Friday, January 31, 2014

Verjaardag vieren met klas!


Ik ben afgelopen zaterdag jarig geweest en dit ga ik ook gezellig vieren met mijn MBO dierverzorging klas! De klas is echt heel leuk en gezellig! Vandaar dat ik mijn verjaardag ook graag met hen wil vieren!


Het belooft een heel gezellig klein feestje te worden! Mijn klas is dan wel heel gezellig maar ook best wel klein. Ik weet nog niet zo goed wat ik moet verwachten maar waarschijnlijk gaan we een goede horrorfilm kijken zodat we elkaar lekker gek kunnen maken!

Doordat dit echt een week is waar ik heerlijk van geniet heb ik voor vandaag geen uitgebreid artikel. Volgende week komen ze weer vollop op je pad!

Thursday, January 30, 2014

Misverstanden caviaverzorging


(caviapret.nl)
Cavia's zijn grappige beestjes om als huisdier te houden. Wat echter vaak word vergeten is dat het gevoelige diertjes zijn die een bepaalde verzorging nodig hebben waar niet ieder persoon van op de hoogte is. Ik vertel jullie over de grootste misverstanden van het houden van een cavia. Daarbij vertel ik jullie bij deze alvast: Lees je goed in over de volledige verzorging van een cavia voordat je het als huisdier neemt.


Eigenlijk gaat het bij het houden van een cavia al gelijk mis met één van de belangrijkste punten in het leven van een cavia. De huisvesting. 


(dierenkliniekschaijk.nl)
Wist jij dat een cavia niet op stro mag? Op veel verpakkingen van stro kunt u een afbeelding vinden met een cavia er op. Goed! Dat kan ik dus gebruiken voor mijn cavia. Niet dus. De cavia heeft hele gevoelige voetzooltjes wat dus niet lekker loopt en slaapt voor je cavia. Er kunnen irriterende plekken optreden of zelfs wondjes aan de pootjes. Dat wil je natuurlijk niet hebben. Daarbij kan het stro in de ogen prikken van de cavia waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan. Dat klopt, een konijn kan wel op stro staan. Die kan springen en die zit over het algemeen wat hoger op zijn pootjes dan een cavia. De voetzooltjes van een konijn zijn ook minder gevoelig dan dat van een cavia.
Wat kan je dan wel gebruiken als bodembedekking? Zaagsel (of houtvezel) is ook erg bekend en geschikt voor je cavia. Dit kan je ook bij de plaatselijke supermarkt of dierenwinkel vinden. Ook kan je speciaal caviastro aanschaffen. Dit is over het algemeen duurder in de aanschaf, is niet persé nodig, maar het mag wel. Dit stro bevat weinig stof, is zachter en vaak ook kleiner en fijner waardoor het niet in de ogen kan prikken. 


(members.chello.nl)
Het tweede punt waar het heel vaak fout gaat is dat cavia's vaak alleen worden gehouden. Cavia's zijn groepsdieren en moeten dus minimaal 1 maatje hebben. 'Ik geef hem toch veel aandacht, hij komt echt niets te kort.' Jawel. Wanneer moeder boodschappen doen is, de vader op werk zit en de kinderen op school zijn zit het beestje alleen. Cavia's in het wild zijn altijd, maar dan ook echt altijd in gezelschap van elkaar. Een maatje in het verblijf is niet te vervangen en is wat mij betreft echt een noodzaak.

(bunnybunch.nl)
Een konijn bij een cavia zetten... Ja, de cavia én het konijn hebben gezelschap. Helaas is dit wel de verkeerde gezelschap. Het kan vaak goed gaan maar het gaat ook heel vaak fout. Ze kunnen elkaar flink bijten en een konijn kan de cavia hard trappen. Waarom doen ze dat? De cavia en het konijn hebben een hele andere taal. Dit is net zoals wanneer een chinees aan jou iets zou vragen. Hoe graag je ook je best wil doen om hem te begrijpen, het lukt je niet. Dit is precies zo met de cavia en een konijn. Konijnen likken elkaar schoon. Cavia's doen dat liever niet.  Het kan, maar het allerbeste voor allebei kan je een soortgenootje halen. Houd je dan tóch een konijn en een cavia samen? Geef ze dan caviavoer. Wanneer je konijnenvoer geeft, doe je de cavia een enorm tekort aan vitamine C wat heel gevaarlijk kan zijn. 


