Saturday, November 30, 2013

Fotozondag

Hallo! Een oude foto van een oude hamster! Dit is Pinkey. Pinkey was de tweede hamster en is een oud hamstertje geworden. Ze was mijn maatje waarmee ik altijd met de playmobil speelde en altijd overal maar rond liet rennen. Op mijn bureau, in me bed, in een geïmproviseerde ren enzovoort.

Een hele fijne zondag verder en een fijne decembermaand!

Tuesday, November 26, 2013

Alweer geen filmpje?

Hallo lieve bezoekers,

Ik maak de afgelopen tijd geen filmpjes meer. Dit hebben jullie natuurlijk vast en zeker wel gemerkt. Dit heeft een persoonlijke reden die iets te persoonlijk is om hier open en bloot neer te gooien.

Het volgende wat ik ga doen:
Ik ga mezelf niet meer op een film zetten. In ieder geval voor de komende periode niet. Daarvoor in plaats kan er wel nog een filmpje online komen waarin je alleen de dieren ziet o.i.d.
Verder wil ik de woensdagen gewoon weer oppikken door artikelen te gaan schrijven. Zodat er wel nog altijd wat online komt.

Excuses.

Elyse

Saturday, November 23, 2013

Fotozondag

Vandaag even geen serieuze foto maar lachen, gieren en brullen.
Hier heb je Magic Thunder weer! Een nog altijd even vrolijke pony.

Vandaag gaan we even niet serieus doen. Het is zondag! De dag dat je eigenlijk heel vrolijk moet zijn. Want kom op! Je hebt geen school en de meeste mensen hebben vrij van werk. Doe er wat leuks mee!

Friday, November 22, 2013

Fotoverslag: Opening dierenweide Stevenshof


Ja ja. Wat ben ik trots. De dierenweide Stevenshof is eindelijk officieel geopend door de wethouder op 10 november 2013. We kunnen eindelijk écht beginnen met de vrolijke dagen op de dierenweide. Het was een feestelijke en geslaagde opening. 


De ochtend bestond vooral uit de dag bespreken, pony's verzorgen, schoonmaken en leuke slingers en versierseltjes ophangen. Ook dit leuke doek werd opgehangen. Hij is gemaakt door de twee vrijwilligers Bram en Annelies. Er staat op waar je heen kan om wat te doen. Op de weide zelf kon je pony rijden, kunstkoe melken, dieren voeren en foto's laten maken door een fotograaf. (Ik speelde fotograaf die dag.) Bij het huisje kon je drinken en wat lekkers halen en pinda's rijgen. Het was allemaal een groot succes!

De dieren kregen nog even hun maaltijd voordat de weide officieel open ging en toegankelijk werd voor de bezoekers.


Vervolgens konden de kunstkoeien gemolken worden. De kinderen waren dolenthousiast en wisten precies wat ze moesten doen. Wie kon de meeste melk in de emmer krijgen?


En de weide is officieel geopend! De wethouder mocht samen met vier kinderen de weide openen en het lint doorknippen!


Waarbij de taart werd aangesneden. Het was wel heel erg zonde van de mooie taart. Lekker was hij zeker wel!


De ponyritjes werd ook gestart. Zit iedereen goed? Pony's en naastlopers klaar? Dan konden we een rondje door het park gaan hobbelen. Het was een groot succes!


Terwijl de kinderen zich vermaakten konden de volwassenen een babbeltje met elkaar maken. Lekker met een kopje koffie of thee.

Er zijn ook zeker genoeg pinda's geregen voor de vogeltjes!


Ook de dieren hebben lekker wat voertjes gekregen van de kinderen. Zijn er al vriendschappen gesloten tussen mens en dier? 

En helaas was het moment toch daar, de weide ging weer dicht na een gezellige en drukke middag. De vrijwilligers praten nog even na en dan werd het opruimen. Ik spreek hierbij ook mijn dank uit aan al de mede-vrijwilligers. Ik ben zeker trots op wat we hebben bereikt en een succesvolle opening voor elkaar hebben kunnen krijgen. Het was een topdag en ik hoop dat we er nog veel op vooruit kunnen gaan. Het begin is er!












Thursday, November 21, 2013

Hondenrassen kenner?


(legpuzzels.nl)
Er zijn wel 400 hondenrassen op aarde met allemaal een eigen naam en eigenschappen. www.huisdierenverzekeringen.nl heeft een test over hoe goed jij alle rassen kent! Wie volgt na mij?


Mijn score is 67%. Nog niet perfect helaas. Ik ken veel hondenrassen maar toch ben ik een ras tegen gekomen die ik nog nooit heb gezien. Apart? Ik heb geen idee. Toch ben ik trots op mijn score. Nu ben ik toch wel weer benieuwd naar jullie! Hoeveel procent komt er uit jouw Quiz? 

(huisdierenverzekeringen.nl)
Dit is het ras wat ik echt apart vond. Ik heb hem nog nooit voorbij zien lopen. Ik weet inmiddels wel welk ras de hond is. Dit ga ik natuurlijk niet aan jullie verklappen. Ik heb er verdere informatie over opgezocht dus als jullie hier een ras van de week van willen kan je dat vragen bij de comments.

