Tuesday, December 31, 2013

Filmpje: Terugblik 2013


Het nieuwe jaar is ingegaan. We zijn alweer in 2014! Ik heb in 2013 veel met dieren te maken gehad en ik ben begonnen met mijn opleiding dierverzorging niveau 4. Ik ben begonnen als vrijwilliger bij de dierenweide in de stevenshof en ik ben natuurlijk veel met mijn eigen diertjes aan de gang geweest!

Gelukkig nieuwjaar!

Saturday, December 28, 2013

Fotozondag


Ik heb een heerlijke kerst gehad en ik wil die sfeer nog even niet verlaten. Voor mij is het kerst tot het nieuwe jaar begint. Om de sfeer er nog eventjes in te houden toch nog even een kerstfoto die ik ooit heb gemaakt met mijn hamster Speedy. Ik weet niet meer in welk jaar deze foto is. Naar schatting zou ik zeggen dat hij van twee jaar geleden is.

Friday, December 27, 2013

Kerstcadeaus

Ik heb heel veel kerstcadeautjes gekregen van de kerstman dit jaar! Lekker veel beautyspulletjes maar ook spullen die gerelateerd zijn aan dieren. Het leek mij leuk om de dierenspulletjes te laten zien. 


Als eerste heb ik van mijn vriend dit leuke boek gekregen. Ik ben echt dol op paarden en in dit boek staan allemaal leuke weetjes met een best lange uitleg waarom dit zo is. Waarom een paard terug een brandende stal in zal rennen bijvoorbeeld. Alles staat er wel in beschreven. Ik ben er al in begonnen en ik ben al grappige weetjes tegen gekomen. Dit boek is van Marty Becker, Audrey Pavia, Gina Spadofori en Teresa Becker. De originele titel van het boek is: Why do horses sleep standing up? Het is dus geen Nederlands boek.

Ik heb nog een boek gekregen van mijn vriend over het trainen van katten. Ik had werkelijk geen idee dat er ook een boek bestond over het trainen van katten. Ik was er wel al eventjes mee bezig maar dit boek kan me misschien wel een beetje op weg helpen. Ik heb hier al even doorheen gebladerd en er staan allemaal handige tips, trucs en weetjes in. Het heeft een uitgebreide beschrijving van hoe je met je kat kan trainen. Erg leuk! Neeltje, zet je schrap! Dit boek is van Miriam Fields-Babineau met foto's van Evan Cohen.

Mijn konijntje Nijntje is ook zeker niet vergeten door mijn vriend. Eigenlijk zijn al deze cadeautjes van hem gekregen. Voor Nijntje is deze Fitness Foodball. Het is een volledig sloopbare bal. De bal is gemaakt van zaadjes en is gevuld met hooi. De bal is volledig verteerbaar en het biedt verrijking voor Nijntje. Hij kan er lekker aan knagen, achteraan rennen en in de lucht gooien. Mijn sloopgraag vind dit vast leuk! 


Dit vind ik echt geniaal! Deze bordjes ken je vast wel. Die gaan dan vaak over honden of soms zelfs specifieke rassen. Ik vind dit bordje echt heel leuk! Deze komt zeker op mijn kamerdeur te hangen. Daar hangt nu een naambordje die ik er af ga halen. Mijn hele kamer word omgegooid en een nieuw bordje mag daar zeker wel bij. Want ja... Mijn hamsters lopen inderdaad los door de kamer. Één voor één hé! Leuk cadeau!

Ten slotte heb ik ook dit paardenboek gekregen. Paarden, een onmisbaar naslagwerk voor alle paardenliefhebbers. In dit boek staat van alles over het karakter van het paard, fokken, vachtkleuren, de bouw, rassen, verzorging, tuig en uitrusting, oorlogspaarden, landbouwpaarden, sportpaarden en paspoorten. Alles is heel uitgebreid beschreven. Kijk je bijvoorbeeld bij de verzorging, dan word er ook verteld over de huisvesting, aanschaf, scheren, vachtverzorging, voeding, hoeven, eerste hulp en verzorging van het oude paard. Het staat allemaal erg mooi beschreven met echt hele mooie foto's! In dit soort boeken kan ik echt verdrinken. Dit boek is van Debby Sly. 


