Sunday, January 5, 2014

Ras van de week: Maine Coon

File:Mainecoonbandit.jpg
(wikipedia)
De Maine Coon is een best bekend kattenras. Ik denk dat als iemand dit ras ziet, de meeste hem wel weten te raden. Deze maandag gaan we het hebben over deze leuke kat.



(Justacat.info)
De Maine Coon komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Een bekend broodjeaapverhaal is dat de kat afstamt van de Lynx en een wasbeer. In werkelijkheid stamt de kat af van een aantal langharige huiskatten.


(Maine-coon-kittens.com)
De Maine coon is een geliefd huisdier omdat hij heel sociaal is naar andere huisdieren en mensen toe. Over het algemeen kunnen ze goed met kinderen omgaan. Ze zijn rustig maar ook energiek. Ze zijn speels en hebben over het algemeen een stabiel humeur wat voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg leuk is. Het zijn als huisdier niet echte schootkatten maar ze hangen wel graag bij de eigenaar. Maine Coons zijn ook geliefde rassen om te showen. 


(wikipedia)
De Maine Coon is een grote kat met een halflangharige vacht. Ze hebben een prachtige volle staart en een stevig skelet. Veel Maine Coons hebben ook een pluimpje op de puntjes van hun oren. Bij oudere katten word bij de achterpoten vaak wat meer beharing gemaakt waardoor ze een soort broekje krijgen. 
Het is een erg grote kat. Een kater weegt tussen de 5 en 9 kilogram, de poes 4 tot 6 kilogram.





No comments:

Post a Comment