Sunday, September 29, 2013

Ras van de week: Gouwenaar


(bunnybunch.nl)
Waarom ik nou weer op de gouwenaar kom? Ik kwam er één tegen op marktplaats. Hij zag er leuk uit en heb er nog niet veel over gehoord. Ik heb voor jullie wat informatie bij elkaar gesprokkeld. Via het internet, maar ook in de bibliotheek en via kennissen. 
undefined
De gouwenaar komt oorspronkelijk uit Nederland en is gefokt uit havana's. Ze zijn niet doelbewust gefokt. in 1920 werd er een nestje havana's aangetroffen waarvan een aantal een aparte kleurslag hadden. Dit werd later de gouwenaar.


Zoals ik al zei is de gouwenaar niet bewust gefokt voor iets. Het ras word nu als huisdier gehouden. Toch zie je hem niet erg veel terug komen. Het ras komt niet veel voor. Erg zonde wat mij betreft. Ik vind het echt een mooi apart ras. De kleur spreekt me enorm aan en daarnaast schijnt het een perfect karakter te hebben als huiskonijn. Ze schijnen rustig en aanhankelijk te zijn. Nieuwsgierig zijn ze ook, en dat levert meestal wel leuke momenten op.

undefined
Er zijn ook erg weinig foto's te vinden van dit ras. De gouwenaar komt voor in de kleur pastelachtig lichtblauw. Ookwel Lila. Ze hebben een korte en brede kop met oren van ongeveer 11cm lang. De puntjes van de oren zijn mooi afgerond. Ze hebben een kort vierkant lichaam met een kort en gespierde nek.  Ze hebben een brede borst, rug en schouders.

*Van de gouwenaar heb ik helaas geen beelden kunnen vinden wat maar weer laat zien hoe vaak het ras voorkomt op de wereld*

Saturday, September 28, 2013

Fotozondag


Deze foto blijf ik heel leuk vinden. Dit is mijn overleden hamster Snoozy die ik vanaf een klein wormpje kende. Ik was heel erg bezig met fotograferen en vond hem echt een mooi beestje. Ik heb er echt geprobeerd werk van te maken en dit is een leuke foto geworden. Dit is zeker wel een jaar geleden gemaakt.

De achtergrond heb ik gecreëerd door hem op een witte stoel te zetten met een witte handdoek daarachter.

Friday, September 27, 2013

Stichting Papagaai


Vogels, ze komen niet zo vaak voorbij op mijn blog en om hem toch een keer voorbij te laten komen, laat ik maar gelijk iets goeds doen. Namelijk voor de Stichting Papegaai. Ik wil jullie graag vertellen wat deze stichting doen en hoe jullie ze kunnen helpen!

Stichting Papegaai komt op voor de rechten van papegaaien en parkietjes. De stichting is opgericht door de liefhebbers van deze vogelsoorten. Waarom? De vogels zijn vergeten diersoorten. De dieren worden veel gehouden maar er word niet snel rekening gehouden met hun welzijn. In de wet is er niets te vinden over een goede welzijn van deze dieren. 'met andere woorden, papegaaien hebben geen rechten.' staat er op hun site www.stichtingpapegaai.nl  
Het doel van de stichting is dan ook om de welzijn van de vogels te bevorderen. Dit betekend dat ze zich 100% inzetten op de welzijn en rechten van de vogels. Je merkt het vaak niet, maar er zijn handels in babypapegaaien en handopfok. Dit is niet bevorderlijk voor hun gezondheid.
De precieze doelstellingen kunnen jullie vinden op hun site. 

