het rad op bovenstaande foto is denk ik wel geschikt. Aangezien ik niet graag bestel wegens verzendkosten zoek ik toch nog in de dierenwinkels in de buurt. Ook dit rad heb ik op zooplus gespot.

QHP Zadeldek Cairo
Bij ruitershop pas de deux vond ik dit leuke dekje. Deze wil ik graag hebben voor Katie, mijn verzorgpaard. Een goed nieuw en vrolijk dekje. Hij ziet er goed uit en heel duur is hij niet. Misschien toch maar kopen.

HH Badge Halsterset Dusty Turquoise
Voor mijn verzorgshetlander Devil vond ik dit een erg mooi halster. Deze wil ik dan ook graag hebben. Ik heb hem gevonden in dezelfde webshop als hierboven. Pas de deux.

En als laatste wil ik gewoon een simpele rubberen laars. Ik hoef geen super luxe lederen rijlaarzen. Een simpele laars met hak wat geen water toelaat voldoet prima. Ik ben namelijk van de buitenritjes en wil Devil wennen aan water. Dan moet ik zelf ook wel normaal het water in kunnen. Een hak is natuurlijk altijd fijn voor het rijden. Ik wil natuurlijk niet door de beugel schieten.

Wat staat er op jouw verlanglijstje?