Dit waren de cadeautjes die ik heb gekregen. Als jullie ook de andere cadeautjes willen zien, laat dat dan achter bij de comments, dan zal ik daar nog een apart artikel over schrijven. Ik ga nu maar snel mijn konijn zijn bal geven en de boeken door spitten. Nog een fijne dagen allemaal!

Wat heb jij met kerst gekregen?


Thursday, December 26, 2013

Vuurwerk


(suksawat.nl)
Nu kerstmis is geweest, is het toch weer tijd voor vuurwerk en oud&nieuw. Dieren vinden dit altijd wat minder leuk. De harde knallen en lichtflitsen zijn natuurlijk ook wel een beetje eng. Het is voor de mens heel mooi en leuk. Ik geef je vandaag tips hoe je je huisdier alvast een beetje kan laten wennen aan de harde knallen voor het echte werk begint


Ten eerste meld ik jullie gelijk even dit plaatje. Misschien hebben jullie hem wel eens voorbij zien komen. Heb jij geen huisdieren? Denk er dan wel aan dat er in de buurt wel honden zijn die niet naar buiten durven door de knallen. Door al het vuurwerk uit te stellen tot oudejaarsavond kan de hond langer genieten van zijn wandelingen en katten kunnen langer speuren door de wijk. Niet alleen honden en katten hebben last van de knallen, maar ook konijnen die buiten gehouden worden vinden dit eng.

(bunnybunch.nl)
Dan hier de tip om jouw huisdier voor te bereiden op oudejaarsavond. 
Er zijn diverse CD's te koop en te downloaden van vuurwerkgeluiden. Ook kan je op youtube diverse geluiden vinden. Begin met die geluiden heel zacht te spelen waar je dier bij is. In de loop van de dagen kan het steeds harder. Als je dier op zijn gemak is wanneer het geluid laag is, dan kan de volume wat hoger. Laat je dier geleidelijk wennen aan de geluiden. Als de avond dan eenmaal is aangebroken zal je diertje er minder angstig voor zijn omdat hij de geluiden dan wel al een beetje kent. Natuurlijk zal de stress er nog niet helemaal vanaf zijn. Een plotselinge harde knal tussen al het andere vuurwerk door kan nog behoorlijk onverwachts komen en een beetje eng zijn.

(ylmp.nl)
Er zijn voor honden en katten ook pilletjes en sprays wat de angst zou moeten verminderen. De betrouwbaarheid hangt heel erg af van welke middelen er in de spray zitten. Sommige middeltjes werken juist op die manier dat het dier wel angstig is maar hier niet voor uit kan komen.


(dierennieuws.nl)
Laat je huisdiertje ook gewoon in vertrouwde omgeving en sluit hem niet op in een donker kamertje waar hij de flitsen niet zou zien. De knallen blijven ze horen en een andere ruimte zorgt alleen maar voor stress. Laat het diertje lekker bij zijn mandje in de buurt komen en laat hem onder de bank kruipen als hij zich hierdoor veiliger voelt. Ga hem niet overdreven lang aanhalen en hem zielig vinden maar ga hem ook zeker niet negeren. Zorg er voor dat je voor je beestje bent. Dat hij tegen je aan kan kruipen. Misschien ben jij wel het veiligste plekje in de ogen van je kat?





Tuesday, December 24, 2013

Filmpje: Hoeven uitkrabben


Ten eerste: Een hele fijne kerst iedereen! Fijne dagen!

Ten tweede: Ik heb toch een filmpje online gezet over het uitkrabben van hoeven. Ik heb op papier geprobeerd duidelijk te maken hoe je een hoef moet uitkrabben van een paard. Ik had ook praktijk gefilmd maar helaas heb ik dit beeldmateriaal nergens meer kunnen vinden.

Sunday, December 22, 2013

I'ts christmas time



De sfeer zit er al helemaal in! Het is bijna kerst! Komende woensdag begint het feest en zelfs dinsdagavond is er bij velen al een kerstetentje. Vergeet je je huisdieren niet? Vandaag geen ras van de week maar een paar leuke tips hoe jij je huisdier ook kan verwennen tijdens de feestdagen!


