Sunday, November 17, 2013

Ras van de week: Angora konijn


Het Angora konijn, een erg grappig ras als je het mij vraagt. Iedereen herkent deze pluizenbol wel! Voor deze week wil ik het Angora konijn het zonnetje zetten. Als je nieuwsgierig bent naar deze harige vriendjes, lees dan snel verder.

(angoradwerg.nl)
Het Angora konijn is een heel oud ras. Één van de oudste konijnenrassen die we kennen. Hij is namelijk al ongeveer 15 eeuwen lang op de wereld. 


(wikipedia)
Het konijn word als huisdier gehouden maar ook voor de shows. Door het lieve rustige karakter van het dier maakt hij zich goed geschikt als huisdier. Zijn lange vacht zorgt er echter voor dat het ras minder geschikt is. Het brengt veel zorgen met zich mee wat al niet geschikt is voor een kind.



(Freewebs.com)
Het Angora konijn kan je natuurlijk goed herkennen aan de lange haren. 
Het vacht kan slecht tegen warmte, vocht en het kan erg snel klitten. Het is dus van belang dat het vacht iedere dag geborsteld word en de klitten verwijderd worden. Bij warme dagen is het verstandig om het konijn te scheren en goed uit de zon te houden.  De bodembedekking moet ook aangepast worden aan het dier. Zaagsel en stro blijft in het vacht hangen waardoor er weer sneller klitten ontstaan. Het vacht groeit 8 centimeter in 3 maanden. Het vacht komt in vrijwel alle kleuren voor. De meest voorkomende kleur is wit met rode ogen. Het konijn kan zo'n 3 tot 4 kilogram wegen.


No comments:

Post a Comment