Tuesday, October 29, 2013

Filmpje: DIY konijnensnack


Bij beaphar Care+ voer zit nu een koekvormpje en een recept waarmee je snacks kan maken! Het recept komt uit het boek 'Het gelukkige konijn' van Bernice Muntz. 

Sunday, October 27, 2013

Ras van de week: Roborovski dwerghamster


(deviantart.com)
Ze staan bekend om het klein zijn en hun enorme snelheid: de Roborovski dwerghamster. Wat mij betreft is het zeker wel de leukste kijkhamster die je maar kan hebben. Plaatje op mijn blog waard dus!


funylool.com
De roborovski komt oorspronkelijk uit West- en Zuid-Mongolië in droge en dorre gebieden met veel halfwoestijnen. de hamster word ook wel woestijndwerghamster genoemd.
In 1982 is de hamster naar Nederland gekomen doordat een Duitse liefhebber van dit ras ze meenam. Ze zijn echter niet heel bekend omdat ze niet veel nestjes werpen per jaar.


 
(kleineknaagdieren.nl)
De roborovski word nu als huisdier gebruikt. Echter niet als knuffeldiertje. Dit ras is heel klein, wendbaar en snel waardoor je hem moeilijk kan oppakken. Het kan wel, en er zijn uitzonderingen maar meestal is het een leuk kijkdiertje voor gezinnetjes. Ik vind het altijd humoristisch om naar ze te kijken. Ook worden ze voor de fok gebruikt.


(dwerghamster.nl)
Deze dwerghamster heeft een typisch uiterlijk. Het is de kleinste hamsterras die bestaat. Ze worden ongeveer 8 tot 9 centimeter. Ze hebben een opvallende snor en zwarte oogjes met witte vlekjes erboven. Ze hebben een wit buikje met op de rug een goudbruine kleur. Het ondervacht is grijzig. 
De hamster heeft een staartje maar die is bijna niet zichtbaar.


Saturday, October 19, 2013

Fotozondag


Gave beesten, die tijgers. Deze tijger zit in dierenpark Antwerpen. Hij lag maar wat te liggen en opeens; Gaap.
Ik vind het gaaf om te zien wat een grote bek tijgers eigenlijk hebben. En wat een spieren ze hebben.
In deze foto zie ik zelf veel verbeterpuntjes maar toch wilde ik hem aan jullie laten zien omdat ik hem ergens toch wel gaaf vind. Ja, vooral om de bek. Prachtig dier is het!

Thursday, October 17, 2013

Wat vinden jullie?


Zoals jullie misschien merken heb ik laatste tijd de artikelen wat afgeraffeld. Doodzonde, want dit is toch iets wat ik heel graag doe. Fouten in de planningen worden verholpen maar tegelijk zat ik te denken wat ik kan doen om de blog op te leuken.

Daarbij heb ik jullie mening en creativiteit hard nodig! Wat vinden jullie? Heb jij een leuk idee als bijvoorbeeld een gastartikel, iets dat lijkt op ras van de week of iets anders? Laat het mij dan weten! Dit kan in de reacties of via de mail die staat opgegeven bij 'contact'.

Zonder jullie was dit niks! Heel erg bedankt voor het volgen van mijn blog en het meedenken voor leuke artikelen!

Tuesday, October 15, 2013

Dierenweide opening



Helaas heeft het niet door kunnen gaan. Er was extreem weer volgens het weerbericht. Code oranje. Helaas, helaas. Toch is het een gezellige dag geworden met de vrijwilligers!

Sunday, October 13, 2013

Ras van de week: Haflinger


(penny.nl)
De haflinger is een bekend ras onder de paardenliefhebbers. En dat is logisch, het zijn erg leuke en mooie dieren. Dat geeft hem het recht om een goed plekje te krijgen op Elyse4Pets. Ook gewoon puur omdat ik ook gek ben op dit ras.
File:Haflinger horse on pasture in the Netherlands.jpg
(wikipedia)
De Haflinger komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. Het ras is genoemd naar het plaatsje Hafling in het zuiden van Tirol. Het ras bestaat ongeveer 130 jaar. De Folie is de stamvader van alle Haflingers op de wereld.

File:Haflinger Westfalensonne und Almfee.JPG
(wikipedia)
Haflingers werden vroeger gebruikt in de bergen voor de boeren in de Alphen.  Ze hebben stevige benen om dit te doen. 
Tegenwoordig worden de Haflingers gebruikt als recreatiepaard. De moderne Haflinger wordt steeds vaker gebruikt in de dressuur. Je ziet ze ook wel in de springsport terug komen. Ook worden ze voor mennen gebruikt en zijn daardoor een heel veelzijdig paard. Doordat ze niet zo'n hoge schoft hebben zijn ze fijn onder het zadel.

