Thursday, September 5, 2013

Leuke kattenfeitjes


(sheknows.com)
Katten blijven gekke en grappige beesten. Ze kunnen soms wat chagrijnig overkomen maar ze hebben wel meer trekjes. Ik heb een aantal leuke en gekke kattenfeiten verzamelt om met jullie te delen. Wedden dat je nog niet alles wist?



(dierenarst-dierenkliniek.nl)
 1. Eten en drinken
Wist je dat een kat liever zijn eten en drinken niet naast elkaar wilt hebben? Ze vinden het prettiger om het op verschillende plekken in het huis te hebben. 


(catnanny.be)
2.Snorharen
De snorharen van een kat zijn heel erg gevoelig. Het kan verschuivingen in de luchtdruk waarnemen. Ze zorgen er ook voor dat de kat merkt of hij ergens doorheen past. Ze zijn namelijk even lang als het lichaam. Dit zijn redenen waarom katten een bepaalde voorkeur hebben aan een drinkbak. Sommige katten willen een brede bak zodat hun snorharen de rand niet raken of buigen.


(knack.be)
3.Spinnen
Katten hoor je vaak spinnen. Dit kan meerdere betekenissen hebben. Poezen met kittens spinnen zodat de kittens aanvoelen waar mama is en dit is dan ook de eerste manier van communicatie. Veel mensen denken dat spinnen positief is, dat doen ze ook wel maar spinnen ook als ze pijn hebben, stervende zijn of bang of gestrest zijn. Niemand weet zeker waarom katten nou eigenlijk spinnen. Men vermoedt dat het een kalmerende werking heeft op de kat.

(sodahead.com)
4.Oude en jonge kat
Kittens en oudere katten samen plaatsen is geen goed idee. Kittens zijn erg druk en kunnen de ouderen op hun zenuwen werken omdat deze zelf rustiger is en meer slaap wil hebben. Vaak kunnen ze zich niet meer zo goed verdedigen en zijn ze sneller vermoeid. Je kan wel een oudere kat en twee kittens nemen. De kittens kunnen met elkaar spelen en de oudere kat kan van zijn rust genieten.


(quest.com)
5. 9 levens
Wist je dat wordt gezegd dat katten 9 levens hebben om een reden? Men zei dit omdat een kat, als hij valt, altijd op zijn pootjes terecht komt. Nee, dit is geen grapje. Als een kat valt gaan zijn alarmbellen rinkelen en draait het gehele lichaam. Eerst de kop, voorpoten, achterlijf. Dan komen als eerste de voorpoten op de grond. 

Weet jij een leuk kattenfeitje?

No comments:

Post a Comment