(angenent.biz)
Cavia's zijn ook vluchtdieren. Houd er dus rekening mee dat er een schuilhok moet zijn. Een donkere plek waarin het diertje zich kan terugtrekken. Een cavia kan niet springen dus houd hier ook rekening mee bij de inrichting van het hok. 

Dit was dan alweer wat ik met jullie wilde delen. Ik weet dat de verkeerde verzorging van dieren vooral komt door onwetendheid en daarom wil ik graag mijn steentje bijdragen door dit te schrijven. Ik val hierbij dus niemand aan en heb ik alleen maar het beste voor met de eigenaren en de dieren. In dit artikel stond in grote lijnen waar het snelst fouten worden gemaakt in de huisvesting van een cavia.

Fijne dag verder!


Saturday, January 25, 2014

Fotozondag


Vandaag heb ik eens een recentere foto. Dit is Hammie nu! Een zelfverzekerde dame die echt een brok energie bij zich draagt. Of eigenlijk is zij zelf de brok energie. Ze is nu een vrolijke hamster en ze is zeker heel erg opgeknapt.

Helaas is ze echt alleen 's avonds actief en kon ik dus alleen een foto maken met flits. Wat ik wel mooi vind aan deze foto is dat je haar karakter ziet. De nieuwsgierigheid. Ook vind ik weer de wazige achtergrond mooi en het scherpe op de kop van mijn hamster.

Friday, January 24, 2014

Ik ben jarig!


Ja ja ja! Ik ben eindelijk jarig. Ik ben eindelijk 17 jaar geworden. Nog één jaartje en ik mag het huis uit! Vandaag belooft een erg leuke dag te worden en ik geniet er nu al heel erg van!

Wat gaat dit een leuke dag worden! Vandaag is mijn vriend de hele dag bij me en ga ik 's ochtends lekker de dieren verzorgen en aandacht geven. Want hee, op deze dag mogen ze ook zeker wel verwend worden. In de middag komt lekker mijn familie langs. Ik heb een hele gezellige familie dus ik heb er erg veel zin in! Het belooft lekker druk te worden! En ja, hier komt toch het beautymeisje in mij naar boven. Ik ga ook lekker tutten deze morgen. Make-uppen, nageltjes lakken en mijn haar stijlen. Mijn leukste kleding lag al klaar en ik ben klaar voor de middag! Leuk!

De eerste cadeautjes zijn ook al binnen! Cadeaus interesseren mij eigenlijk zeer weinig. De gezelligheid is voor mij veel meer waard. Toch ben ik er wel heel blij mee! Ik heb een nieuw bed en dus lekker twee nieuwe matrassen! Tja, de nieuwe kamer die ik heb, hoort ook nieuwe meubels. Ik ben er helemaal blij mee! Met de nieuwe wasmand is het ook helemaal af!



Ik ga nu afsluiten en ik wens jullie nog een hele fijne dag toe! Voor mij gaat dit zeker wel lukken en ik spreek jullie snel weer!



Thursday, January 23, 2014

Nieuwe hamster: Robin

Ik ben morgen jarig! En als vervroegd verjaardagscadeautje heb ik van mijn vriend Robin een hamster gekregen! Een leuk mannetje en een heel leuk verjaardagscadeautje. Bij deze is mijn hamsterkast helemaal vol. Bij deze wil ik jullie graag voorstellen aan: Robin!


Dit is Robin. Hij is een jong kerstmannetje. Jaja, hij is geboren op 25 december! Hij heeft slechts 1 broertje die iets grijzer van kleur is. Ik heb kennis gemaakt met de papa, mama, broertje en met Robin zelf natuurlijk. Robin komt van hetzelfde adresje als Hammie.

Ik vind Robin echt een hele mooie hamster. Zijn vachtje is echt heel mooi en hij ziet er echt heel gezond uit en heeft een lieve blik in zijn ogen. Ik zie hem nog met de dag groeien en dat vind ik echt prachtig!