De sneeuw ligt er dit jaar helaas niet. Maar je konijntje buiten laten rondhupsen is natuurlijk nooit slecht! Daar hoeft er geen sneeuw voor te liggen. Zet een stuk van de tuin af en laat hem lekker rondrennen door de tuin. Achteraf misschien een lekker zelfgemaakt koekje? Wil je weten hoe je deze maakt? Kijk dan eens hier: http://elyse4pets.blogspot.nl/2013/10/filmpje-diy-konijnensnack.html

Doen jullie aan kerstcadeautjes onder de boom? Misschien kan je voor jouw hond of kat ook wat leuks er onder leggen? een nieuwe tennisbal of misschien wel een nieuw speelgoedmuisje? Vorig jaar kreeg mijn kat een speelgoedballetje met catnip erin. Ze heeft hierdoor het pakje zelf open gescheurd en ze is er gelijk mee gaan spelen! Leuk voor je huisdier en leuk voor jou om te zien!

Ik gooi er toch nog maar een waarschuwing in. Want de gezondheid van je trouwe viervoeter is nog altijd even belangrijk. Kijk goed uit met je viervoeter bij de kerstboom. De naalden zijn giftig voor je huisdier. Een ziek dier of het overlijden van je maatje is natuurlijk niet leuk bij de feestdagen. 


(Welke.nl)
Maak last-minute nog een leuke kerstkaart met jouw diertje erop! Dit kan een hele spontane foto zijn van ergens in dit jaar, maar je kan ook een leuke foto laten maken door een familielid van jou met je huisdier. Doe een kerstmuts bij jezelf op, ga voor de kerstboom zitten en say cheesee! 


(etsy.com)
Geef jij je hamster, cavia, hond, kat of fret ook een lekker warm bedje met de kerstdagen? Een lekker warme deken in de mand van je hond of kat, een extra dikke laag stro voor je knager of misschien wel een lekker bedje die je in de dierenwinkel kan kopen. Denk bijvoorbeeld aan een hangmatje. De hangmatjes liggen lekker en zorgen voor klimmogelijkheden!



En nu hou ik op met jullie tijd innemen! Ga jullie snel voorbereiden op de feestdagen en heel veel plezier deze kerst!

Sunday, December 15, 2013

Ras van de week: Lakenvelder


(vijnberg.nl)
De lakenvelder is nou niet direct een huisdier maar een hobbydier/boerderijdier. Ik werk op mijn stageadres af en toe met een lakenvelder en ik wilde dus graag meer informatie zoeken over dit ras.

File:Lakenvelder kalf.jpg
(Wikipedia)
De oorsprong van de Lakenvelder is onzeker. Het buitenland zegt dat het een Nederlands ras is waar ook veel mensen vanuit gaan. Dit is echter niet officieel bewezen.



(daphorst.nl)
De lakenvelder word heel breed gebruikt voor meerdere doeleinden. Ze worden gefokt voor het vlees maar worden ook als melkkoe gehouden. Op zorgboederijen en kinderboerderijen kan je ze ook tegenkomen. Er zijn fokkers die zich specifiek op dit ras storten. Dit runderras word met het jaar bekender in Nederland.


(gaiazoo.nl)
De lakenvelder is heel goed te herkennen aan het witte 'laken' op zijn rug. De kleuren die hiermee voorkomen zijn zwart en rood. In de rest van het vacht komt geen wit meer voor. 





Saturday, December 14, 2013

Fotozondag


Vandaag is mijn vader jarig! Ik ga vandaag lekker zijn verjaardag vieren en met mijn nichtjes naar de dierenweide die vandaag open is! Vandaag heb ik geen dienst maar toch ga ik even langs.

De foto die ik vandaag heb is één van mijn eerste foto's. Dit is mijn overleden hamster Pinkey, Ik was nog heel jong toen ik hem kreeg. En wat hield ik van dat beestje.

Fijne zondag iedereen!

Thursday, December 12, 2013

Vooruitgang Hammie

Ken jij dit leuke beestje nog? Juist. Dit was Kala. Ik heb de naam veranderd in Hammie, puur omdat ik haar altijd zo noem en Kala zo raar klinkt naar Hammie toe. Om even ter zake te komen, ik ben nu een tijdje met haar bezig en ga jullie even een soort update geven over hoe het met Hammie gaat!