Ben je je al bewust van hun stichting en wil je ze helpen? Dat kan op verschillende manieren.
1. Doe mee aan de vriendenloterij
Als je een lot koopt in de vriendenloterij, gaat de helft van je inleg ieder kwartaal naar de stichting. Je helpt de stichting een handje én je maakt zelf natuurlijk kans op een prijs in de vriendenloterij!
2.Donateur worden van Stichting papegaai
Je kan al donateur worden vanaf €15,00 per jaar! Jij ontvangt dan twee keer per jaar een nieuwsbrief met verhalen en resultaten van de stichting.
3. Stichting papegaai uitnodigen
Heb jij misschien een evenement georganiseerd? De stichting geeft voorlichting en workshops waar je ze misschien wel voor kan uitnodigen. Ga naar http://www.stichtingpapegaai.nl/uitnodigen.php voor meer informatie over het uitnodigen.
4. Word vrijwilliger
Vrijwilligers zijn natuurlijk altijd nodig bij stichtingen en organisaties voor een goed doel. Ook deze stichting heeft de hulp hard nodig bij bijvoorbeeld evenementen en handtekeningen inzamelen voor petities. 
5. Teken de online petitie
op http://www.stichtingpapegaai.nl/petitie.php kan je de petitie tekenen tegen handopfok en handel in babypapagaaien.

Ook zijn er leuke artikelen te koop op hun site zoals hempjes, speeltjes, kaarten en sieraden.

Kende jij de Stichting papegaai al?

Thursday, September 26, 2013

Zielig vinden


(muizenforum)
Misschien een gekke titel. Het viel me heel erg op dat het hanteren van bepaalde beestjes zielig gevonden word. Ik wilde wel eens weten waarom het zielig word gevonden en of het komt door een misverstand en of het echt zielig is. Ik ben er achteraan gegaan!


Ik doe dus een dierenopleiding niveau 4 en heb nu een aantal lessen gehad in het fixeren en het hanteren van verschillende kleinere dieren. Ik ben op internet wezen kijken en bij veel filmpjes zie ik reacties staan als: Dierenbeul! en Je doet het beestje pijn! Waarop ik het lastig vind om te oordelen. Volgens de officiële manieren moet het zo, maar iedereen doet iets anders. Laat me een aantal voorbeelden geven.

Een hamster heeft veel vel, dat komt door de wangzakken. Bij het fixeren maak je hier gebruik van. Voor ik vertel hoe ik leer te fixeren, vertel ik wat het nou eigenlijk inhoudt. Fixeren doe je om bijvoorbeeld het geslacht te bepalen. Als je het dier goed fixeert kan het dier je niet bijten of krabben. Als je hem niet goed vast hebt, dan kan hij dus gemakkelijk bijten. 
Bij een hamster pak je dus het dier bij het vel vlak achter de oren vast. Zoveel mogelijk. De oogjes poppen een beetje naar buiten en het dier kan zich niet bewegen als je hem goed tegen je hand aanhoud. Dit word vaak zielig gevonden omdat men denkt dat het pijn doet om zo getild te worden. Het doet echter meer pijn door met je vingers in zijn buik te porren om hem overeind of op zijn rug te laten om het geslacht te bepalen. 


(muizenforum)
Volgend voorbeeld, het hanteren van de muis. Je pakt een muis op bij de staartbasis zoals je op bovenstaande foto ziet. Veel mensen denken dat dit heel erg pijnlijk is. Volgens mij komt dit omdat ze het verwarren met het vasthouden aan de staartpunt. Bij de staartpunt doet het echter wel pijn. Waarom? De huid van de staart kan dan loslaten, dit is een ontsnappingstechniek. Zo kunnen ze ontsnappen aan roofvogels. Door het loslaten van de huid, sterft de staart ook langzamerhand af wat dus wel veel pijn doet. Bij de staartbasis is dit dus niet het geval. 


