Friday, September 20, 2013

Feiten en fabels over dieren

Vandaag heb ik een aantal grappige feitjes en fabeltjes voor jullie over huisdieren. Misschien dachten jullie net als ik dat iets waar was maar toch een fabel leek te zijn. Ik geef eerlijk de credits aan Licg. Dus voor meer feitjes en fabels, ga vooral naar hun site!



feit Volièrevogels moeten stenen eten.
Dit had ik inmiddels al op de opleiding geleerd. Deze vogels hebben natuurlijk geen tanden om te kauwen. Om er toch voor te zorgen dat hun voedsel word vermalen moeten de vogels steentjes eten. In de spiermaag worden deze steentje gebruikt om het voedsel te vermalen.


Feit dieren kunnen dement worden.
Als mensen dement worden, worden ze vaak vergeetachtig. Hier neem ik even een voorbeeld van een hond. Bij honden kan het gebeuren dat ze onzindelijk kunnen worden, mensen niet meer goed kunnen herkennen, overdag veel slapen en commando's vergeten. Het is dus te vergelijken bij de mens. Dieren kunnen ook dement zijn. De hersenen werken vergelijkend.

(bijtincidenten.nl)
Fabel honden worden graag geaaid over hun kop.
Dit is dus een fabel en het heeft opzich een logische reden. Sommige honden vinden dit een beetje eng en andere honden denken dat je de baas over ze wilt spelen. De meeste honden vinden het over het algemeen fijner om op de hals of borst geaaid en gekroeld te worden. Een fijne oplossing voor hond en mens! Let wel goed op dat de hond er wel zin in heeft. Anders vinden ze het alsnog niet leuk.

Fabel de hamster is een ideaal cadeau voor een kind
Dit is helaas niet zo. Het lijkt zo omdat ze zo klein en schattig zijn. Hamsters zijn nachtdieren en is voor kinderen juist frustrerend dat ze de hamstertjes nooit zien. Tegen de tijd dat een kind naar bed moet, word de hamster pas wakker. Als de hamster wakker word gemaakt kan die gaan bijten en is overdag dus niet geschikt aan een kind te geven. Je kan een kind ook niet alleen laten met hamsters omdat ze erg snel zijn en snel ontsnappen. 

(kattenkantoor.nl)
Feit Zwangere vrouwen mogen niet zelf de kattenbak verschonen
Dit klopt. Katten scheiden een parasiet uit die een ziekte kan veroorzaken die erg gevaarlijk is voor een ongeboren kind. Als het echt niet anders kan dan kan je beter jezelf goed beschermen zodat je niet in aanraking komt met de ontlasting. Draag bijvoorbeeld goede handschoenen en was je handen extra goed. 

Dit waren de vijf feitjes die ik voor jullie in huis had. Weten jullie nog leuke feitjes en fabels? Laat ze dan vooral achter in de comments!

No comments:

Post a Comment