File:Haflinger Deckhengst Fohlenhof Ebbs 3.JPG
(wikipedia)
De Haflinger heeft een dikke, witte staart. De manen zijn ook vol en wit. Ze hebben een stevige achterhand en een krachtige rug. Het hoofd bevat vaak een aftekening zoals een bles of een kol. Ze hebben niet zulke lange benen maar hebben wel vlotte gangen. De kleur van het vacht is vos dat een goude gloed bevat. De kleur van de wintervacht is vaak wat lichter dan zijn zomervacht. De stokmaat is rond de 1.47 waar soms wel uitschieters tussen zitten.
Het verschil tussen het ouderwetse en het moderne paard zit hem in de sierlijkheid. De moderne Haflinger is slanker gebouwd waardoor hij wat eleganter overkomt.

File:Hafling Horses.jpg
(wikipedia)
Haflingers hebben een echt eigen karakter. Ze zijn zachtaardig maar tegelijk ook best eigenwijs. Toch is de haflinger afgelopen jaren flink veranderd. Vroeger waren er vooral stoerdere types die koel waren terwijl ze tegenwoordig wat drukker zijn onder het zadel.

"
Dit prachtige stel volg ik al een tijdje op youtube. Een prachtige haflinger.

Saturday, October 12, 2013

Fotozondag


Dit was mijn konijntje Droppie. Een kruising middelmaatje. Ik hield er van om foto's te maken van deze goedzak en ik mis haar nog iedere dag. Overleden aan baarmoederkanker. 

Ik vind deze foto veel hebben omdat je hier heel goed het karakter van haar ziet. Een lui dik beestje met een goed hartje. 

Thursday, October 10, 2013

Herrinering


Ja, dit filmpje hebben jullie al eens gezien. Toch wil ik jullie er nog een keer aan herinneren dat het bijna zover is! Ik heb al kennis gemaakt met de pony's en het word een hele leuke dag!
Dit hek gaat eindelijk weer open! 13 oktober 2013 is het zover en word de weide om 4 uur geopend door de wethouder. Je kan al komen vanaf 2 uur! Het belooft een hele gezellige en vrolijke dag te worden met vele activiteiten. Zoals pony rijden, pinda's rijgen, dieren voeren en meer! Zie hoe de weide is opgeknapt!

Het gebouw dat je daar ziet, zo is het al  niet meer. Hij is een stuk schoner en fijner om aan te zien! 
Bepaalde activiteiten zijn wel tegen een kleine bijdrage wat de dierenweide goed kan gebruiken voor het leuker maken van de weide! Geloof mij, het is het zeker waard!


Tuesday, October 8, 2013

Filmpje!


Veel mensen kennen dit filmpje waarschijnlijk al maar toch vond ik hem heel erg leuk om met jullie te delen.

Saturday, October 5, 2013

Fotozondag


Dit is mijn overleden hamstertje Daizy. Ze zat heel rustig op deze foto. Wat mij opvalt aan deze foto is dat hij op sommige plekken zó scherp is dat het er een beetje gek uitziet.

Het mooie van deze foto vind ik dat de achtergrond zo ontzettend wazig is en dus de hamster erg naar buiten springt.

Friday, October 4, 2013

R.I.P Domino

 Zo snel als dat ze in mijn leven kwam is ze ook weer gegaan. Helaas moet ik jullie vertellen dat mijn eerste Syrische hamster naar de hemel is. Ze heeft maar een half jaartje oud mogen worden.


Wat er mis is gegaan? ik heb echt werkelijk geen flauw idee. Zover ik weet had ze alles wat ik haar kon bieden. Dit huisje is de plek waar ik haar heb gevonden. overleden, met de oogjes dicht en in een kommetje in het nestje die ze heeft gemaakt. 



Ik had Domino uit de dierenwinkel. Ik wilde zo graag een syrische hamster. En eindelijk had ik een mooie gevonden die niet beet. Ze was wel heel erg bang en vluchtte veel. Gelukkis is ze daar bovenop gekomen en kon ik haar lekker bij mij laten rennen. Ik merkte dat ze al wat minder actief werd maar ik dacht dat het door de kou zou komen. Ze reageerde wel nog alert op vanalles.
Afgelopen avond wilde ik ze gaan voeren en ze reageerde niet meer... ze was nergens te bekennen en toen wist ik het wel... Ze is niet meer.

R.I.P Domino 04-10-2013 *dierendag die ik niet meer zal vergeten. 

Thursday, October 3, 2013

(eet geen) Dierendag!

Wegens school, stage, feest en DIERENDAG! het artikel voor vandaag wat later!

Excuses.

Maarr! vergeet de dieren in de veehouderij niet. Eet geen dieren op dieren #eetgeendierendag

Tuesday, October 1, 2013

Filmpje: Officiele opening




Kort maar krachtig. Komen jullie ook naar de dierenweide Stevenshof?

13 oktober
14:00 - 17:00
Officiele opening 16:00

Er zijn genoeg activiteiten te doen om er een leuke dag van te maken!