Bij het konijn is het met het hanteren weer hetzelfde verhaal. Het nekvel. Hiervan zijn er al minder mensen die het zielig vinden maar nee. Het optillen aan de oren is zielig. Nekvel hier dus ook weer niet. Als ze klein zijn dan tilt de moeder ze ook zo op. Let maar eens op als je ze aan het nekvel optilt. Veel konijnen zijn dan nog rustig. Sommige mensen tillen ze op door een hand onder de buik. Veel mensen gaan dan met de vingers in de buik prikken (onbewust). Dit doet dus wel pijn bij het konijn omdat je dan in de ingewanden prikt.
Rustig maar, val me niet aan. Sommige konijnen mogen inderdaad niet bij het nekvel worden opgepakt omdat de huid daar heel dun is.


Dit zijn de dingen die mij dus waren opgevallen afgelopen dagen en die wilde ik graag met jullie delen met een doel. Ik ben namelijk erg benieuwd naar wat jullie er nou eigenlijk van vinden en hoe jullie die dieren optillen. 




Tuesday, September 24, 2013

Ras van de week foutje

Oh nee sorry jongens! Het spijt me maar afgelopen maandag is er geen ras van de week online gekomen. Nu kan ik wel helemaal smoesjes en verhaaltjes gaan vertellen maar dat slaat natuurlijk nergens op en heeft verder geen nut. Ik wil jullie bij deze even laten weten dat ik het niet ben vergeten maar gewoonweg fout in de planning heb gemaakt waarvan ik huiswerk toch eerst deed.

Ik heb de blog Elyse4Life trouwens weer hersloten. Het is niet te doen.

Komende woensdag komt er gewoon weer wat aan;)

Groetjes!

Saturday, September 21, 2013

Fotozondag

Misschien geen prachtige foto maar toch vond ik hem wat hebben. Zo ontzettend veel vogels die over het Valkenburgsmeer vlogen. de mooie witte wolken.
In het echt zag het er heel mooi uit. Op de foto helaas wat minder.

Friday, September 20, 2013

Feiten en fabels over dieren

Vandaag heb ik een aantal grappige feitjes en fabeltjes voor jullie over huisdieren. Misschien dachten jullie net als ik dat iets waar was maar toch een fabel leek te zijn. Ik geef eerlijk de credits aan Licg. Dus voor meer feitjes en fabels, ga vooral naar hun site!



feit Volièrevogels moeten stenen eten.
Dit had ik inmiddels al op de opleiding geleerd. Deze vogels hebben natuurlijk geen tanden om te kauwen. Om er toch voor te zorgen dat hun voedsel word vermalen moeten de vogels steentjes eten. In de spiermaag worden deze steentje gebruikt om het voedsel te vermalen.


Feit dieren kunnen dement worden.
Als mensen dement worden, worden ze vaak vergeetachtig. Hier neem ik even een voorbeeld van een hond. Bij honden kan het gebeuren dat ze onzindelijk kunnen worden, mensen niet meer goed kunnen herkennen, overdag veel slapen en commando's vergeten. Het is dus te vergelijken bij de mens. Dieren kunnen ook dement zijn. De hersenen werken vergelijkend.

(bijtincidenten.nl)
Fabel honden worden graag geaaid over hun kop.
Dit is dus een fabel en het heeft opzich een logische reden. Sommige honden vinden dit een beetje eng en andere honden denken dat je de baas over ze wilt spelen. De meeste honden vinden het over het algemeen fijner om op de hals of borst geaaid en gekroeld te worden. Een fijne oplossing voor hond en mens! Let wel goed op dat de hond er wel zin in heeft. Anders vinden ze het alsnog niet leuk.

Fabel de hamster is een ideaal cadeau voor een kind
Dit is helaas niet zo. Het lijkt zo omdat ze zo klein en schattig zijn. Hamsters zijn nachtdieren en is voor kinderen juist frustrerend dat ze de hamstertjes nooit zien. Tegen de tijd dat een kind naar bed moet, word de hamster pas wakker. Als de hamster wakker word gemaakt kan die gaan bijten en is overdag dus niet geschikt aan een kind te geven. Je kan een kind ook niet alleen laten met hamsters omdat ze erg snel zijn en snel ontsnappen. 