Nou, mensen. Wat is jullie score? Ik ben er erg nieuwsgierig naar. Heb jij de test gedaan? Laat het me gauw weten! Ik zal het erg leuk vinden.

Sunday, November 17, 2013

Ras van de week: Angora konijn


Het Angora konijn, een erg grappig ras als je het mij vraagt. Iedereen herkent deze pluizenbol wel! Voor deze week wil ik het Angora konijn het zonnetje zetten. Als je nieuwsgierig bent naar deze harige vriendjes, lees dan snel verder.

(angoradwerg.nl)
Het Angora konijn is een heel oud ras. Één van de oudste konijnenrassen die we kennen. Hij is namelijk al ongeveer 15 eeuwen lang op de wereld. 


(wikipedia)
Het konijn word als huisdier gehouden maar ook voor de shows. Door het lieve rustige karakter van het dier maakt hij zich goed geschikt als huisdier. Zijn lange vacht zorgt er echter voor dat het ras minder geschikt is. Het brengt veel zorgen met zich mee wat al niet geschikt is voor een kind.



(Freewebs.com)
Het Angora konijn kan je natuurlijk goed herkennen aan de lange haren. 
Het vacht kan slecht tegen warmte, vocht en het kan erg snel klitten. Het is dus van belang dat het vacht iedere dag geborsteld word en de klitten verwijderd worden. Bij warme dagen is het verstandig om het konijn te scheren en goed uit de zon te houden.  De bodembedekking moet ook aangepast worden aan het dier. Zaagsel en stro blijft in het vacht hangen waardoor er weer sneller klitten ontstaan. Het vacht groeit 8 centimeter in 3 maanden. Het vacht komt in vrijwel alle kleuren voor. De meest voorkomende kleur is wit met rode ogen. Het konijn kan zo'n 3 tot 4 kilogram wegen.


Saturday, November 16, 2013

Fotozondag


Dit is inmiddels al een wat oudere foto. Dit is mijn ex-verzorgpony Magic Tunder. Dit was de eerste dag dat ik deze merrie ging verzorgen. Ze was erg schuw en veel dichterbij kon je niet bij haar komen.

Verbetertip die ik zelf kan vinden is de horizon recht houden. Hier heb ik vaak nog een beetje moeite mee omdat ik me vaak erg focus op datgene wat ik wil fotograferen.

Heb jij nog verbeterpunten?

Sunday, November 10, 2013

Ras van de week: Kerkuil


Even een keer een aparter diersoort. De Kerkuil. Naar mijn mening één van de mooiste uilen die er zijn. Een prachtige blik. Door mijn vriend ben ik er eigenlijk op gekomen. Laat ik de kerkuil eens met jullie bespreken. met behulp van hem, kan ik dit aan jullie vertellen.

De kerkuil heeft een groot verspreidingsgebied. Je kan aan de kleur van de kerkuil zien waar ze ongeveer vandaan komen. De lichte uil (Zie afbeelding) is een Engelse vogel. Op de eerste afbeelding is weer een donkerdere uil te zien die weer vooral bij de bergen zal leven in het wild. Kerkuilen worden in het wild 's nachts pas echt actief omdat het nachtdieren zijn.
File:Schleiereule-Tyto alba-World.png(wikipedia)


De kerkuil zie je niet snel als 'huisdier'. Het is ook verre weg van verstandig om zomaar aan een kerkuil te beginnen. Hier is heel veel ervaring voor nodig. Uilen worden dan vooral gehouden door zeer ervaren valkeniers en roofvogelhouders. Vaak worden er dan demonstraties mee gehouden. In een demonstratie laten ze het wilde gedrag van de vogel zien en word er met de vogels gevlogen. De demonstraties worden gebruikt om mensen te vermaken en men te laten inzien dat je zuinig moet zijn op de natuur.

Kerkuilen hebben een hartvormig gezicht die over het algemeen wat lichter is dan de rest van het lichaam.  Aan het einde van de veren hebben ze haartjes zitten. Door deze haartjes maken de uilen geen geluid tijdens het vliegen. Hiermee kunnen ze hun prooi in makkelijker te pakken krijgen als ze in het wild leven. Kerkuilen komen in vrijwel alle kleuren voor. Variërend van wit tot zo goed als zwart. Bruine uilen komen ook voor. Er zijn van de kerkuil meer dan 30 ondersoorten.







Saturday, November 9, 2013

Fotozondag


Ik moest zo erg lachen van deze foto. Die blik in die ogen vind ik prachtig. Dit is Toto, de kerkuil van me vriend. Vorige week ben ik mee geweest om foto's te schieten en te kijken hoe het in zijn werk gaat daar. Heerlijk, die vogels. Van de twee kerkuilen heb ik dus foto's gemaakt en ja, puur door de blik vond ik dit een erg leuke foto.

Friday, November 8, 2013

Nieuwe hamster: Kala


Na een week of twee aan voorbereiding is het zo ver. Kala woont eindelijk bij mij thuis. Een lief, bang hamstertje van een half jaartje oud. Ben je benieuwd naar haar? Lees dan snel verder!