Robin is een verlegen maar zeer nieuwsgierig mannetje.Hij heeft nog veel behoefte aan zijn slaap en ik zie hem dan ook zeer weinig. Als ik hem zie dan geniet ik wel volledig van dit mannetje. Hij bijt echt totaal niet en hij kan op mijn hand zitten. Ik ben reuze blij met hem!





Saturday, January 18, 2014

Fotozondag

Nee, het is geen mooie foto van mijn konijntje. Hij is uitgegroeid maar hier vind ik hem toch wel heel lief. Hier lijkt hij echt weer een klein mannetje doordat de foto van boven is genomen.

Sunday, January 12, 2014

Ras van de week: Dalmatiër


(hondenwoordenboek.nl)
Iedereen, maar dan ook iedereen kent de dalmatiër wel. Hondenliefhebbers, maar ook dierenhaters herkennen deze honden uit duizenden. Ze zien er dan ook erg opvallend uit! Deze week in Ras van de week: de dalmatiër!
Dalmatian b 01.jpg
(Wikipedia)
De dalmatiër komt oorspronkelijk uit Kroatië uit de plaats Dalmatië. Sinds het begin van de 18e eeuw heeft dit ras zich vooral laten zien in Engeland. Hier werd in 1882 het rasstandaard opgezet.


File:Dalmata.jpg
(Wikipedia)
Vroeger kreeg deze rashond een taak: het begeleiden van de door paarden getrokken koetsen en rijtuigen. Tegenwoordig word het net als elk ander hondenras gebruikt als huisdier en voor hondenshows. 



(retailwiki.nl)
De dalmatiër is bekend geworden door de disneyfilm 101 dalmatiërs. Het ras werd heel erg geliefd door kinderen maar ook door volwassenen. Heel veel mensen wilde een dalmatiër. Veel mensen vergistte zich echter in de verzorging en het karakter van dit ras waardoor er veel dalmatiërs in het dierenasiel belande. Door de film werd dit ras ook erg geliefd bij broodfokkers. Doordat het ras opeens zo erg werd doorgefokt kwamen er nerveuze en agressieve dalmatiërs. De goede honden uit dit ras, de goed gefokte honden zijn nieuwsgierig, intelligent en hebben hun menselijke trekjes. Kijk dus goed uit bij welke fokker jij je dalmatiër vandaan haalt. 


(hondenforum)
De dalmatiër heeft een lang hoofd met een vlak schedel.Ze hebben een breed bovenschedel en een droge mond. De neusspiegel is zwart bij de zwart/witte honden en bruin bij leverkleurige honden.
De ogen staan tamelijk ver uit elkaar, zijn middelgroot en ze zijn rond van vorm. De rand rondom de ogen moeten gepigmenteerd zijn. Dit kan in de kleuren zwart of leverbruin. 
Dit ras heeft een ruime gang. Vloeiend, krachtig en ritmisch. De schofthoogte van een reu (man) is iets hoger dan dat van een teef (vrouw). Ze zijn allebei rond de 60cm groot. Het ideale gewicht van een reu is 27/32 kilogram en van een teef is dat ongeveer 24/29 kilogram.






Saturday, January 11, 2014

Fotozondag

Tatarataaa! Voor vandaag heb ik dus weer een foto in de dierentuin in Antwerpen. Ja, over deze foto heb ik niet heel veel te vertellen. Ik ben al lang blij dat de achtergrond lekker wazig is waardoor hetgene wat ik wil fotograferen meer uit de foto springt om het zo maar even te zeggen.

Dit was het weer voor vandaag.

Een hele fijne zondag toegewenst!

Friday, January 10, 2014

Mijn meest gebruikte paardenspullen

Ik heb niet heel veel paardenspullen maar ik heb ze wel. Ik wil jullie graag laten zien wat ik vaak gebruik als ik bij de paarden ben en wat ik er handig aan vind. Ondanks dat het niet veel is hoop ik jullie toch nog iets te kunnen vertellen over mijn paardenspullen.


