Friday, November 22, 2013

Fotoverslag: Opening dierenweide Stevenshof


Ja ja. Wat ben ik trots. De dierenweide Stevenshof is eindelijk officieel geopend door de wethouder op 10 november 2013. We kunnen eindelijk écht beginnen met de vrolijke dagen op de dierenweide. Het was een feestelijke en geslaagde opening. 


De ochtend bestond vooral uit de dag bespreken, pony's verzorgen, schoonmaken en leuke slingers en versierseltjes ophangen. Ook dit leuke doek werd opgehangen. Hij is gemaakt door de twee vrijwilligers Bram en Annelies. Er staat op waar je heen kan om wat te doen. Op de weide zelf kon je pony rijden, kunstkoe melken, dieren voeren en foto's laten maken door een fotograaf. (Ik speelde fotograaf die dag.) Bij het huisje kon je drinken en wat lekkers halen en pinda's rijgen. Het was allemaal een groot succes!

De dieren kregen nog even hun maaltijd voordat de weide officieel open ging en toegankelijk werd voor de bezoekers.


Vervolgens konden de kunstkoeien gemolken worden. De kinderen waren dolenthousiast en wisten precies wat ze moesten doen. Wie kon de meeste melk in de emmer krijgen?


En de weide is officieel geopend! De wethouder mocht samen met vier kinderen de weide openen en het lint doorknippen!


Waarbij de taart werd aangesneden. Het was wel heel erg zonde van de mooie taart. Lekker was hij zeker wel!


De ponyritjes werd ook gestart. Zit iedereen goed? Pony's en naastlopers klaar? Dan konden we een rondje door het park gaan hobbelen. Het was een groot succes!


Terwijl de kinderen zich vermaakten konden de volwassenen een babbeltje met elkaar maken. Lekker met een kopje koffie of thee.

Er zijn ook zeker genoeg pinda's geregen voor de vogeltjes!


Ook de dieren hebben lekker wat voertjes gekregen van de kinderen. Zijn er al vriendschappen gesloten tussen mens en dier? 

En helaas was het moment toch daar, de weide ging weer dicht na een gezellige en drukke middag. De vrijwilligers praten nog even na en dan werd het opruimen. Ik spreek hierbij ook mijn dank uit aan al de mede-vrijwilligers. Ik ben zeker trots op wat we hebben bereikt en een succesvolle opening voor elkaar hebben kunnen krijgen. Het was een topdag en ik hoop dat we er nog veel op vooruit kunnen gaan. Het begin is er!












No comments:

Post a Comment