Friday, September 27, 2013

Stichting Papagaai


Vogels, ze komen niet zo vaak voorbij op mijn blog en om hem toch een keer voorbij te laten komen, laat ik maar gelijk iets goeds doen. Namelijk voor de Stichting Papegaai. Ik wil jullie graag vertellen wat deze stichting doen en hoe jullie ze kunnen helpen!

Stichting Papegaai komt op voor de rechten van papegaaien en parkietjes. De stichting is opgericht door de liefhebbers van deze vogelsoorten. Waarom? De vogels zijn vergeten diersoorten. De dieren worden veel gehouden maar er word niet snel rekening gehouden met hun welzijn. In de wet is er niets te vinden over een goede welzijn van deze dieren. 'met andere woorden, papegaaien hebben geen rechten.' staat er op hun site www.stichtingpapegaai.nl  
Het doel van de stichting is dan ook om de welzijn van de vogels te bevorderen. Dit betekend dat ze zich 100% inzetten op de welzijn en rechten van de vogels. Je merkt het vaak niet, maar er zijn handels in babypapegaaien en handopfok. Dit is niet bevorderlijk voor hun gezondheid.
De precieze doelstellingen kunnen jullie vinden op hun site. 

Ben je je al bewust van hun stichting en wil je ze helpen? Dat kan op verschillende manieren.
1. Doe mee aan de vriendenloterij
Als je een lot koopt in de vriendenloterij, gaat de helft van je inleg ieder kwartaal naar de stichting. Je helpt de stichting een handje én je maakt zelf natuurlijk kans op een prijs in de vriendenloterij!
2.Donateur worden van Stichting papegaai
Je kan al donateur worden vanaf €15,00 per jaar! Jij ontvangt dan twee keer per jaar een nieuwsbrief met verhalen en resultaten van de stichting.
3. Stichting papegaai uitnodigen
Heb jij misschien een evenement georganiseerd? De stichting geeft voorlichting en workshops waar je ze misschien wel voor kan uitnodigen. Ga naar http://www.stichtingpapegaai.nl/uitnodigen.php voor meer informatie over het uitnodigen.
4. Word vrijwilliger
Vrijwilligers zijn natuurlijk altijd nodig bij stichtingen en organisaties voor een goed doel. Ook deze stichting heeft de hulp hard nodig bij bijvoorbeeld evenementen en handtekeningen inzamelen voor petities. 
5. Teken de online petitie
op http://www.stichtingpapegaai.nl/petitie.php kan je de petitie tekenen tegen handopfok en handel in babypapagaaien.

Ook zijn er leuke artikelen te koop op hun site zoals hempjes, speeltjes, kaarten en sieraden.

Kende jij de Stichting papegaai al?

No comments:

Post a Comment