Dit zijn de borstels die ik het meeste gebruik bij de vachtverzorging van Devil de bonte shetlander. Een hoevenkrabber, poetsblok, harde borstel, zachte borstel en een roskam/rosborstel. Alleen de harde borstel is niet van Harry's Horse.
De borstels werken allemaal erg fijn. Alleen de zachte borstel wil nog wel eens een aantal haartjes verliezen. Deze borstel is dan alleen wel al ongeveer twee jaar oud. 
Ik wilde vooral ingaan op het poetsblok. Dit is het zwarte blok op de foto. Dit is namelijk echt een uitvinding! Ooit geprobeerd mestvlekken uit een schimmel of een bont paard te krijgen? Dit is haast onmogelijk. Met dit blok kan je met de haarrichting mee er overheen gaan en de mestvlek zie je steeds minder worden. Je kan hem alleen niet te vaak gebruiken omdat je dan het risico loopt dat het vacht beschadigd of misschien zelfs loslaat. Voor af en toe is het in ieder geval een topproduct!

Dan heb je mijn shetlanderhalster. Ik vind hem heel stevig en hij kan veel hebben. Hij heeft een beige kleur met allemaal sterretjes met blauw, paars en roze. Hij zit stevig in elkaar en is te verstellen. Met dit halster wandel ik altijd met Devil. Dit is maat Shetlander die ik vorig jaar heb gekocht bij de Bles in Leiden.


Hier heeft Devil het halster om. Een mooi halster als je het mij vraagt!
En dan zijn dit mijn paardrijspullen. Een zweep die ik ooit heb gekocht bij een beginnerspakket met een bordeaux rode kleur en mijn rijlaarzen en cap die al eerder in een artikel zijn verschenen. Mijn cap heeft ventilatie en zit goed. Hij is gewoon zwart van kleur van het merk Harry's Horse. Dit is de Veiligheidscap Pro+

Mijn laarzen zijn ook gewoon simpel van rubber. Dit is een Harry's Horse Rijlaars Original. De binnenkant van de laars heeft een heerlijke stof!

Dit waren alweer mijn meest gebruikte paardenspullen. Naar mijn mening valt het reuze mee hoeveel spullen ik gebruik bij de paarden. Ik gebruik het daar in tegen ook niet meer zo vaak omdat ik niet meer intensief paardrij en ik Devil officieel niet meer verzorg. Aankomende maandag ga ik wel weer paardrijden dus ik ben blij dat ik mijn spulletjes weer kan gebruiken.

Wat zijn jouw meest gebruikte paardenspullen?


Thursday, January 9, 2014

Review: Quiko Fitness Foodball

Ik heb dit als cadeau gekregen van mijn vriend voor Nijntje, mijn konijn. Ik was erg benieuwd wat ik moest voorstellen van deze bal. Ik heb hier een duidelijke mening over gekregen en ik wil jullie graag een review geven van dit product.

De Fitness Foodball is te koop in diverse online shops en ik heb hem zelf gespot bij de Intratuin. Het is een bal die volledig opgegeten kan worden door je knager. De bal is gevuld met hooi en de bal zelf is gemaakt van verschillende zaden. Het is rood van kleur. De bedoeling van de bal is dat je huisdier wat heeft om zich mee te vermaken. Door er bijvoorbeeld mee te gaan spelen of lekker aan te gaan knagen. Dit knagen is ook nog eens goed voor de doorgroeiende tanden van een knager.

Dit is de bal uit de verpakking. Hier zie je goed wat de bal nou eigenlijk is en hoe hij er uit ziet. Ik was benieuwd!

Ik heb de bal in zijn hok gelegd en hij viel het vrijwel gelijk aan. Een beetje snuffelen en dan gelijk aan de zaadjes knabbelen. Het hooi was wat minder in trek. De bal zelf was erg in trek waar hij lekker mee aan het spelen was. Hij tilde het op en gooide het in de lucht, hij ging er mee rollen zodat hij weer aan een ander stukje kon knagen en doen. Volgens mij was hij goed gekeurd!


Wanneer ik eenmaal de bal even uit zijn hok wilde halen bleef hij hem vasthouden. Tanden in de bal, pootje erbij en nee, ik mocht hem niet weghalen. Het was erg schattig om te zien en bij deze vond ik de bal dus erg leuk om aan mijn konijn te geven en heb ik hem dus ook laten liggen.