(kattenkantoor.nl)
Feit Zwangere vrouwen mogen niet zelf de kattenbak verschonen
Dit klopt. Katten scheiden een parasiet uit die een ziekte kan veroorzaken die erg gevaarlijk is voor een ongeboren kind. Als het echt niet anders kan dan kan je beter jezelf goed beschermen zodat je niet in aanraking komt met de ontlasting. Draag bijvoorbeeld goede handschoenen en was je handen extra goed. 

Dit waren de vijf feitjes die ik voor jullie in huis had. Weten jullie nog leuke feitjes en fabels? Laat ze dan vooral achter in de comments!

Thursday, September 19, 2013

Update: Dierenweide stevenshof



Weten jullie nog dat ik schreef dat de dierenweide opnieuw open zal gaan? Het heeft een hele tijd stil gelegen maar gelukkig is er weer nieuw nieuws naar buiten gekomen! Ik hou jullie op de hoogte.


Volgende week zal het hekje voor deze schaap heel eventjes open gaan voor de vrijwilligerstraining. Al de vrijwilligers krijgen een soort spoedcursus om de weide op te knappen en voor de dieren te zorgen. Wanneer het hek echt open gaat? Dat mag ik jullie nog niet vertellen! Wanneer er meer informatie is zal ik het jullie absoluut laten weten!

De dierenweide stevenshof heeft nu genoeg vrijwilligers om ook daadwerkelijk van start te gaan. Dit is wel heel krap. We blijven zoeken naar vrijwilligers die willen helpen in het open houden van de weide. Mensen begeleiden. Het contact tussen dier en mens goed laten verlopen en de zorg voor de dieren. Je hoeft geen ervaring te hebben met dieren. Alle hulp is welkom!

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je er meer over weten, of heb je wat aan informatie gemist? De dierenweide heeft in het Leidsch Dagblad gestaan met het volgende bericht:


LEIDEN - Dierenweide Stevenshof, in het Leidse Stevenspark, moet vaker open voor publiek en er moeten meer dieren komen. Buurtbewoonster Martine van Schaik vindt het doodzonde dat het weitje meestal is afgesloten en is een wervingsactie begonnen om dat voor elkaar te krijgen.

,,Ik heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de gemeente gevraagd en die is heel welwillend. Als ik de vrijwilligers kan vinden, biedt de gemeente ze een training aan. En ze zorgen ervoor dat het weer een beetje mooi wordt aangekleed en dat er weer wat meer dieren komen.''
Geef jij ons een steuntje in de rug?



Tuesday, September 17, 2013

Filmpje: hamsterspullen

Ik wil jullie graag laten zien wat voor hamsterspullen ik bezit.

Ik wil de kast gaan verbouwen. 2 hokken aan elkaar verbinden zodat ik twee hamsters kan houden of een verdieping maken in 3 hokken zodat er meer geklommen en gespeeld kan worden. De radjes zijn ook wat viezig omdat de hamsters hier in plassen. Ze worden wel zeker iedere dag schoongemaakt, maar iedere nacht word het toch weer een bende.

Ondanks dat: veel plezier met kijken!

Sunday, September 15, 2013

Ras van de week: Ragdoll


(kattenzaken.nl)
De ragdoll kan ik zeker wel één van mijn favoriete kattenrassen noemen. Hun mooie ogen en fijn kopje spreekt mij zo aan. Ik wil jullie graag vertellen over dit prachtige ras en vertellen waarom ik het zo'n leuk ras vind.
File:Ragdoll, blue mitted.JPG
(wikipedia)
De ragdoll is ontstaan in Amerika in de jaren '60 als een kat met een vriendelijk karakter. De kleuren van de kat kloppen pas als ze drie jaar zijn. Dan zijn ze ook uitgegroeid.


