Sunday, September 1, 2013

Ras van de week: Andalusiër

File:Andalusier 3 - galoppierend.jpg
(wikipedia)
De Andalusiër is voor vele kinderen een droompaard. Hoe sierlijk dit prachtpaard kan lopen is ook zo mooi. Vandaag en deze week vertel ik jullie wat over de Andalusiër. 
File:Fotografo-caballos-pura-raza.jpg
(wikipedia)
De Andalusiër komt oorspronkelijk uit Andalusië dat ligt in Spanje. 

File:Andalusier 3 Gang Halle 10.jpg
(wikipedia)
Het paard is gefokt omdat men een betrouwbaar en nobel rijpaard wilden. Ze wilden dat het dier sierlijk was en zo is dit ras dus ontstaan. Het ras word nogsteeds gebruikt om te rijden en in Spanje komen ze vaak in shows voor. Je kan ze soms ook tegen komen in het circus. Er word veel aan de paarden geleerd zoals de spaanse pas, uitgestrekte draf, passage en ga zo maar door.


File:Becario.jpg
(wikipedia)
Het ras heeft een dikke, volle en zware staart. Wat ook erg kenmerkend is aan dit ras, is dat de hengsten bijna geen vervelend hengstengedrag vertonen. De Andalusiër komt voornamelijk voor in de kleuren bruin en schimmel. Zwart komt voor, maar is minder gewild. Schimmels zijn het meeste gewild omdat men vroeger dacht dat de kleur gelijk stond aan karakter. Bruin/rood stond voor vuur dus paarden met die kleur kreeg de stempel: vurig karakter. Schimmel en wit was juist nobel.

Ze hebben amandelvormige ogen en een droge kaaklijn. Ook hebben ze een brede gespierde borstkas. 


No comments:

Post a Comment