Hammie kwam bij mijn vriend vandaan. Ik heb haar overgenomen en ze is enorm opgeknapt. Haar vacht ziet er al veel gezonder uit en ze is nog altijd lekker actief. Ze was ontzettend schuw en heel erg bang bij iedere beweging. Het was eigenlijk gewoon een beetje sneu om aan te zien. Ik ben hiermee heel hard aan de gang gegaan en gelukkig heeft dat heel goed geholpen!

We zijn er nog niet. Maar de vooruitgang is er al zeker. Ze is al veel nieuwsgieriger dan voorheen. Ze komt iedere keer wel kijken wat er aan de hand is. Ze is nog een beetje schrikachtig maar wat is er nu dan eigenlijk verbeterd?
Ze komt vrijwillig op mijn hand zitten en rent er dan niet vanaf zodat ze te pletter valt. Voorheen kreeg ik haar niet eens in de buurt van mijn hand. Alleen met het verschonen moest dit natuurlijk. Ik merkte eerst veel stress op en nu zie ik die stress niet meer in het beestje zitten.


Ik hoop in de toekomst dat ik haar ook voor langere duur uit het verblijf kan halen. 

Tuesday, December 10, 2013

Dagje op de dierenweide




Voor vandaag heb ik een dagje op de weide gefilmd waar ik vrijwilligerswerk doe. Zo heb je een klein overzichtje wat het inhoudt. Dit zijn natuurlijk niet alle werkzaamheden die er zijn op de weide.

Wij zoeken nog vrijwilligers voor de woensdagmiddag. Extra hulp is natuurlijk altijd welkom.
Woon jij in de buurt van de Stevenshof en wil jij een steentje bijdragen? Neem dan contact met mij op!

Saturday, December 7, 2013

fotozondag


Weet jij welk diersoort dit is? Juist. Het is een Okapi. Deze okapi's heb ik in de Zoo gefotografeerd in Antwerpen. Ik kies er heel bewust voor om deze week een okapi te plaatsen. Ze dreigen uit te sterven. In de periode van 2007 tot 2013 is 75% van de populatie afgenomen. Het gaat snel, wat ik heel zonde vind. Okapi's heb ik altijd al prachtige dieren gevonden. Aparte dieren waar je als kind andere dieren in probeert te vinden. 

Thursday, December 5, 2013

Dromen


Het leven heeft veel te bieden en hier wil ik dan ook gebruik van maken. In de dierenwereld ben ik nog lang niet klaar met wensen en dromen wat ik graag wil meemaken. Ik probeer dan ook stuk voor stuk alles uit te laten komen. Ik ben nog jong en heb genoeg tijd dus ik ben overtuigd dat het wel moet lukken. Ik laat jullie mijn dromen zien op het gebied van dieren en ik hoop jullie met elke wens mee te nemen.



(Rtlnieuws.nl)
Zwemmen met dolfijnen
Misschien is dit wel een erg standaard droom van vrijwel iedereen. Toch wil ik het zeker wel hebben meegemaakt. Ik zou dan ook graag een keer naar Curaçao willen om daar met deze mooie dieren in het water te kunnen liggen. Ook zou ik het tof vinden om stage te kunnen lopen bij het Dolfinarium.  Eigenlijk ook een beetje om dezelfde reden.


(natuurinformatie.nl)
Bevalling meemaken
Een prachtig moment, een bevalling. Ik hoop dan ook zeker een bevalling mee te maken van een zoogdier zoals boerderijdieren of gezelschapsdieren. Ik moet voor school een portfolio bijhouden. Alle uitzonderlijke dingen die ik meemaak met dieren zet ik er in. Een bevalling meemaken is dus goed portfoliomateriaal en zo doe ik ook meer ervaring op. 

Papegaai houden.
Ja, ik weet het eigenlijk niet waarom. Ik vind papegaaien gewoon heel gaaf en ze kunnen erg mooi zijn. Het lijkt mij zo en zo heel leuk om een vogelsoort te houden. Papegaaien spreken me alleen net wat meer aan. Ik zou het heel gaaf vinden om er één te hebben voor de rest van mijn leven.