(wikipedia)
Deze kat heeft een vriendelijk karakter waardoor hij veel als huiskat word gehouden. Het is een echte binnenkat. Een kattenren buiten of een afgesloten tuin word wel zeer gewaardeerd. Het zijn rustige, sociale katten die erg op mensen zijn gericht. Het zijn echter geen schootkatten. Ze zijn erg speels, hun hele leven lang. Het zijn erg geschikte katten in gezinnen met kinderen en andere dieren. Deze katten kunnen er over het algemeen goed mee omgaan.


(Katgezocht.com)

De ragdoll is een forse kat met halflang haar. Het is zijdezacht en klit zelden.  kleuren van de Ragdoll zijn Seal, Blue, Choclate, Lilac, Red, Creme en Tortie, al deze kleuren komen ook in lynx (tabby) voor.
De ragdoll is grof gebouwd en erg gespierd. Ze hebben een krachtige borst en brede schouders. De ogen zijn ovaal en altijd blauw. Die prachtige blauwe ogen vind ik de kat altijd zo mooi maken.





Saturday, September 14, 2013

fotozondag


Dit keer even geen foto van een dier maar van een bloem. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee wat voor bloem dit is. Het is een verdwaalde bloem aan de waterkant van de sloot in mijn wijk. Ik was wat aan het experimenteren met Close-ups.

Deze foto is het hem niet helemaal. Ik wilde liever de stamper juist benadrukken maar dit heeft verkeerd uitgepakt. Tóch vind ik de foto niet heel slecht.

Friday, September 13, 2013

Review: kitekat kattensticks


 
Toen ik laatst in de supermarkt liep ben ik even bij de dierenspulletjes wezen kijken. Je hebt daar vaak voer en bodembedekking voor knaagdieren. Dit keer vond ik deze sticks tussen het kattenvoer. Mijn kat is dol op sticks en ik besloot om dit merk ook eens een keer te proberen.



Kitekat sticks zijn er in verschillende smaken. Ik heb gekozen voor de sticks met konijn 
en rundvlees. In één verpakking zitten drie sticks.


Er schijnt extra vitamines in. Handig als je kat vitamines te kort heeft.

Ik ga er van uit dat jullie het niet goed kunnen lezen dus hier de tekst:
-Met vitaminen

-Met Tourine
-Zonder kunstmatige smaakstoffen
Kitekat sticks - lekkere tussendoortjes. Deze heerlijke sticks bevatten tourine en vitaminen voor een fit en actief leven. KITEKAT* Sticks zijn beschikbaar in verschillende smaken voor meer plezier. Eke stick is individueel verpakt zodat de smaak van het product bewaard blijft. 


En dan is dit de stick waar het over gaat. de drie sticks kan je van elkaar halen door middel van een handig ribbel randje. Je scheurt de verpakking dus niet gelijk kapot. Aan de bovenkant is het ook makkelijk om de verpakking open te scheuren. De stick heeft een duidelijke vleesgeur en is opgebouwd uit segmenten. Om de zoveel centimeter is een deukje. vanaf hier kan je een stukje afscheuren. Dan kan dit goed als beloning dienen als je traint met het dier of in mijn geval, als de kat niet kauwt maar het geheel naar binnen slikt.



De stick uit de verpakking. Je ziet dat het is opgebouwd uit 7 stukjes.


Als je een stukje afbreekt dan ruik je de geur van het vlees nog beter. Op bovenstaande foto zie je goed wat het nou eigenlijk is.

Zoals je kan zien vind Neeltje het een erg lekkere stick. Helaas wurmt ze het zo snel naar binnen dat het niet meer gezond is. Hij valt in ieder geval wel in de smaak en ze rent er direct op af als ze de geur ruikt of als ze de stick waarneemt. Miauwen dat ze doet!


