Thursday, December 5, 2013

Dromen


Het leven heeft veel te bieden en hier wil ik dan ook gebruik van maken. In de dierenwereld ben ik nog lang niet klaar met wensen en dromen wat ik graag wil meemaken. Ik probeer dan ook stuk voor stuk alles uit te laten komen. Ik ben nog jong en heb genoeg tijd dus ik ben overtuigd dat het wel moet lukken. Ik laat jullie mijn dromen zien op het gebied van dieren en ik hoop jullie met elke wens mee te nemen.



(Rtlnieuws.nl)
Zwemmen met dolfijnen
Misschien is dit wel een erg standaard droom van vrijwel iedereen. Toch wil ik het zeker wel hebben meegemaakt. Ik zou dan ook graag een keer naar Curaçao willen om daar met deze mooie dieren in het water te kunnen liggen. Ook zou ik het tof vinden om stage te kunnen lopen bij het Dolfinarium.  Eigenlijk ook een beetje om dezelfde reden.


(natuurinformatie.nl)
Bevalling meemaken
Een prachtig moment, een bevalling. Ik hoop dan ook zeker een bevalling mee te maken van een zoogdier zoals boerderijdieren of gezelschapsdieren. Ik moet voor school een portfolio bijhouden. Alle uitzonderlijke dingen die ik meemaak met dieren zet ik er in. Een bevalling meemaken is dus goed portfoliomateriaal en zo doe ik ook meer ervaring op. 

Papegaai houden.
Ja, ik weet het eigenlijk niet waarom. Ik vind papegaaien gewoon heel gaaf en ze kunnen erg mooi zijn. Het lijkt mij zo en zo heel leuk om een vogelsoort te houden. Papegaaien spreken me alleen net wat meer aan. Ik zou het heel gaaf vinden om er één te hebben voor de rest van mijn leven.

Eigen paard
Dit is ook weer zo'n droom dat ieder meisje wel heeft. Een eigen paard kost heel veel tijd en geduld maar de beloning die je er voor krijgt is hemels. Ik heb inmiddels wel enige ervaring met het gedrag en verzorging van paarden en toch wil ik meer over ze leren zodat ik uiteindelijk mijn eigen paard kan houden. Een dier om trots op te zijn. Het liefste zal ik met mijn opleiding later een ranch willen starten of een soort recreatiekamp. Een eigen paard mag daar natuurlijk niet aan ontbreken.

Een dier socialiseren/opvoeden
Een jong dier opvoeden lijkt me zo tof! Een dier helemaal naar eigen hand kunnen zetten. Ik heb natuurlijk wel al hamstertjes met de hand groot gebracht, maar ik was meer uit naar een groter dier of een dier wat langer leeft waar je dus nog lang profijt van hebt.

Ervaring opdoen met roofvogels
Dit komt eigenlijk meer door mijn vriend dat ik dit wil. Uilen heb ik altijd al heel gaaf gevonden maar nooit echt bij nagedacht dat je daar ook echt iets mee kan. Nu ik eenmaal doorheb dat je er veel mee kan doen wil ik ook zeker ervaring opdoen met deze prachtige dieren. 


(dierinbalans.nl)
Een ziek dier helpen opknappen
Ik ga stage lopen bij een dierenambulance. Hier komen natuurlijk veel zieke dieren terecht. Ik hoop de ervaring op te doen hoe je de diertjes zo goed mogelijk kan helpen om beter te worden. Deel uitmaken van zo'n proces lijkt me heerlijk om mee te maken.

Dit waren tot nu toe wel mijn grootste dromen in de dierenbranche. Ik hoop jullie mee te nemen in elke droom die uitkomt.

Wat is jouw grootste droom?


No comments:

Post a Comment