Zo ziet de bal er uit als er aan geknaagd is. Dit is nog maar een klein stukje.


Bij deze ook nog even de beschrijving. Weet je niet wat er staat?
NL Fitness Foodball - Zorgt voor passie en speeldrift!
Aanvullend diervoeder voor knaagdieren. De fitness Foodball is gemaakt van smakelijke zaadjes en gevuld met overheerlijk hooi. Het beantwoordt aan de natuurlijke behoefte van uw lieveling, om aan hoeken en randen te knabbelen. Doordat het met waardevolle ingrediënten geproduceerd is, is de Foodball volledig verteerbaar en spreekt het instinctieve gedrag van uw knaagdier aan, wiens welzijn en fitness, door beweging alsmede het speelse en afwisselende knagen verhoogd kunnen worden. De fitness Foodball steunt de natuurlijke tandslijtage en kan positief op de spijsvertering werken.
Samenstelling: Vezelringen, hooi, rode bieten, graszaad, plantaardig zetmeel. 
Gebruiksaanwijzing: Leg de foodball gewoon bij uw knaagdier in de kooi. Zorg altijd voor voldoende drinkwater. 


De Fitness Foodball is bij mij en mijn konijn erg in de smaak gevallen. Het levert leuke beelden op en het konijn heeft weer wat verrijking in zijn leventje. De samenstelling is natuurlijk en helpt bij de tandslijtage wat ik erg belangrijk vind als het op konijnen en knagers aankomt. Ik ben tevreden over dit product.

Prijs voor 100g: tussen de €7,- en €8,-










Tuesday, January 7, 2014

Filmpje: Hamster tam maken



Vandaag heb ik een filmpje over hoe je je hamster tam kan krijgen. Deze techniek werkt trouwens ook bij andere kleine knaagdieren. Het laten wennen van andere knaagdieren en konijnen is ook vergelijkbaar.

Sunday, January 5, 2014

Ras van de week: Maine Coon

File:Mainecoonbandit.jpg
(wikipedia)
De Maine Coon is een best bekend kattenras. Ik denk dat als iemand dit ras ziet, de meeste hem wel weten te raden. Deze maandag gaan we het hebben over deze leuke kat.



(Justacat.info)
De Maine Coon komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Een bekend broodjeaapverhaal is dat de kat afstamt van de Lynx en een wasbeer. In werkelijkheid stamt de kat af van een aantal langharige huiskatten.


(Maine-coon-kittens.com)
De Maine coon is een geliefd huisdier omdat hij heel sociaal is naar andere huisdieren en mensen toe. Over het algemeen kunnen ze goed met kinderen omgaan. Ze zijn rustig maar ook energiek. Ze zijn speels en hebben over het algemeen een stabiel humeur wat voor kinderen, maar ook voor volwassenen erg leuk is. Het zijn als huisdier niet echte schootkatten maar ze hangen wel graag bij de eigenaar. Maine Coons zijn ook geliefde rassen om te showen. 


(wikipedia)
De Maine Coon is een grote kat met een halflangharige vacht. Ze hebben een prachtige volle staart en een stevig skelet. Veel Maine Coons hebben ook een pluimpje op de puntjes van hun oren. Bij oudere katten word bij de achterpoten vaak wat meer beharing gemaakt waardoor ze een soort broekje krijgen. 
Het is een erg grote kat. Een kater weegt tussen de 5 en 9 kilogram, de poes 4 tot 6 kilogram.





Saturday, January 4, 2014

Fotozondag


Dit is Mowsli. Een shetlandpony die ontzettend lange manen had. Helaas waren die door een paar pennymeisjes afgeknipt. Hij was een prachtige ruin die als het goed is nu is verkocht. Mowsli stond bij mijn allereerste verzorgshetlander Magic Thunder. Hij was een prachtpony. Ik bewonder hem nogsteeds en daarom krijgt hij toch nog een plekje op mijn blog! 