Conclusie: 
De sticks zijn erg handig verpakt en de kat vind het heerlijk en aantrekkelijk. Dit kan natuurlijk per kat verschillen maar over het algemeen rennen alle katten wel op een lekker stukje vlees af.
De erge vleesgeur die er van af komt vind ik persoonlijk wat minder aangenaam. 
Helaas valt de smaak van de stick ook zo erg in de smaak bij mijn kat dat ze het binnen drie seconden naar binnen heeft gewurmd wat niet altijd goed kan zijn voor hun gezondheid. (Snel eten zonder kauwen kan de maag niet altijd even goed tegen.)
Als je je kat een heerlijk tussendoortje wilt geven dan is dit zeker een aanrader!

De kitekat sticks zijn te koop voor €0,90.







Thursday, September 12, 2013

Horse event 2013



Horse Event 2013 is vandaag begonnen! Weet je nog dat ik het had over het Animal event? Dit is een beetje het zelfde idee. Vrijdag, zaterdag én zondag zijn ze van de partij. Je kan er nog bij zijn! Wil je meer weten? Lees dan snel verder.

Horse event is in Deurne waar je van alles kan leren over het paard. Hoe verzorg je de benen? Wat is een goede zit? Hoe word een probleempaard behandeld? Het is een event waar veel van te leren is. Bovenstaand filmpje is van 2012. 


(Horse-event.nl)
Op Horse event kan je niet alleen leren maar ook genieten van mooie shows. Er bevinden zich ook verschillende stands waar je vaak informatie kan halen of leuke producten voor je paard of pony. Diverse bekende ruiters zullen aanwezig zijn.


Ben jij al overtuigd om te gaan, of heb je meer informatie nodig? Kijk dan op www.horse-event.nl
Kaartjes vandaag:
Volwassenen: €21,50
Kinderen tot 12 jaar: €14,50
Kinderen tot 6 jaar: GRATIS
passe-partout volwassenen: €52,50
passe-portout kinderen: €32,50

Kaartjes Zaterdag/Zondag:
Volwassenen: €29,50
Kinderen tot 12 jaar: €19,50
Kinderen tot 6 jaar: GRATIS
passe-portout volwassenen: €52,50
Passe-portout kinderen: €32,50

Ga jij naar het Horse event?

Tuesday, September 10, 2013

Kletsfilmpje Wellant college

Vandaag heb ik een kletsfilmpje voor jullie. Ik praat hier over hoe ik de opleiding Dier&Zorg niveau 4 en de school tot nu toe ervaar.

Sunday, September 8, 2013

Ras van de week: Toggenburger


(Blackandwhiteisland.nl)
Bij huisdieren denk je waarschijnlijk niet zo snel aan geiten. Ze worden echter wel als huisdieren gehouden. Landbouwhuisdieren om preciezer te zijn. De geit mocht wat mij betreft dus ook wel even een plek krijgen.


File:Toggenburger.jpg
(Wikipedia)
De Toggenburger komt oorspronkelijk uit Obertoggenburg in Zwitserland. Deze geit is door een bepaalde eigenschap veel geëxporteerd. 


(www.dierenweideabstede.nl)

De Toggenburger word veel gebruikt als melkgeit. Dit komt doordat de geit met weinig voedsel nog behoorlijk veel melk produceert. 3 liter per dag over een periode van ongeveer 300 dagen zegt men. De uierkwaliteit schijnt ook uitstekend te zijn. 
Deze geit is ook een makkelijk dier om te houden. Ze kunnen in kleine en in grote groepen waardoor ze ook vaak op een kinder- of zorgboerderij te vinden zijn. Op dierenweides zijn ze ook snel terug te vinden.


(natuurlijkerleven.nl)
Toggenburgers vind ik toch wel één van de mooiere geiten. Dit komt vooral door de tekening op de kop. Ze hebben namelijk een witte rand om de oren en een soort masker. Vanaf de stootknobbels tot aan de snuit hebben ze twee witten strepen die om de ogen lopen. 
De voorbenen zijn aan de binnenkant en vanaf de knie naar de hoef wit en de achterbenen zijn aan de binnenkant en vanaf de hak naar de hoef wit. 
De spiegel hoort eigenlijk ook wit te zijn. De spiegel is het gedeelte onder de staart en aan de dijen. De staart zelf is van boven gekleurd en van onder wit.
Aan de uiers kan je dit ras ook herkennen. Ze zijn namelijk dun behaard met witte haartjes.
De Toggenburger komt voor in de kleuren donkerbruin en lichtbruin. Ze zijn rond de 70cm groot en wegen ongeveer 65 kilogram.