Eigen paard
Dit is ook weer zo'n droom dat ieder meisje wel heeft. Een eigen paard kost heel veel tijd en geduld maar de beloning die je er voor krijgt is hemels. Ik heb inmiddels wel enige ervaring met het gedrag en verzorging van paarden en toch wil ik meer over ze leren zodat ik uiteindelijk mijn eigen paard kan houden. Een dier om trots op te zijn. Het liefste zal ik met mijn opleiding later een ranch willen starten of een soort recreatiekamp. Een eigen paard mag daar natuurlijk niet aan ontbreken.

Een dier socialiseren/opvoeden
Een jong dier opvoeden lijkt me zo tof! Een dier helemaal naar eigen hand kunnen zetten. Ik heb natuurlijk wel al hamstertjes met de hand groot gebracht, maar ik was meer uit naar een groter dier of een dier wat langer leeft waar je dus nog lang profijt van hebt.

Ervaring opdoen met roofvogels
Dit komt eigenlijk meer door mijn vriend dat ik dit wil. Uilen heb ik altijd al heel gaaf gevonden maar nooit echt bij nagedacht dat je daar ook echt iets mee kan. Nu ik eenmaal doorheb dat je er veel mee kan doen wil ik ook zeker ervaring opdoen met deze prachtige dieren. 


(dierinbalans.nl)
Een ziek dier helpen opknappen
Ik ga stage lopen bij een dierenambulance. Hier komen natuurlijk veel zieke dieren terecht. Ik hoop de ervaring op te doen hoe je de diertjes zo goed mogelijk kan helpen om beter te worden. Deel uitmaken van zo'n proces lijkt me heerlijk om mee te maken.

Dit waren tot nu toe wel mijn grootste dromen in de dierenbranche. Ik hoop jullie mee te nemen in elke droom die uitkomt.

Wat is jouw grootste droom?


Sunday, December 1, 2013

Ras van de week: Shiba inu

File:Taro (black and tan, reu) - Chiko (rood, reu) - Ichigo (rood, teef).jpg
(wikipedia)
Wat een prachtige honden. Ik heb laatst weer eens een film gekeken over een hond dat op het station blijft wachten op zijn baasje. Hachiko. Kennen jullie die film nog? Een waargebeurd verhaal met een prachtige Shiba inu. Hij inspireerde mij en ben me meer gaan verdiepen in dit ras.
File:Hachiko Astra Aphrodyte 9 Month.jpg
(wikipedia)
De Shiba inu komt oorspronkelijk uit Japan en behoord tot de keesachtigen en oertypen. Van nature is hij een jachthond op klein wild zoals vogeltjes. Hij is ook heel goed geschikt als huishond. Hij blaft niet overdreven veel, hij is waaks, trouw, nieuwsgierig en heeft zelfvertrouwen. Het is van nature een rustige hond die niet snel schade zal aanbrengen aan de omgeving. Ondanks dat de hond een rustig karakter heeft moet hij wel veel beweging hebben.


(comicvine.com)
De film waar ik het over had ging over Hachiko. Je kan hem zeker wel de bekendste Shiba noemen. Hachiko had een baasje die altijd naar zijn werk ging met de trein. De hond wachtte daar altijd op zijn baasje tot hij terug kwam uit werk. Op een dag ging de man dood op werk. Hij kwam nooit meer terug en Hachiko wilde nooit meer bij het station vandaan. De trouwe viervoeter bleef altijd trouw wachten op de terugkomst van zijn baasje. Hachiko is geboren op 10 november 1925 en is overleden op 8 maart 1935. Hij heeft 9 jaar lang op zijn baasje gewacht.
Uit eerbetoon van deze hond is er een monument geplaatst naast het graf van zijn baasje en is dit beeld geplaatst. Het beeld staat bij het station waar hij altijd wachtte.
Tegenwoordig is hij opgezet in het National Museum of Nature and Sience te vinden.

File:Taro Go Kazumisou.JPG
(wikipedia)
De Shiba inu heeft een typisch uiterlijk. De oortjes zijn opstaand met een driehoekige vorm. De ogen zijn amandelvormig. Het gebit is schaars op elkaar. Ze hebben een breed schedel en dikke wangen. Ook een heel typisch uiterlijk kenmerk is de staart die terugkrult. De kleuren waarin dit ras voorkomt is rood, zwart/bruin en sesam. Er is ook een cream variant die niet wordt beschouwd als raszuiver. 


Een oude trailer toen de film Hachiko net uit kwam. Een prachtig verhaal.