Friday, January 3, 2014

Crazy cat lady tag

Deze tag kwam ik laatst tegen op een blog waarvan ik de naam helaas niet meer weet. Omdat ik echt verliefd ben op mijn kat die zoveel karakter heeft wilde ik deze tag graag doen en Neeltje een eigen plekje geven!


Schattigste foto van je kat
Lastig lastig, ik heb Neeltje pas leren kennen toen ze 8 jaartjes was dus ik heb geen foto's van haar als kitten. 
Ik denk dat ik toch voor deze foto ga. Hier was ze nog dikker dan dat ze nu is. Op deze foto was Neeltje net twee dagen bij ons thuis. Ze had haar eigen plekje op de bank al gauw gevonden en had geleerd dat ze alleen op haar kussentje mocht liggen. Hier ligt ze dus op haar kussentje wat toch wel een snoezig gezicht gaf.


Bijzondere eigenschappen
Neeltje wil nooit uit zichzelf op schoot komen zitten. Naast je op de bank is dan vaak wel weer lekker. Als je Neeltje optilt en op je schoot zet, haar vasthoud en haar kriebelplekjes gaat aaien en kriebelen dan vind ze het opeens heerlijk. Ze blijft dan lekker liggen kroelen bij je. Ook een leuke eigenschap is dat ze je komt begroeten. Als je naar beneden komt lopen, als je thuiskomt en soms zelfs als je van de wc afkomt. Ze komt dan op je af gerend of blijft bij de deur wachten en begroet je door kopjes te geven en te miauwen. Vaak voor eten maar soms ook echt niet!

Omschrijf het geluid dat je kat maakt
Dat geluid is bij Neeltje heel gewoon, Miauwen. Ik voer hele gesprekken met die kat. Wil je al eten dan Neeltje? 'Miauw' ''Ja dat mag eigenlijk nog niet hé Neeltje, je moet nog eventjes wachten'' Ze draait dan altijd met haar kopje weg en er klinkt een heel teleurgestelde 'Miauw..' Het is niet echt te beschrijven hoe dat klinkt, en als je het wilt opnemen houdt ze heel wijs haar mond dus sorry, kan ik niks over zeggen verder.

Koosnaam

(Neeltje een jaar geleden)
Toen we Neeltje kregen had ze meerdere koosnaampjes. Ze heette toen nog eigenlijk Noa, maar ze werd Neeltje en Obesie genoemd. Volgens mij ook Jacobus of iets dergelijks? Ik noem haar nu nog wel eens Obesie, gewoon omdat ze eigenlijk ongezond dik is! Wonder boven wonder heeft ze geen suikerziekte, maar ze heeft wel een gescheurde kruisband dankzij haar gewicht. Geloof mij, we zijn druk bezig met haar laten afvallen. Een kat snel laten afvallen is alleen niet goed voor katten. Ze is gelukkig in een jaar tijd wel al 3kg afgevallen!

Betekenis
Neeltje betekend heel veel voor mij. Ze is mijn tweede kat en een echt oudje met een karakter. Als ik niet lekker in mijn vel zit dan ga ik bij haar op de grond zitten en dan komt ze altijd kopjes geven. Als ik mijn verhaal bij haar kwijt wil, 'praat' ze als het ware terug wat mij een goed gevoel geeft. Natuurlijk weet ik dat ze niet echt weet wat ik zeg en praat ze niet echt terug. Het vrolijkt mij gewoon op en dan kan ik er weer even tegen aan!

Goede tip voor andere crazy cat ladies
Catnip is je vriend! Is je kat uitgekeken op een speeltje? Spuit er dan wat catnip op of doe er kattenkruid in. Je kat vind het opeens weer heel interessant. Het werkt niet voor lang maar je kat heeft voor eventjes toch weer speelplezier. één spray is genoeg om je kat het af te laten lebberen en er mee te spelen. De ene kat reageert er wat heftiger op dan de ander, maar het levert een leuk gezicht op!

Wat voor kat zou jij zijn?
Heilige Birmaan
Ik denk dat ik een Heilige Birmaan zou zijn. Een niet heel bekend kattenras. Dit is een ras met blauwe ogen en gekleurde points. Dus gekleurde plekken op de kop, poten en staart. Het is een rustige en zachtaardige kat die ook graag spelletjes doet. Het is niet echt een schootkat maar wil wel graag in gezelschap zijn. Ik denk dat ik hier erg op lijk omdat ik ook een rustig persoon ben die wel gezelschap wilt hebben maar niet constant. 