Saturday, September 7, 2013

Fotozondag


Op instagram heeft deze foto maar liefst 126 likes gehad. De zebra uit Zoo in Antwerpen. Ik vind dit eerlijk gezegd best een gave foto. De strepen doen het hem.

Zebra's vind ik altijd al helemaal geweldig en met fotografie ben ik nu erg aan het spelen met achtergrond. Hier zie je dus ook goed dat de rug en kont wazig zijn en de achtergrond nóg waziger dan de voorgrond. Ik vind dit een mooi effect krijgen.

Friday, September 6, 2013

DIY: Intelligentiespeelgoed

Vandaag heb ik even geen artikel maar een filmpje voor jullie. De woensdag komt ook gewoon een filmpje online.
Ik laat jullie een budgetproof speeltje zien wat je met alle dieren wel kan spelen.
(Denk aan hond, kat, konijn, knaagdier, parkiet, papagaai).

Thursday, September 5, 2013

Leuke kattenfeitjes


(sheknows.com)
Katten blijven gekke en grappige beesten. Ze kunnen soms wat chagrijnig overkomen maar ze hebben wel meer trekjes. Ik heb een aantal leuke en gekke kattenfeiten verzamelt om met jullie te delen. Wedden dat je nog niet alles wist?



(dierenarst-dierenkliniek.nl)
 1. Eten en drinken
Wist je dat een kat liever zijn eten en drinken niet naast elkaar wilt hebben? Ze vinden het prettiger om het op verschillende plekken in het huis te hebben. 


(catnanny.be)
2.Snorharen
De snorharen van een kat zijn heel erg gevoelig. Het kan verschuivingen in de luchtdruk waarnemen. Ze zorgen er ook voor dat de kat merkt of hij ergens doorheen past. Ze zijn namelijk even lang als het lichaam. Dit zijn redenen waarom katten een bepaalde voorkeur hebben aan een drinkbak. Sommige katten willen een brede bak zodat hun snorharen de rand niet raken of buigen.


(knack.be)
3.Spinnen
Katten hoor je vaak spinnen. Dit kan meerdere betekenissen hebben. Poezen met kittens spinnen zodat de kittens aanvoelen waar mama is en dit is dan ook de eerste manier van communicatie. Veel mensen denken dat spinnen positief is, dat doen ze ook wel maar spinnen ook als ze pijn hebben, stervende zijn of bang of gestrest zijn. Niemand weet zeker waarom katten nou eigenlijk spinnen. Men vermoedt dat het een kalmerende werking heeft op de kat.

(sodahead.com)
4.Oude en jonge kat
Kittens en oudere katten samen plaatsen is geen goed idee. Kittens zijn erg druk en kunnen de ouderen op hun zenuwen werken omdat deze zelf rustiger is en meer slaap wil hebben. Vaak kunnen ze zich niet meer zo goed verdedigen en zijn ze sneller vermoeid. Je kan wel een oudere kat en twee kittens nemen. De kittens kunnen met elkaar spelen en de oudere kat kan van zijn rust genieten.


(quest.com)
5. 9 levens
Wist je dat wordt gezegd dat katten 9 levens hebben om een reden? Men zei dit omdat een kat, als hij valt, altijd op zijn pootjes terecht komt. Nee, dit is geen grapje. Als een kat valt gaan zijn alarmbellen rinkelen en draait het gehele lichaam. Eerst de kop, voorpoten, achterlijf. Dan komen als eerste de voorpoten op de grond. 

Weet jij een leuk kattenfeitje?