Kala was eigenlijk een voerdiertje. Dit houd in dat ze is ingekocht en gevoerd zal worden. Gelukkig heb ik haar mogen overnemen. Waar ze precies is geboren weet ik dus niet. Wel had ik door dat ik met een zwak hamstertje te maken zal krijgen. Het hok is volledig ontsmet en ik heb nieuwe spulletjes voor haar gekocht. Ik heb Zondag een hamstertje uitgezocht en ze is met me mee gegaan. Ze lijkt op het eerste oog een redelijk sterk en gezond vrouwtje. Dit is natuurlijk nog even aankijken. Tot nu toe, een week later doet ze het nog altijd prima.


Kala is een Russische dwerghamster van een half jaartje oud. Ze is vernoemd naar de gorilla die Tarzan heeft opgevoed. Een lieve zorgzame moeder.

Ik ben erg benieuwd hoe de kleine het zal gaan doen. Ze bijt niet en is alleen nog wat schrikkerig wat natuurlijk niet gek is. 

Waar komt jouw hamster vandaan?






Saturday, November 2, 2013

Fotozondag

Dit is nou mijn hamster Meeko. Helaas is hij niet tam, hoewel het steeds beter gaat. Hem fotograferen is ook altijd echt leuk! Zo energiek en nieuwsgierig. Op deze foto zat hij op mijn arm. Vrijwillig. Tot hij mijn hand zag. Hij ging plat liggen en bleef zo zitten.
Ik liet hem bij zijn bruggetje en huppa weer rennen! Het gaat gelukkig een stuk beter met tam maken. Helemaal handtam denk ik niet dat hij zal worden maar een leuke kijkhamster is hij zeker!

Friday, November 1, 2013

Bestrijding muizen


(Wikipedia)
Huismuizen, ze zien er lief en aaibaar uit. Toch zijn ze niet zo leuk als vele mensen denken. Ze kunnen veel schade aanrichten in je huis en moeten daarom soms toch bestreden worden. Dit kan natuurlijk en onnatuurlijk.


Muizen brengen heel veel schade aan. Door hun graafwerken kunnen er verzakkingen in de grond ontstaan en ze knagen door alles heen. Neem als voorbeeld elektriciteitskabels. Als muizen die doorknagen kan er kortsluiting ontstaan. Ook kunnen ze door hout knagen waardoor hokken en stallen verwoest kunnen worden. Bijna elk materiaal kan een knager wel zijn tanden in zetten en kapot maken. Daarnaast kunnen ze ook aan het voedsel gaan knagen of ze laten er urine of uitwerpselen op achter waardoor het niet meer hygiënisch is. Ze kunnen de ziekte van Weil en de varkenspest overbrengen.


(Roomkaas.com)
Het meest voor de hand liggende signaal dat je last hebt van muizen is natuurlijk een muis voorbij zien rennen. Ook kan je dan vaak muizenkeutels vinden in hoekjes, kastjes, keukens, langs plinten en langs de muur.
Muizen maken een krassend geluid dat je uit muren kan horen als je een muizenplaag hebt. Ook kan je aan je meubilair soms wat aanmerken. Zitten er tandjes in? Is het kapot?
De geur van de muis kan je ook waarnemen. Het ruikt een beetje als ammoniak met muskus.



(Goeievraag.nl)
Muizen hebben een zacht en klein skelet waardoor ze door kleine kiertjes en gaatjes kunnen. Zo kunnen ze op bijna onmogelijke plekken komen. Ze kunnen door gaatjes kruipen van ongeveer een dikte van een potlood. Ter voorkoming van een plaag huismuizen doe je er dus verstandig aan om zoveel mogelijk gaatjes en kiertjes op te vullen. Het moet met een stevig materiaal worden opgevuld. Door hout, papier of karton bijten ze heen. Bij deuren kan eventueel een stevige deurborstel geplaatst worden. Muizen kunnen hierdoor niet onder de deur kruipen.
Muizen komen vooral bij mensen in huis of in de stallen door kruimels en voedsel. Door goed schoon te maken en te stofzuigen voorkom je de ergste etensresten al. Probeer geen voedsel open en bloot te laten liggen. Ook de voeding van een dier niet.


(Zundert.nl)
Als je al ongewenste huismuizen hebt kunnen die op verschillende manieren bestreden worden. De meest natuurlijke manier om een huismuis te bestrijden is door een natuurlijke vijand in te zetten. Een huiskat is hiervoor de meest realistische natuurlijke vijand die aan te schaffen is.
Ook kan er een muizenval worden uitgezet. Een ouderwetse met een blokje kaas of een soort huisje met een giftige stof er in. Bij een tuincentrum zijn er vaak ook muizenvallen te koop met een klepje dat dichtslaat waardoor de muis ongedeerd blijft.
 Er zijn echter ook apparaatjes te koop die een hele hoge piep geven die voor mensen niet hoorbaar is. Muizen zullen hiervan vluchten. Deze techniek werkt alleen niet met grote plagen. Deze apparaatjes werken als je één tot enkele muizen hebt.

Heb jij wel eens een muizenplaag gehad?