Sunday, February 9, 2014

Ras van de week: Toyger


(Catsofaustralia.com)
Toygers. Een kattenras waar je niet veel mensen over hoort. Het is een redelijk nieuw ras en er zijn zeer weinig fokkers van dit ras. Maar wat een prachtig dier, al zeg ik het zelf. Ik vind het een heel bijzonder kattenras wat zeker een plekje verdient.



(metro.co.uk)
De toyger komt oorspronkelijk uit de verenigde staten. De ontwikkeling van dit ras is begonnen in 1980. De fokkers van dit ras werken allemaal met elkaar samen om dit ras zo goed mogelijk te krijgen. Ze richten zich allemaal op het uiterlijk. Ze willen een miniatuur tijger krijgen.

Toyger
(kattenrassen.net)
De Toyger is erg goed met kinderen, intelligent en actief. Een echte geschikte huiskat. Ze worden echter niet snel als huiskatten gehouden omdat het voor veel mensen moeilijk is om een fokker in de buurt te vinden. Laat staan in je eigen land. Er word nog volop gefokt met dit ras om hem nóg meer te laten lijken op een tijger. 

(Catcraze.com)
Een Toyger lijkt op een pluchen miniatuur tijgertje. Het is een kortharige kat met een licht glinsterende vacht. De vacht heeft donkere strepen met een lichte basiskleur. De Toyger heeft een lange staart met een stompe punt. Net als de tijger heeft hij op de buik ook een hele lichte kleur dat bijna wit lijkt. 
De Toyger heeft een gemiddelde maat en een lang lichaam met een brede kop. Contouren moeten duidelijk zichtbaar zijn en ze zijn zeer gespierd. Toygers hebben ook een typische tekening op hun kop zitten. Dit zie je goed op bovenstaande foto's.




No comments:

Post a Comment