Leukste kattenwebsite
Ik vind de kattenwebsite http://www.Kattenplaza.nl/ een erg leuke site waar je veel kan vinden over katten. Ze hebben ook een forum waar je je kan aanmelden om je eigen persoonlijke vragen te stellen en andere kattenliefhebbers reageren daar vaak snel op!

Beste kattengif
Ik heb om deze Gif echt helemaal dubbel gelegen met mijn broertje en regelmatig bekeken. Hij blijft leuk om te zien. Hoewel ik denk dat de kat het niet zo leuk vond.

Dit was het al weer. De Tag is al voorbij. Voel je vrij om hem over te nemen! Als jij hem ook hebt gemaakt ben ik erg benieuwd naar de jouwe! Ik wil hem graag lezen! 


Thursday, January 2, 2014

Goede voornemens 2014

(go4it.nl)
Het nieuwe jaar is begonnen en vrijwel iedereen doet aan goede voornemens. Hoewel er clichés zijn zoals gezonder eten en stoppen met roken kan je ook creatief proberen te zijn met je doelen voor 2014. En proberen dit vol te houden. Ik vertel jullie mijn goede voornemens, misschien doen jullie nog inspiratie op?


Ten eerste wil ik meer met mijn dieren doen. Mijn kat meer beweging geven, mijn hamsters vaker los laten rennen en mijn konijntje vaker door de tuin laten rennen en meer verrijking bieden. Ik ben van mening dat ze het bij mij niet slecht hebben. Ze hebben eten, drinken, onderdak en ze hebben allemaal speeltjes en klimmogelijkheden. Toch wil ik meer interactie tussen mij en mijn dieren. Een goed voornemen dacht ik zo!


Ik wil graag weer gaan paardrijden. Ik kan eigenlijk helemaal niet zo goed rijden. Ik ken de trucjes hoe je het wel kan verbeteren, maar zonder de juiste materialen en zonder paard is het erg lastig om dit natuurlijk te oefenen. Ik wil dus graag weer gaan paardrijden. Ik hoef niet zo zeer weer lessen te rijden maar ik wil wel weer vaker in het zadel zitten. Eigenlijk is mijn goede voornemen dus om mijn rijkunsten te verbeteren.


Even een ander goed voornemen wat niet met dieren te maken heeft: Meer tijd met vrienden. Ik heb hier vroeger nooit echt tijd voor vrij hoeven maken. Ik merk de laatste tijd wel dat ik meer met mensen omga. Ik heb een nieuwe toffe klas, een vriend en nog goede vrienden die ik al had waar ik toch tijd voor vrij wil maken. Voornemen is dus: Meer leuke dingen doen met vrienden.


Meer slapen! Dat is denk ik ook wel dat ik nodig heb en wat al heel veel zal oplossen wat er in 2013 mis is gegaan. Ik was erg negatief, had tijdgebrek, werkte traag en liet veel zitten omdat ik er geen puf voor had. Ja, goede slaap kan veel oplossen en dus wil ik per nacht minimaal 8 uur slapen. Je kan dan harder werken, bent vrolijker, waardoor je positiever in het leven staat en sneller werkt. Waardoor ik weer meer tijd zou hebben voor de dieren en vrienden. Ja, veel slapen is denk ik wel een voornemen wat ik écht moet gaan volhouden. Want wie wil er nou niet positief in het leven staan en leuke dingen doen?

En verder natuurlijk gewoon genieten van het nieuwe jaar! De clichés proberen te behalen. Daarmee bedoel ik dan gezonder eten, meer water drinken, meer me-time en sporten! Ik ben erg benieuwd naar jullie goede voornemens voor 2014.



Ik heb op YouTube dit filmpje gevonden van Marjena Moll. Hierin verteld zij haar 5 tips om jouw goede voornemens vol te houden! Ik ga dit ook zeker proberen toe te passen.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014?